Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Algeheel parkeerverbod voor centrum van Tholen tijdens jaarlijkse braderie

Algeheel parkeerverbod voor centrum van Tholen tijdens jaarlijkse braderie

THOLEN - Voor het centrum van Tholen geldt vanaf vanmiddag 16.00 uur een algeheel parkeerverbod. Dit heeft te maken met de braderie die plaatsvindt op vrijdag en zaterdag. Ook heeft de gemeente een volledig rijverbod ingesteld tijdens de braderie over het gehele afgesloten gebied. Vanaf morgen gaat de Thoolse braderie weer van start. Twee dagen lang kunnen bezoekers genieten van muziek, gezelligheid en bovenal koopjes. Auto-eigenaren moeten rekening houden met een parkeerverbod. “Naast een heleboel gezelligheid en vermaak voor vele inwoners en bezoekers van Tholen, heeft de braderie ook consequenties voor de bereikbaarheid van het centrum”, laat de organisatie van de Thoolse braderie weten. “Vanaf vandaag na 16.00 uur geldt een algeheel parkeerverbod in het centrum. Dit verbod geldt met name voor de Eendrachtsweg vanaf de Wal, de Botermarkt, de Kerkstraat, de Markt aan beiden zijden, de Bebouwdendam, de Dalemsestraat en de Stoofstraat.”

In verband met de Kinderbraderie, die plaatsvindt op zaterdag, geldt voor de Molenvlietsestraat van 06.00 uur tot 14.00 uur aan beiden zijden (ook in de parkeervakken) vanaf de Markt tot aan de Regentessestraat een parkeerverbod. 

“Wij verzoeken u vriendelijk om uw auto te parkeren op een plaats buiten het braderiegebied. De gemeente heeft een volledig rijverbod ingesteld tijdens de braderie over het gehele afgesloten gebied. De Eendrachtsdijk zal tijdens de braderie ingericht zijn als invalidenparkeerplaats en eenrichtingsverkeersweg richting de brug”, aldus de organisatie. “Hier kan dus alleen geparkeerd worden met een invalidenkaart.”

Meer uit Tholen

Twee bestuurders raken gewond bij botsing op de Duivekeetseweg

OUD-VOSSEMEER - Op de Duivekeetseweg in Oud-Vossemeer zijn op woensdagochtend twee bestuurders gewond geraakt bij een botsing. 

1 uur geleden
Thoolse verenigingen halen 13 duizend euro op: Totale opbrengst 16,3 miljoen

THOLEN - De Grote Clubactie is dit jaar met een totaalopbrengst van 16.381.041 euro een ongekend succes, Er werd maar liefst 3,6 miljoen euro meer opgehaald dan vorig jaar. 310.000 leden van 5.710 verenigingen zetten zich in en maakten zo het verschil voor hun club. Verenigingen uit Tholen haalden samen 13.766,40 euro op. 

2 uur geleden
Energietoeslag van 1300 euro voor Thoolse inwoners met een laag inkomen

THOLEN - Met een laag inkomen kan het lastig zijn om de energierekening elke maand te betalen. De gemeente Tholen helpt deze inwoners met een energietoeslag van eenmalig 1300 euro. Inwoners van onze gemeente kunnen vanaf 15 december de energietoeslag aanvragen. Vorig jaar lag dezelfde toeslag nog op 800 euro.

17 uur geleden
Na 3 jaar uitgeschreven worden voor woning: Zeilstra kaart 'knelpunten' aan

THOLEN - Roy Zeilstra van GroenLinks-PvdA Tholen heeft vragen gesteld aan het gemeentebestuur over de lange wachttijden voor huurwoningen. Hij vindt dat er aandacht moet worden besteed aan enkele 'knelpunten' bij Zuidwestwonen.

20 uur geleden
Groen licht voor tweede woningbouw in Stavenisse aan Molendijk West

STAVENISSE - Stavenisse krijgt de komende jaren veel nieuwe woningen bij. Naast een nieuwe woonwijk in Poststraat-Zuid krijgt ook Molendijk West nieuwe huizen. Het plan omvat de bouw van 10 betaalbare (starters)woningen aan de Molendijk West, inclusief de verbreding van een deel van deze weg. 

23 uur geleden
Veertig procent van de Zeeuwen voorstander van meer kernenergie

ZEELAND - De Nederlandse bevolking is in de afgelopen drie jaar positiever gaan denken over het gebruik van kernenergie. 36 procent van de volwassenen vindt dat Nederland meer kernenergie moet gebruiken, tegenover 25 procent in 2020. Inwoners van Zeeland, waar de enige kerncentrale momenteel staat, zijn het meest positief over kernenergie. Dat meldt het CBS op basis van het onderzoek Belevingen 2023.

1 dag geleden
PVV-winst komt niet als een verrassing voor Fase (VVD): 'Zag het al aankomen'

THOLEN - Het besluit van Dilan Yesilgöz om niet samen te werken met de PVV in een nieuwe regering, valt niet goed bij sommige VVD-afdelingen. Op Tholen moet de VVD-fractie nog bijeenkomen om de verkiezingsuitslag te bespreken. Hoewel de winst van de PVV voor VVD-fractievoorzitter Anco Fase geen verrassing is, benadrukt hij dat het te vroeg is om in paniek te raken.

1 dag geleden