Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alex van de Vlies: “Als er al iets te koop komt, dat moet er snel bij wezen’

Alex van de Vlies: “Als er al iets te koop komt, dat moet er snel bij wezen’

Ode aan het dorp! Alex van de Vlies (44), woont sinds twee jaar in Strijenham met zijn vrouw en drie kinderen van 19, 16 en 12 jaar. Ook zijn kinderen vinden de vrijheid in het buurtschap geweldig. “Wij houden niet van drukte”, zegt Alex. 

Precies daarom tipte Job Schot (zie interview 1 op deze pagina) Alex van de Vlies. Ze kennen elkaar van het vissen en Job wist dat Alex graag in Strijenham wilde wonen. “Maar er komt hier echt zelden iets te koop”, weet hij. “En áls er al iets te koop komt, dat moet er snel bij wezen.” Dankzij de tip van nu buurman Job, lukt het Alex om het huis te kopen. Zo verhuisde het gezin Van de Vlies twee jaar geleden van Tholen naar Strijenham. “Als ik alleen naar mezelf kijk, zou ik gerust nog veel verder buitenaf willen zitten, maar de rust en de ruimte die je hier hebt, is eigenlijk al uniek. Nu de kinderen wat ouder zijn, zoeken ze nog steeds niet de drukte op. Ook voor oudere jeugd is het hier leuk. Hier kun je nog wel eens met een brommertje scheuren”, zegt hij lachend.

“Als ze naar vrienden willen, brengen we ze er natuurlijk heen. De jongste is dikke vrienden met de buurjongen dus die is graag op en rond het erf.” De saamhorigheid is volgens Alex groot op Strijenham. “We hebben een whatsapp-groep met alle plusminus 25 gezinnen die hier wonen. Als er hier iets is, bijvoorbeeld een vermiste hond, helpt iedereen mee. Dat zie je elders niet zo gauw. Ik wil hier dan ook graag blijven. In de stad zal ik nóóit gaan wonen”, zegt hij met klem. “Mij te druk. Dat gestress daar, niks voor mij”, besluit hij. 

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Tholen

Wijkagent: ‘Als je wilt racen, boek een dagje Zandvoort en gooi op het circuit alle remmen los’

THOLEN - Hardrijders oftewel snelheidsovertreders behoren tot één van de grootste volksergernissen. Regelmatig worden er door de politie snelheidscontroles gehouden, maar het effect daarvan is nauwelijks terug te zien in het straatbeeld. Inwoners pleiten daarom voor aanpassingen van hun weg, maar makkelijk is dat niet. Soms zijn zij wel jaren bezig. Of het nu gaat om het verlagen van de snelheid, het plaatsen van smiley’s of het aanleggen van drempels. 

10 uur geleden
Dit zijn de versoepelingen: Einde van de avondklok en ‘s middags naar het terras

Demissionair premier Rutte heeft vanavond tijdens de persconferentie met Hugo de Jonge verschillende versoepelingen aangekondigd. Zo zullen de terrassen vanaf 28 april weer ‘s middags open mogen, verdwijnt de avondklok en mogen mensen weer twee mensen thuis ontvangen.

1 dag geleden
Thoolse bomen krijgen TreeTag

THOLEN - Enkele bomen op Tholen krijgen vandaag, 19 april, een ‘TreeTag’; een soort poster met informatie over de betreffende boom. Bij de boom in Anna Jacobapolder (vlakbij de basisschool Het Kompas) luidde wethouder Van Leeuwen de actie in.

1 dag geleden
VVD: ‘Herstel snel het strandje bij Smerdiek’

SINT MAARTENSDIJK - De VVD wil dat het strandje bij Sint Maartensdijk wordt hersteld, zodat zwemliefhebbers komend zwemseizoen kunnen zwemmen. Zwembad de Haestinge is namelijk vanwege renovatie gesloten. "Het strandje tussen Smerdiek en Gorishoek voldeed in het verleden prima, maar door technische problemen is dat niet meer het geval", aldus Anco Fase van de VVD.

1 dag geleden
Online oranje bingo voor Vrienden van Siem

SINT-ANNALAND - Na het succes van de Crazy Valentine's Bingo slaan Stichting Vrienden van Siem en Café An de Slôôve nogmaals de handen ineen en organiseren op vrijdag 23 april om 19.30 uur live de Oranje Bingo voor het goede doel.

1 dag geleden
Inwoners mogen wensen indienen voor nieuw park

SINT-MAARTENSDIJK - In de wijk Smerdiek-West in Sint-Maartensdijk komt een nieuw park. De exacte inrichting van het park staat nog niet vast. De gemeente Tholen, Stadlander en Bouwgroep De Nijs-Soffers horen graag de wensen van inwoners en andere betrokkenen over de verdere inrichting van het park.

2 dagen geleden
Boekhandel Oostdijk opent 1 september in voormalig Kruidvat-pand

THOLEN - ‘Het avontuur gaat beginnen! De sleutel!’ En dat we er zin in hebben... Nou de foto spreekt voor zich’, zo laten de dames van Boekhandel Oostdijk weten. Op 1 september opent de zaak in het voormalige Kruidvat-pand in de Kerkstraat.

2 dagen geleden