Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alfen verkocht vorig jaar ruim twee keer zoveel laadpalen

Alfen verkocht vorig jaar ruim twee keer zoveel laadpalen

ALMERE (ANP) - Alfen heeft in 2020 ruim twee keer zoveel laadpalen verkocht als een jaar eerder. Dat komt volgens het Almeerse bedrijf onder meer door stimuleringsmaatregelen van Europese overheden. De coronasteun aan de auto-industrie werd vaak met duurzaamheidsvoorwaarden beschikbaar gesteld en daar profiteerde Alfen van. In totaal produceerde de onderneming 55.500 laadpunten.

Ook de vraag naar slimme oplossingen voor elektriciteitsnetwerken en opslag van energie vonden gretig aftrek omdat klanten druk bezig zijn met de energietransitie. De omzet van Alfen groeide vorig jaar met 32 procent naar 189 miljoen euro. De winst verdubbelde ruim naar bijna 12 miljoen euro.

Voor heel 2021 rekent Alfen op een omzet tussen de 225 miljoen en 250 miljoen euro. "Door de coronacrisis kan het zijn dat investeringsbeslissingen worden uitgesteld", zegt topman Marco Roeleveld. Daardoor zou het bedrijf dit jaar iets minder hard kunnen groeien. De vooruitzichten van Alfen voor de lange termijn zijn positief.

Koploper

Het aantal elektrische auto's groeide ook vorig jaar snel, ondanks de coronacrisis. De Nederlandse overheid wil dat in 2030 alle auto’s die nieuw de weg op komen helemaal zonder uitlaatgassen rijden. Dan zijn er in het land naar schatting 1,7 miljoen laadpunten nodig in steden, op het werk en bij eigenaren thuis.

"We zijn in Nederland samen met Noorwegen koploper wat betreft laadpalen, maar we moeten hard doorgroeien als alle ambities waargemaakt worden", aldus Alfen. Het bedrijf, dat in Nederland een marktaandeel heeft van zeker 35 procent, laat weten op te kunnen schalen wanneer de vraag toeneemt.

Meer uit Financieel

Jongeren kopen massaal caravans en campers

UTRECHT (ANP) - Het caravan- en camperbezit onder jongeren is de afgelopen jaren fors gestegen. Tussen 1 januari 2020 en 1 september 2023 steeg het bezit onder Nederlanders tot en met 25 jaar met liefst 53 procent, in de categorie 26 tot en met 35 jaar gaat het om een toename van 35,5 procent. Het totale aantal van dit soort kampeermiddelen in Nederland groeide in deze periode met 7 procent, meldt de Kampeer en Caravan Industrie (KCI).

27 minuten geleden
Producenten krijgen ook korting op niet volledig duurzaam plastic

LEIDSCHENDAM (ANP) - Producenten en importeurs, die verpakte producten op de markt brengen, krijgen vanaf volgend jaar ook korting op het bedrag dat ze betalen voor het inzamelen en recyclen van plastic als de verpakkingen niet helemaal duurzaam zijn. Nu krijgen bedrijven alleen korting als verpakkingen volledig milieuvriendelijk zijn. Veel producenten en importeurs vinden het echter te moeilijk om aan alle eisen te voldoen. Daarom krijgen zij vanaf januari al een beetje korting als plastic verpakkingen iets duurzamer zijn.

2 uur geleden
Beleggers kijken naar banenrapport, oliebesluit en gasmarkt

AMSTERDAM (ANP/RTR) - In de eerste handelsweek van de nieuwe beursmaand oktober zal de aandacht van beleggers vooral uitgaan naar het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid. Ook komen de landen van oliekartel OPEC en bondgenoten als Rusland weer bij elkaar voor een besluit over de olieprijzen. En het is interessant om de gasprijzen in de gaten te houden. Deze week is de eerste week na het dichtdraaien van de gaskraan in Groningen.

10 uur geleden
Vakbond FNV kondigt werkonderbrekingen aan in houthandel

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV roept medewerkers in de houthandel op om komende tijd soms voor bepaalde tijd hun werk neer te leggen. Daarmee wil de bond zijn eisen voor een nieuwe cao kracht bijzetten. De eerste werkonderbrekingen staan maandag gepland bij een reeks vestigingen van Jongeneel en PontMeyer in Den Bosch, Eindhoven, Oss en Tilburg.

13 uur geleden
Chinese lotenverkoop fors omhoog te midden van haperende economie

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De verkoop van loten voor loterijen is fors omhoog gegaan in China, te midden van de toegenomen zorgen over de Chinese economie en de flink opgelopen jeugdwerkloosheid. Volgens de laatste cijfers van de overheid van het Aziatische land ligt de lotenverkoop dit jaar vooralsnog meer dan 50 procent hoger dan vorig jaar.

13 uur geleden
Koers Bitcoin kent eerste kwartaalverlies van dit jaar

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De bitcoin kende van juli tot en met september zijn eerste kwartaalverlies van dit jaar. 's Werelds meest bekende cryptomunt, die momenteel wordt verhandeld rond de 27.000 dollar, zakte ongeveer 11 procent in waarde. Volgens kenners heeft dat onder meer te maken met de toegenomen onzekerheid over de economie en het vooruitzicht dat de rente waarschijnlijk nog langere tijd op een hoog niveau zal blijven. Ook is er de laatste tijd veel onrust rond de grote cryptobeurs Binance.

14 uur geleden
Nieuwste iPhone kan erg heet worden, Apple werkt aan oplossing

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - De nieuwste iPhone kan in de eerste dagen na aanschaf erg heet worden vanwege een bug in de nieuwste iOS 17-software en de overuren die het apparaat dan moet maken voor het updaten van apps. Dat heeft Apple toegegeven na klachten van gebruikers dat hun iPhone 15 Pro soms te warm werd om aan te raken. Het Amerikaanse concern zegt binnenkort met oplossingen te komen. Gebruikers zouden niet bang hoeven te zijn dat hun telefoon schade ondervindt.

16 uur geleden