Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alibaba-oprichter Ma niet langer de rijkste man van China

Alibaba-oprichter Ma niet langer de rijkste man van China

PEKING (ANP/RTR) - Jack Ma, oprichter van webwinkelreus Alibaba, is officieel zijn titel rijkste man van China kwijt. De ondernemer die de laatste tijd met Chinese regelgevers in de clinch ligt, is op de jaarlijkse Hurun Global Rich List gezakt naar de vierde plaats. De lijst wordt aangevoerd door Zhong Shanshan, de man achter water- en drankenmaker Nongfu Spring. Van hem was al bekend dat hij Ma qua vermogen afgelopen jaar had ingehaald.

Ma, die de voorbije jaren de lijst aanvoerde, was het eerder niet eens met Chinese overheidsreguleringen en dat kwam hem duur te staan. De beursgang van zijn betalingsdienstverlener Ant Group, ter waarde van bijna 35 miljard dollar, mocht onverwacht niet doorgaan. Het zou de grootste beursgang ooit zijn geworden.

Ma was ook enige tijd van de radar verdwenen nadat hij zich kritisch had uitgelaten over de Chinese financiële waakhond. Zijn vermogen en dat van zijn familie groeide met 22 procent tot 360 miljard yuan, omgerekend dik 46 miljard euro. Hij zei begin dit jaar dat hij meer tijd wilde besteden aan filantropie. Dat deed hij in een 50 seconden durend filmpje, waarmee hij voor het eerst sinds tijden weer wat van zich liet horen.

Vermogen van 550 miljard yuan

De nieuwe lijstaanvoerder Zhong is op de nieuwste lijst goed voor een vermogen van 550 miljard yuan. De toename van zijn rijkdom komt vooral door de hogere waardering van de aandelen van Nongfu Spring. Ook de stijgende aandelenkoers van medicijnmaker Beijing Wantai Pharmacy, waar hij ook de controle over heeft, deed het vermogen van Zhong goed.

Jack Ma werd op de rijkenlijst ook voorbijgestreefd door Pony Ma van techreus Tencent, die goed is voor 480 miljard yuan, en Collin Huang die achter e-commercebedrijf Pinduoduo zit. Laatstgenoemde zag zijn vermogen afgelopen jaar met 283 procent stijgen tot 450 miljard yuan. De top vijf werd gecompleteerd door Zhang Yiming, oprichter van TikTok-eigenaar ByteDance, die voor bijna 350 miljard yuan in de boeken staat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

'Langzaam herstel coronacrisis zit luchtvaart nog dwars'

GENÈVE (ANP) - Luchtvaartmaatschappijen lijden dit jaar aanzienlijk minder verlies dan tijdens coronajaar 2020, maar het herstel verloopt niet zo voorspoedig als brancheorganisatie IATA eerder verwachtte. Onder meer vertragingen bij de vaccinaties in veel landen, internationale reisbelemmeringen en aarzeling bij reizigers om naar het buitenland te vliegen terwijl corona nog niet onder controle is spelen de het herstel parten. Binnenlands vliegverkeer in landen zoals de Verenigde Staten en China herstelt zich wel goed.

31 minuten geleden
Just Eat Takeaway omlaag op groene AEX

AMSTERDAM (ANP) - Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway heeft woensdag een verliesdag gehad op de beurs. De eigenaar van Thuisbezorgd.nl kreeg het zwaar te verduren nadat concurrent Uber Eats had aangekondigd de Duitse markt op te gaan. Daar kwam ook nog een adviesverlaging van JPMorgan overheen. De AEX kende juist een goede dag, geholpen door flinke stijgingen van bedrijven als Heineken en ASML, die de boeken openden. Ook Randstad kwam met cijfers, maar verloor.

35 minuten geleden
Netflix keldert op Wall Street door tegenvallende groei abonnees

NEW YORK (ANP) - Videostreamingdienst Netflix ging woensdag hard onderuit op de beurzen in New York door een zwaar tegenvallende groei van het aantal nieuwe abonnees in het eerste kwartaal. Het aandeel Netflix kelderde 6,5 procent. De hoofdgraadmeters op Wall Street lieten bij aanvang een wisselend beeld zien, na de verliezen van een dag eerder.

2 uur geleden
De Swaan: vertrouwen in ABN AMRO is geschaad

AMSTERDAM (ANP) - Door de witwasperikelen bij ABN AMRO is het vertrouwen in de bank geschaad. Dat zegt president-commissaris Tom de Swaan. Volgens hem heeft het financiële concern de verwachtingen van de samenleving als het gaat om het tegengaan van witwassen niet kunnen waar maken.

4 uur geleden
ASML en Heineken omhoog op beurs, Just Eat Takeaway onderuit

AMSTERDAM (ANP) - Chipmachinemaker ASML en bierbrouwer Heineken gingen woensdag stevig vooruit op de Amsterdamse beurs. ASML profiteerde van het wereldwijde chiptekort en kwam met sterke kwartaalcijfers en goede vooruitzichten. Ook de resultaten van Heineken vielen in de smaak. Just Eat Takeaway, de eigenaar van Thuisbezorgd.nl, moest het daarentegen ontgelden na berichten dat het bedrijf meer concurrentie krijgt op de belangrijke Duitse markt.

6 uur geleden
Aantal mensen in de bijstand nam toe, maar minder dan verwacht

UTRECHT (ANP) - Voor het eerst in een aantal jaren is het aantal mensen in de bijstand toegenomen. In 2020 was de stijging landelijk 3,4 procent, meldt Divosa, de vereniging van gemeentelijke directeuren in het sociaal domein. De toename is wel lager dan verwacht.

7 uur geleden
Chipbedrijven ASML en ASMI stuwen AEX na sterke resultaten

AMSTERDAM (ANP) - De chipbedrijven ASML en ASMI gingen woensdag stevig omhoog op de Amsterdamse beurs. Beide bedrijven profiteren van het wereldwijde chiptekort en kwamen met sterke kwartaalcijfers en goede vooruitzichten. Ook de resultaten van bierbrouwer Heineken werden goed ontvangen. Beleggers waren daarentegen niet onder de indruk van de kwartaalberichten van uitzender Randstad en verfmaker AkzoNobel. De Europese beurzen lieten wat herstel zien na de flinke verliezen een dag eerder.

8 uur geleden