Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Akkoord over nieuwe cao voor rijksambtenaren

Akkoord over nieuwe cao voor rijksambtenaren

UTRECHT (ANP) - Er is een akkoord tussen bonden en de overheid over een nieuwe cao voor rijksambtenaren, meldt vakbond CNV Overheid. De ambtenaren krijgen een loonsverhoging van 2 procent, een eenmalige uitkering van 300 euro bruto bij een voltijdbaan (verder naar rato van werkduur) en een structurele thuiswerkvergoeding.

De overeenkomst is er gekomen na "een lang en moeizaam onderhandelingstraject", aldus CNV Overheid. De afspraken hebben betrekking op de periode 1 januari 2021 tot en met 31 maart 2022. De bond legt het akkoord voor aan zijn leden, die tot 31 oktober hun stem erover kunnen uitbrengen.

CNV vindt het goed dat de werkgever meebetaalt aan de inrichting van de thuiswerkplek, maar is minder tevreden met de lonen. "Wij merkten dat de geboden 2 procent op dit moment echt het maximaal haalbare is", aldus onderhandelaar Bart Schnoor. De bond wil dat het kabinet volgend jaar meer geld vrijmaakt voor een loonstijging.

120.000 rijksambtenaren

De loonsverhoging geldt vanaf juli 2021, de eenmalige uitkering krijgen ambtenaren aan het einde van dit jaar. De thuiswerkvergoeding is dit jaar 430 euro netto en volgend jaar 2 euro per werkdag. Ook is er 750 euro per vijf jaar voor de inrichting en de stoffering van de thuiswerkplek. Daarnaast hebben de ambtenaren er onder meer recht op om buiten werktijd onbereikbaar te zijn.

De nieuwe cao geldt voor ongeveer 120.000 rijksambtenaren, aldus een woordvoerder van de bond. Dat is nog afgezien van schoonmakers bij rijkslocaties, die per 1 januari 2022 ook onder deze cao gaan vallen. Hoeveel mensen dat zijn, is nog onduidelijk.

Meer uit Binnenland

Nog één op A12 opgepakte klimaatactivist vast, rest weer vrij

DEN HAAG (ANP) - Er zit nog één klimaatactivist vast die zaterdag bij de blokkade van de A12 in Den Haag is opgepakt. De rest van de 48 arrestanten die de politie aanhield voor strafbare feiten als vernieling of belediging, is zaterdagavond weer op vrije voeten gesteld, melden de politie en een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

23 minuten geleden
Politiebonden: niet vervolgen activisten A12 frustreert politie

DEN HAAG (ANP) - Er is bij politiemensen die zaterdag in Den Haag hebben gewerkt bij de blokkade van de A12 door activisten van Extinction Rebellion grote frustratie ontstaan. Het niet vervolgen van meer dan 1500 aanhoudingen is in het verkeerde keelgat geschoten van de politie, zo bevestigt voorzitter van de Nederlandse Politiebond, Jan Struijs, na berichtgeving van het AD.

2 uur geleden
Explosie bij Surinaams geldwisselkantoor in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Bij een Surinaams geldwisselkantoor aan de West-Kruiskade in Rotterdam is zondag om 05.00 uur een explosie geweest. Eerder in de week gingen bij drie vestigingen van dit bedrijf Suri-Change in Amsterdam eveneens explosieven af. De politie zegt rekening te houden met een verband, ook gelet op de werkwijze.

6 uur geleden
Man ligt vijf maanden dood in flat in Den Bosch

DEN BOSCH (ANP) - De politie heeft zaterdagmorgen een dode man gevonden in zijn flatwoning in Den Bosch. Hij blijkt ruim vijf maanden geleden te zijn overleden aan een natuurlijke dood, meldt de politie op Facebook. "Niemand verdient het om zo lang onopgemerkt te blijven", aldus de politie die mensen oproept zijn of haar buren soms in de gaten te houden. "Sociale controle is belangrijk. Zeker bij oudere mensen of mensen die zich als kluizenaar gedragen."

12 uur geleden
Gewonde door brand in portiekflat in Hilversum

HILVERSUM (ANP) - In een portiekflat in Hilversum heeft zaterdagavond brand gewoed. De brandweer heeft rond 22.30 uur een man uit de woning aan de Admiraal de Ruyterlaan gehaald waarin de brand woedde. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. Het slachtoffer was volgens hem wel aanspreekbaar.

12 uur geleden
Man probeert mobieltje uit water te halen en verdrinkt

ROERMOND (ANP) - In een plas bij de Maas in Roermond is zaterdagavond een 41-jarige man verdronken. De man dook een in het water gevallen mobieltje achterna en kwam lange tijd niet meer boven water. Nadat de gealarmeerde brandweer hem uit het water had gehaald, werd hij gereanimeerd, maar dat was tevergeefs, zei een woordvoerder van de brandweer.

16 uur geleden
Carice van Houten weer thuis na aanhouding klimaatdemonstratie

DEN HAAG (ANP) - Carice van Houten is weer thuis nadat ze eerder zaterdag werd aangehouden bij de klimaatdemonstratie op de A12 in Den Haag van Extinction Rebellion. Dat meldt haar agent.

17 uur geleden