Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alex Klaasen winnaar Annie M.G. Schmidtprijs

Alex Klaasen winnaar Annie M.G. Schmidtprijs

AMSTERDAM (ANP) - De Annie M.G. Schmidtprijs voor indrukwekkendste cabaretlied van het theaterseizoen is toegekend aan het lied 'Gewoon opnieuw' van Alex Klaasen. Het nummer is afkomstig uit zijn voorstelling 'Showponies II.'

Volgens de jury gaat de prijs naar een lied waarvan de tekst "iets van hoop biedt". "Muzikaal op hoog peil, een fraaie doorgecomponeerde melodie; de uitvoerende is sowieso de beste zanger van allemaal", zegt voorzitter Jacques Klöters.

Klaasen, schrijver Jurrian van Dongen en componist Peter van de Witte krijgen een bronzen buste van Annie M.G. Schmidt, gemaakt door Frank Rosen. Daar hoort ook een geldbedrag van 3500 euro bij. Andere genomineerden waren dit jaar Arjen Lubach met 'Beter in Bed', Brigitte Kaandorp met 'Het is gebeurd', Kiki Schippers met 'Dorp', Mike Boddé met 'Ik dacht dat jij het was' en Yvonne van den Eerenbeemt met 'La Fin'.

1991

De Annie M.G. Schmidtprijs wordt sinds 1991 jaarlijks uitgereikt en geldt als een van de belangrijkste Nederlandse cabaretawards. In het verleden ging de prijs naar onder anderen Harrie Jekkers, Jenny Arean, Jan Boerstoel, Bram Vermeulen, Maarten van Roozendaal, Lenette van Dongen, Jeroen van Merwijk en Kiki Schippers.

Eigenlijk zou de prijsuitreiking op 30 maart zijn in Theater Bellevue als opening van het Amsterdams Kleinkunst Festival maar vanwege de coronacrisis ging dat niet door. De winnaar werd nu bekendgemaakt in het NPO Radio 5-programma 'Volgspot'.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden