Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Albert is buschauffeur bij BusiNext: 'Waar een wil is, is een weg'

Albert is buschauffeur bij BusiNext: 'Waar een wil is, is een weg'

BusiNext is gespecialiseerd in personenvervoer in de breedste zin van het woord. Ze zijn inzetbaar voor kleinschalig vervoer, lijndiensten voor Connexion en Arriva, vervoer voor evenementen en bijvoorbeeld schoolreisjes en meerdaagse reizen gedurende het hele jaar. Ze hebben vestigingen in heel Nederland, in de regio hebben ze onder andere een vestiging in Waalwijk, Oosterhout, Bergen op Zoom, Roosendaal en Breda, het hoofdkantoor is gevestigd in Oude Tonge. Het bedrijf telt zo’n 350 medewerkers en Albert van Wanrooy is één van hen.

Waarom heb je gekozen voor dit werk?

“Eigenlijk ben ik erin gerold. Ik heb 32 jaar bij de brandweer gewerkt en ben op 55-jarige leeftijd met pensioen gegaan. Omdat ik voor een vereniging wel eens vervoer moest regelen kende ik het bedrijf al. Ze hebben me toen gevraagd of ik geen zin had om bij hen te komen werken en daar had ik wel oren naar. Het rijden heb ik altijd leuk gevonden en inmiddels werk ik al ruim 12 jaar parttime als ondersteunend buschauffeur in het schoolvervoer”, vertelt Albert.

Wat houdt je werk in en wat vind je er zo leuk aan?

Albert vertelt: “zelf rijd ik als ondersteunend buschauffeur op een lijndienst vanuit Roosendaal en vervoer voornamelijk kinderen die naar school moeten. In de schoolvakanties ligt dat werk stil en rijd ik wel eens naar evenementen als dat uitkomt, bijvoorbeeld een beurs of een festival. Dat zijn weer heel andere passagiers maar ook erg leuk. Doordat ik op een lijndienst rijd ga je de mensen een beetje kennen en maak je soms gezellig een praatje. Ik houd van chauffeuren en ben graag bezig, het contact met de mensen vind ik leuk”.

Hoe ziet een werkdag eruit?

“Rond zeven uur ben ik op mijn werk en begin ik aan de eerste rit. Meestal rijd ik tot half 10 en dan ga ik naar huis. Thuis drink ik een bak koffie met mijn vrouw en heb daar ook mijn bezigheden. Om half drie ben ik weer op het werk en rijd ik door tot zes uur. Als ik naar evenementen rijd of schoolreisjes dan ben ik een hele dag weg. Bij evenementen kom je vaak veel andere chauffeurs tegen en dat is altijd leuk en gezellig want als chauffeur ben je toch een beetje een eenling”.

Welke opleiding en eigenschappen of vaardigheden heb je nodig als chauffeur?

“Voor het werk als beroepschauffeur heb je geen specifieke opleiding nodig behalve je rijbewijs natuurlijk en je moet de Code 95 halen. Deze Code 95 bestaat uit een 5-tal modules. Als je deze modules heb afgerond wordt de Code op het rijbewijs bijgeschreven. Omdat de Code maar vijf jaar geldig is moet je gedurende die vijf jaren verplicht minimaal 35 uur nascholing volgen om de Code te kunnen verlengen. Verder is het belangrijk dat je klantgericht bent en goed met verschillende mensen kunt omgaan”, zegt Albert. John Hage, directeur van BusiNext vult aan: “binnen BusiNext kunnen mensen flexibel werken, zowel parttime als fulltime is mogelijk. We hebben mensen met heel verschillende achtergronden in dienst, van een verpleegkundige die iets anders wilde tot een gepensioneerd arts die graag nog zijn jongensdroom wilde verwezenlijken en chauffeur geworden is. We zijn een open bedrijf en vinden het belangrijk dat onze mensen lekker in hun vel zitten. In principe kan iedereen bij ons aan de slag, waar een wil is, is een weg”, aldus John Hage. 

Wat maak je zoal mee als chauffeur?

Albert vertelt lachend: “ik heb wel eens meegemaakt dat er een passagier in slaap viel in de bus. Dan ben ik bijna bij de eindhalte van mijn rit en komt de passagier tot de ontdekking dat hij al veel eerder had moeten uitstappen. Ook heb ik al eens koffie en bonbons gehad omdat ik op een route door de polder even bij een boerderij stopte om iemand uit te laten stappen zodat die niet zo ver hoefde te lopen. Tijdens de vierdaagse van Nijmegen vervoeren we vaak de militairen. Dan zijn we soms met 20 bussen en horen al de verhalen van de wandeltocht aan. Als er dan ook nog een muziekband in de bus stapt is het helemaal gezellig”.

Hoe zie je de toekomst?

“Hoewel het gedrag van mensen in het verkeer wel wat agressiever is geworden rijd ik nog altijd met veel plezier. Zolang het fysiek goed gaat blijf ik graag mijn ritten rijden. Het geeft mij een doel voor de dag en ik geniet iedere dag weer van mijn passagiers”, besluit Albert.

Naam: Albert van Wanrooy

Woonplaats: Roosendaal

Burgerlijke staat: getrouwd

Kinderen: 2

Werkt bij: BusiNext

Functie: parttime buschauffeur

Sinds: 2010

Hobby’s: Ik houd van voetbal. Zelf heb ik bij NAC en het Nederlands brandweerteam gevoetbald en ik ben scheidsrechter geweest in de hoofdklasse. Nu ben ik nog betrokken bij het jaarlijkse voetbaltoernooi van Rood-Wit.

Albert van Wanrooy

Meer uit Middelburg

De lichtjes gaan aan! Inwoners Nieuw-en St.Joosland brengen dorp in Kerstsferen

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Op 6 december gaan de lichtjes aan! Van de kerstboom op het pleintje bij ''t Dorpsuus' in Nieuw- en Sint Joosland. Twee dorpsbewoners opperden het idee tijdens de Dorpstafel.

13 uur geleden
Warmtenet Dauwendaele gaat niet door

MIDDELBURG - Er komt geen warmtenet in de Middelburgse wijk Dauwendaele. Het onderzoek om industriële warmte die over is te gebruiken voor het verwarmen van 900 huizen is afgerond. De conclusie is dat de aanleg van dit warmtenet veel te duur is. Voor aansluiting op het warmtenet kan geen aantrekkelijk aanbod worden gedaan aan de huurders en huiseigenaren.

14 uur geleden
Tractor en auto in botsing bij Vrouwenpolder

VROUWENPOLDER - Bij een aanrijding op de Parallelweg tussen Vrouwenpolder en De Banjaard is donderdagochtend materiële schade ontstaan. Na onderzoek bleek er niemand gewond te zijn geraakt.

14 uur geleden
IJsbaan opent vandaag in Middelburg

MIDDELBURG - Vanmiddag om 14.00 uur is het zover: dan kunnen schaatsliefhebbers weer terecht op de ijsbaan die vanaf vrijdag werd opgebouwd voor het stadhuis aan de Markt in Middelburg.

1 dag geleden
Vogels in Vogelpark krijgen een huisje

MIDDELBURG - Woensdagmiddag hebben leerlingen van de Acaciahof in Klarenbeek zelfgemaakte vogelhuisjes opgehangen in het Vogelpark in de Veerse Poort. In totaal knutselden de leerlingen 55 huisjes in elkaar. Dit is een van de acties van het burgerinitiatief “Vogelpark vogelvriendelijk" van bewoner Henk Nijssen. Door dit initiatief heeft het Vogelpark een metamorfose ondergaan op het gebied van biodiversiteit. Eerder zijn bloemrijke randen in het park aangelegd, afgelopen voorjaar heeft de gemeente 35 bomen en 8 plukken Zeeuwse haag aangeplant en wordt er minder gemaaid. Ook komen er nog vogelvoedselbosjes.

1 dag geleden
Bouw 15 levensloopbestendige woningen van start in Meliskerke en Aagtekerke

MELISKERKE/AAGTEKERKE - Binnenkort start de bouw van 15 levensloopbestendige woningen in Meliskerke en Aagtekerke. In Meliskerke aan de Sivertstraat bouwen we 4 woningen en aan de Pauwhoekstraat realiseert Zeeuwland 6 woningen. In Aagtekerke bouwt de organisatie  5 levensloopbestendige woningen aan de Burgemeester Jan Peperstraat. Zeeuwland verwacht dat de bouw van de woningen aan de Sivertstraat en in Aagtekerke in maart 2024 gereed zijn. In mei 2024 is de bouw van de woningen aan de Pauwhoekstraat afgerond. Met de bouw van deze woningen verwacht Zeeuwland de doorstroming in de kernen te bevorderen.

2 dagen geleden
Stadsnatuur in het zonnetje tijdens het stadsnatuurfestival Middelburg

Ook in de stad is volop natuur. Naast mensen worden steden bevolkt door vleermuizen, bermplanten, insecten, korstmossen, vogels, bomen en talloze andere planten en dieren. Deze stadsnatuur staat centraal tijdens het stadsnatuurfestival op woensdag 6 december 2023 van 13.30 tot 16.00 uur in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg. Het festival wordt georganiseerd door University College Roosevelt, de gemeente Middelburg, de Zeeuwse Milieufederatie en ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB). Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

3 dagen geleden