Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Al veertig jaar schatten ontdekken in Kapelle

Al veertig jaar schatten ontdekken in Kapelle

KAPELLE - Veel inwoners van Kapelle die vaak over de Dijkwelseweg rijden zullen er wellicht nog nooit bij stil hebben gestaan dat achter het Fruitteeltmuseum speel-o-teek De Schatkist wekelijks aan honderden gezinnen spellen en speelgoed uitleent. Van puzzels tot buitenspeelgoed, het is er te vinden. 

De Schatkist is de grootste, door vrijwilligers gerunde, speel-o-teek van Nederland en viert dit jaar haar veertigjarig jubileum.

Brand

De Schatkist ontstond in de jaren tachtig en was lang gehuisvest in ‘De Bokkensprong’, een oud schoolgebouw achter het zwembad. Nadat daar in de late jaren tachtig een grote brand woedde was er, behalve het uitgeleende speelgoed, niets meer over van de speel-o-teek. ‘’We hebben toen een tijdje in basisschool De Moolhoek gezeten en moesten langzaam terug opbouwen’’, zegt voorzitter Anneke Kampstra (links op de foto). Al vanaf het eerste uur is ze erbij en ze doet het vrijwilligerswerk nog altijd met veel plezier. ‘’Nadat we weer wat meer speelgoed hadden opgebouwd konden we in 1992 naar het pand aan de Fruithof. Daar zijn we tot op de dag van vandaag heel bij mee, omdat we zoveel extra ruimte kregen en we al het speelgoed nu beter kunnen indelen.’’ De speel-o-teek groeide met pieken en dalen in de afgelopen veertig jaar tot ruim driehonderd gezinnen die er speelgoed lenen en ruim dertig vrijwilligers die alles in goede banen leiden.

Meer uit Reimerswaal

Rook in Waarde: Heftruck vat vlam in boerenschuur aan Middenweg

WAARDE - In een boerenschuur aan de Middenweg te Waarde stond vanochtend vroeg een heftruck in brand. Daardoor ontstond er veel rook. De brandweer bluste de brand.

32 minuten geleden
Answest is zaterdag op z'n best met Winterfestijn op het plein

HANSWEERT - Stichting Answest op z'n best houdt zaterdag (9 december) een nieuwe editie van het Winterfestijn op het plein. Op het dorpsplein is het tussen 12.00 en 23.00 uur beregezellig tijdens allerlei activiteiten.

22 uur geleden
Orgelconcert in Johanneskerk Kruiningen in sfeer van advent en kerst

KRUININGEN - In de Johanneskerk in Kruiningen vindt zaterdagavond (9 december) een orgelconcert plaats in de sfeer van advent en kerst.

1 dag geleden
Kerst op het plein in Biezelinge begint vrijdag met lampionnenoptocht

KAPELLE - Ook dit jaar staat er een kerstboom op het Marktplein in Biezelinge. Vrijwilligers organiseren verschillende activiteiten om er een gezellige kerstperiode van te maken. Vrijdagavond (8 december) gaat het licht aan in de boom. Samen met showkorps Jonge Kracht brengen inwoners het licht naar de kerstboom in een lampionnenoptocht. 

1 dag geleden
Scooterrijder ten val op Oude Rijksweg bij Waarde, vermoedelijk na botsing met fietser

KRABBENDIJKE - Op de parallelweg van de Oude Rijksweg (N289), tussen Waarde en de Krabbendijke, is donderdag een scooterrijder ten val gekomen. Dat gebeurde vermoedelijk na een aanrijding met een fietser, maar daarover kan de politie nog geen uitsluitsel geven. 

2 dagen geleden
Biezelinge komt in kerstsferen

BIEZELINGE - Vanaf vrijdag tot en met 5 januari is er op het marktplein in Biezelinge iedere vrijdag iets te doen. Van een gezellige kerstmarkt tot een Kerstmannenrun, er is voor ieder wat wils. Marlinde Kamerling, een van de organisatoren, hoopt dat het dit jaar weer net zo druk wordt als bij de lampionnenoptocht van vorig jaar, maar dat het bovenal heel gezellig wordt. 

3 dagen geleden
Ruim 18.000 boompjes naar Zeeuwse tuinbezitters

Op 7, 8 en 9 december krijgt de Gratis Boompjes Uitdeelactie van ZMf, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden, zijn vervolg. Op die dagen kunnen de 4000 Zeeuwse tuinbezitters hun boompjes ophalen, die ze eerder in september bestelden tijdens de bestelronde van de uitdeelactie. Ruim 18.000 gratis boompjes worden begin december uitgedeeld op 13 afhaallocaties, in iedere Zeeuwse gemeente een. Zo'n 150 vrijwilligers zetten zich in om de bestellers hun aanwinst te overhandigen.

3 dagen geleden