Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Albert is buschauffeur bij BusiNext: 'Waar een wil is, is een weg'

Albert is buschauffeur bij BusiNext: 'Waar een wil is, is een weg'

BusiNext is gespecialiseerd in personenvervoer in de breedste zin van het woord. Ze zijn inzetbaar voor kleinschalig vervoer, lijndiensten voor Connexion en Arriva, vervoer voor evenementen en bijvoorbeeld schoolreisjes en meerdaagse reizen gedurende het hele jaar. Ze hebben vestigingen in heel Nederland, in de regio hebben ze onder andere een vestiging in Waalwijk, Oosterhout, Bergen op Zoom, Roosendaal en Breda, het hoofdkantoor is gevestigd in Oude Tonge. Het bedrijf telt zo’n 350 medewerkers en Albert van Wanrooy is één van hen.

Waarom heb je gekozen voor dit werk?

“Eigenlijk ben ik erin gerold. Ik heb 32 jaar bij de brandweer gewerkt en ben op 55-jarige leeftijd met pensioen gegaan. Omdat ik voor een vereniging wel eens vervoer moest regelen kende ik het bedrijf al. Ze hebben me toen gevraagd of ik geen zin had om bij hen te komen werken en daar had ik wel oren naar. Het rijden heb ik altijd leuk gevonden en inmiddels werk ik al ruim 12 jaar parttime als ondersteunend buschauffeur in het schoolvervoer”, vertelt Albert.

Wat houdt je werk in en wat vind je er zo leuk aan?

Albert vertelt: “zelf rijd ik als ondersteunend buschauffeur op een lijndienst vanuit Roosendaal en vervoer voornamelijk kinderen die naar school moeten. In de schoolvakanties ligt dat werk stil en rijd ik wel eens naar evenementen als dat uitkomt, bijvoorbeeld een beurs of een festival. Dat zijn weer heel andere passagiers maar ook erg leuk. Doordat ik op een lijndienst rijd ga je de mensen een beetje kennen en maak je soms gezellig een praatje. Ik houd van chauffeuren en ben graag bezig, het contact met de mensen vind ik leuk”.

Hoe ziet een werkdag eruit?

“Rond zeven uur ben ik op mijn werk en begin ik aan de eerste rit. Meestal rijd ik tot half 10 en dan ga ik naar huis. Thuis drink ik een bak koffie met mijn vrouw en heb daar ook mijn bezigheden. Om half drie ben ik weer op het werk en rijd ik door tot zes uur. Als ik naar evenementen rijd of schoolreisjes dan ben ik een hele dag weg. Bij evenementen kom je vaak veel andere chauffeurs tegen en dat is altijd leuk en gezellig want als chauffeur ben je toch een beetje een eenling”.

Welke opleiding en eigenschappen of vaardigheden heb je nodig als chauffeur?

“Voor het werk als beroepschauffeur heb je geen specifieke opleiding nodig behalve je rijbewijs natuurlijk en je moet de Code 95 halen. Deze Code 95 bestaat uit een 5-tal modules. Als je deze modules heb afgerond wordt de Code op het rijbewijs bijgeschreven. Omdat de Code maar vijf jaar geldig is moet je gedurende die vijf jaren verplicht minimaal 35 uur nascholing volgen om de Code te kunnen verlengen. Verder is het belangrijk dat je klantgericht bent en goed met verschillende mensen kunt omgaan”, zegt Albert. John Hage, directeur van BusiNext vult aan: “binnen BusiNext kunnen mensen flexibel werken, zowel parttime als fulltime is mogelijk. We hebben mensen met heel verschillende achtergronden in dienst, van een verpleegkundige die iets anders wilde tot een gepensioneerd arts die graag nog zijn jongensdroom wilde verwezenlijken en chauffeur geworden is. We zijn een open bedrijf en vinden het belangrijk dat onze mensen lekker in hun vel zitten. In principe kan iedereen bij ons aan de slag, waar een wil is, is een weg”, aldus John Hage. 

Wat maak je zoal mee als chauffeur?

Albert vertelt lachend: “ik heb wel eens meegemaakt dat er een passagier in slaap viel in de bus. Dan ben ik bijna bij de eindhalte van mijn rit en komt de passagier tot de ontdekking dat hij al veel eerder had moeten uitstappen. Ook heb ik al eens koffie en bonbons gehad omdat ik op een route door de polder even bij een boerderij stopte om iemand uit te laten stappen zodat die niet zo ver hoefde te lopen. Tijdens de vierdaagse van Nijmegen vervoeren we vaak de militairen. Dan zijn we soms met 20 bussen en horen al de verhalen van de wandeltocht aan. Als er dan ook nog een muziekband in de bus stapt is het helemaal gezellig”.

