Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Akwasi: racismedebat moet niet over mij gaan

Akwasi: racismedebat moet niet over mij gaan

AMSTERDAM (ANP) - Sinds het Black Lives Matter-protest in Amsterdam is Akwasi ongewild een gespreksonderwerp geworden in een veel grotere maatschappelijke discussie over racisme en discriminatie. Dat zegt de rapper tegen de entertainmentfeed BuzzE in een van zijn eerste interviews sinds hij vorige maand onder een vergrootglas kwam te liggen. "Mijn naam wordt genoemd maar het gaat niet over mij."

"Het gaat allang niet meer over mij, maar over de staat van het land", benadrukt Akwasi. "Op het moment dat mensen een manier hebben gevonden om het over mij te hebben zie je eigenlijk al dat het veel te lang over mij gaat."

De 32-jarige muzikant merkt wel dat er een kantelpunt is bereikt in het huidige, soms felle racismedebat. "Je ziet dat bepaalde dingen gewoon niet meer kunnen. Dat is waarom vorige maand zo’n heftige maand was voor veel mensen."

Negatieve reacties

Dat laatste geldt ook voor Akwasi. Hij kreeg met name veel negatieve reacties over zich heen na zijn speech tijdens het Black Lives Matter-protest op de Dam in Amsterdam. De rapper zei onder meer dat hij Zwarte Piet in het gezicht zou trappen als hij hem in november tegenkwam. Akwasi werd vervolgens bedreigd en er kwamen aangiftes tegen hem binnen. Later werd de rapper het onderwerp van de veelbesproken grap van Johan Derksen in Veronica Inside.

Inhoudelijk wil Akwasi over alle ophef niets kwijt, maar de muzikant ziet het niet als iets persoonlijks. "Ik ben verder oké", benadrukt Akwasi. "Ik heb geen burn-out en ik ben niet boos, op niemand. Ik ben geen gewelddadig type en ik heb geen strafblad. Als je de vele koppen leest, zou je bang voor me moeten zijn, maar er is niets om bang voor te zijn."

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden