Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alerte beveiliger zet politie op spoor van twee pinpasfraudeurs

Alerte beveiliger zet politie op spoor van twee pinpasfraudeurs

MIDDELBURG - De politie heeft deze week mede dankzij een alerte beveiliger op de Mortiereboulevard twee mannen aangehouden die verdacht worden van bankpasfraude. Zij maakten de bankpas van 74-jarige Middelburgse buit.

Een beveiliger viel woensdagmiddag een man op die kort na elkaar twee keer een elektronicazaak binnenkwam en een mondkapje droeg. De bewaker weet uit ervaring dat de laatste weken pinpasfraudeurs dit vaak doen om hun gezicht te verbergen. 

Hij zag dat de man de eerste keer zonder aankoop de zaak weer verliet. Een half uur later kwam dezelfde man weer binnen om alleen een mobiel pinautomaatje aan te schaffen en contant met een biljet van 50 euro af te rekenen. Hierna stapte hij in een auto. De bewaker gaf zijn bevindingen door aan de politie. 

Agenten controleerden daarna het voertuig waarin op dat moment alleen een 18-jarige man zat. Omdat hij zich niet kon legitimeren werd de auto doorzocht waarna de buitgemaakte bankpas, reader en het contante geld werden aangetroffen. Hierop werd de 18-jarige man aangehouden. Zijn handlanger die het pinautomaatje had gekocht werd in een andere winkel aangetroffen en eveneens aangehouden. Beiden verdachten zijn in verzekering gesteld.

Daders

De daders zijn een 22-jarige man uit Almere en een 18-jarige man uit Amersfoort. In hun auto lag 2950 euro en de doorgeknipte en weer aan elkaar geplakte bankpas van een 74-jarige vrouw uit Middelburg. 

De bejaarde vrouw kreeg woensdagochtend een telefoontje van een man die zich uitgaf als bankmedewerker. Hij maakte haar wijs dat vanwege fraude een collega de bankpas en reader bij haar kwam ophalen. Kort na de afgifte werd daarmee bij een geldautomaat in Middelburg 3000 euro van haar rekening opgenomen.

Meer uit Middelburg

Drieëntwintig Zeeuwse start-ups presenteren zich op de Markt in Middelburg

MIDDELBURG - Vrijdag 2 december vanaf 11.30 uur presenteren de dit jaar gestarte HZ student companies van de HZ University hun innovatieve producten en duurzame oplossingen tijdens de Marktdag van Jong Ondernemen. De beste verkopende companies gaan naar huis met een mooie prijs.

9 uur geleden
Samenwerking Afvalwaterketen Zeeland krijgt vervolg

MIDDELBURG - De Samenwerking Afvalwaterketen Zeeland + (SAZ+) krijgt een vervolg. Op 24 november 2022 ondertekenden alle Zeeuwse gemeenten, waterschap Scheldestromen en Evides Waterbedrijf een overeenkomst om intensief te blijven samenwerken in de (afval)waterketen.

11 uur geleden
Me bin wi veromme!

WESTKAPELLE - Vrijdag 11 en zaterdag 12 november stond De Wasschappelse Toneelploeg na twee coronajaren eindelijk weer op het toneel van Westkapelle Herrijst. Vandaar de toepasselijke naam van de voorstelling: ‘Me bin wi veromme!’. De leden van De Wasschappelse Toneelploeg en zo’n 400 bezoekers genoten van de voorstelling. ,,Burgemeester Van der Zwaag zong zaterdag uitbundig mee!”

11 uur geleden
Karttopper Youri Bonte ook dit jaar kampioen GK4 Kart Series

VROUWENPOLDER - Zijn teleurstelling tekende de aard van een ware kampioen. Karttalent Youri Bonte was zojuist in Genk officieel kampioen geworden van de GK4 Kart Series in de IAME X30 Senioren-klasse, maar hij zonderde zich af omdat hij niet tevreden was met zijn slotrace. Daarin was hij zesde geworden, en een kampioen moet beter presteren, oordeelde de zestienjarige coureur uit Vrouwenpolder. Een paar uur later was het onweer van zijn gezicht verdwenen en kon hij weer lachen. Hij was kampioen!

1 dag geleden
Drie bomen geplant bij Nehalennia Kruisweg

MIDDELBURG - Stichting Tuin van Zeeland heeft uit de nalatenschap van de heer Steketee, voormalig docent Nederlands, drie eiken naast Nehalennia locatie Kruisweg samen met leerlingen geplant. De kinderen van de heer Steketee vinden het een mooie gedachte dat er bomen worden geplant, omdat hun vader zeer begaan was met de natuur. De plek naast een school maakt het extra speciaal.

1 dag geleden
Adviseurs VSBfonds in Middelburg voor financiering van sociale en culturele projecten

MIDDELBURG - VSBfonds investeert in sociale en culturele activiteiten in dorpen en steden op de Zeeuwse eilanden. Op donderdag 8 december a.s. zijn adviseurs van VSBfonds aanwezig in Middelburg om kennis te maken met mensen die hier ideeën voor hebben.

1 dag geleden
Start nieuwbouw pand Voedselbank Walcheren en Kledingbank Zeeland

MIDDELBURG - op vrijdagmiddag 25 november is met een symbolisch handeling de start van de nieuwbouw van het gezamenlijke pand van de Voedselbank Walcheren en de Kledingbank Zeeland gemarkeerd. 

1 dag geleden