Hoe zie je de toekomst?

“Hoewel het gedrag van mensen in het verkeer wel wat agressiever is geworden rijd ik nog altijd met veel plezier. Zolang het fysiek goed gaat blijf ik graag mijn ritten rijden. Het geeft mij een doel voor de dag en ik geniet iedere dag weer van mijn passagiers”, besluit Albert.

Naam: Albert van Wanrooy

Woonplaats: Roosendaal

Burgerlijke staat: getrouwd

Kinderen: 2

Werkt bij: BusiNext

Functie: parttime buschauffeur

Sinds: 2010

Hobby’s: Ik houd van voetbal. Zelf heb ik bij NAC en het Nederlands brandweerteam gevoetbald en ik ben scheidsrechter geweest in de hoofdklasse. Nu ben ik nog betrokken bij het jaarlijkse voetbaltoernooi van Rood-Wit.

Albert van Wanrooy

Meer uit Middelburg

Gemeente Veere ontvangt de Blauwe Vlag voor alle stranden

VEERE/IJSSELSTEIN - De uitreiking van de Blauwe Vlag vond vandaag plaats bij Jachthaven Marnemoende in IJsselstein, waar vertegenwoordigers van de gecertificeerde locaties trots hun vlaggen in ontvangst namen. Bas-Jan Spuijbroek (Stichting Strandexploitatie Veere) ontving de Blauwe vlag uit de handen van Hans Oosters, Commissaris van de Koning van de provincie Utrecht. De blauwe vlag is ontvangen voor alle stranden in de gemeente Veere.

2 uur geleden
Auto in sloot Munnikweg Oostkapelle

OOSTKAPELLE - Bij een eenzijdig ongeval op de Munnikweg bij Oostkapelle zijn donderdagmiddag twee personen gewond geraakt. Omstanders hielpen de gewonden.

5 uur geleden
Lentebraderie bij Yildirim Beyazit Moskee in Middelburg

MIDDELBURG - Van vrijdag 17 tot en met maandag 20 mei organiseert de Yildirim Beyazit Moskee een lentebraderie. Tussen 10.00 uur tot 21.00 uur kunnen bezoekers Turkse gerechten en drankjes proeven en kennis maken met de moskee.

22 uur geleden
Leerlingenraden Talent, Regenboog en Acaciahof hebben een boodschap voor alle weggebruikers

MIDDELBURG - Het is druk in de Middelburgse wijk Klarenbeek in Middelburg. Vooral 's morgens en halverwege de middag gebruiken fietsers, automobilisten en voetgangers de weg om van en naar school en werk te gaan. 

1 dag geleden
Opening van de tentoonstelling Heden van het slavernijverleden in het Zeeuws Museum

MIDDELBURG - Op 25 mei opent de tentoonstelling Heden van het slavernijverleden in het Zeeuws Museum. Het is ruim 160 jaar geleden dat slavernij is afgeschaft maar de ongelijke raciale verhoudingen die in honderden jaren zijn opgebouwd, zijn niet vanzelf verdwenen. In deze tentoonstelling, die het Zeeuws Museum overneemt van het Wereldmuseum, worden vragen gesteld als: wat is ons gedeelde slavernijverleden? Hoe gaan we er tegenwoordig mee om en hoe kunnen we een gemeenschappelijke toekomst maken? 

1 dag geleden
Start project 'Duiker Kleverskerke'

Veere - Door Van Hese Hout- & Waterbouw B.V. wordt in de week van 20mei gestart met het project 'Duiker Kleverskerke'. De voorbereidingen hiervoor zijn reeds begonnen.

1 dag geleden
Gemeente Veere kapt drie populieren Oudestraat Veere

VEERE - Op 13, 14 en 15 mei zijn drie populieren aan de Oudestraat in Veere gekapt vanwege de slechte staat waarin de bomen verkeerden. De bomen vormden een risico voor het monumentale bouwwerk Cisterne (de waterput bij de Grote Kerk). De gemeente Veere kon niet wachten met de kap, het risico dat de bomen zouden omvallen werd te groot.

1 dag geleden