Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ajax wil nog niet reageren op plannen nieuwe Super League

Ajax wil nog niet reageren op plannen nieuwe Super League

AMSTERDAM (ANP) - Ajax wil nog niets zeggen over de plannen voor een nieuwe Super League. "We vinden het te voorbarig om te reageren", laat een woordvoerder weten. "Er zijn nog teveel losse eindjes om nu een standpunt in te nemen."

Ajax hoort niet bij de twaalf initiatiefnemers van het revolutionaire project. AC Milan, Arsenal, Atlético Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Internazionale, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid en Tottenham Hotspur willen in augustus al met een nieuwe midweekse competitie beginnen.

Het is de bedoeling dat aan de Super League twintig clubs gaan deelnemen. De ploegen die in de Super League uitkomen, zullen volgens het plan van de oprichters doorgaan met het spelen van competitiewedstrijden in eigen land. De vraag is echter of dat nog wel mogelijk zal zijn. De UEFA keurde zondag de komst van zo'n 'gesloten' internationale competitie in harde bewoordingen af en dreigde de deelnemende clubs uit de nationale competities te zetten. De spelers die in de Super League uitkomen, zouden ook geweerd worden uit hun nationale teams.

Mogelijke hervormingen

De oprichters verwachten met de Super League een bedrag van 10 miljard euro te genereren voor de clubs die zich aan het ambitieuze project hebben verbonden. De UEFA vergadert maandag onder meer over mogelijke hervormingen van de Champions League. De grote Europese clubs zijn al geruime tijd ontevreden over de opzet en over de verdeling van de inkomsten van dat toernooi. Mede daardoor zijn de plannen voor een Super League ontstaan.

De KNVB heeft als standpunt dat een "Super League niet in het belang is van het Nederlandse voetbal". Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB, heeft geen signalen dat Ajax zou willen aansluiten bij de nieuwe topcompetitie. Ajax heeft mede gewerkt aan de hervormingsplannen voor de Champions League. "Dus nee, ik ben er op zich niet bang voor dat Ajax mogelijk de Super League in wil", zegt De Jong. "Maar als de wereld zich ontwikkelt, zullen mensen ook opnieuw naar hun kansen kijken. Daarom is het zo jammer dat het voorstel van de Super League juist de solidariteit in Europa zo doorkruist."

Meer uit Voetbal

Zerrouki kopt FC Twente in finale play-offs naast Sparta

ROTTERDAM (ANP) - FC Twente heeft een nederlaag in het eerste duel van de finale van de play-offs voor deelname aan Europees voetbal maar net kunnen voorkomen. Het elftal van trainer Ron Jans kwam in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam pas in de extra tijd van de tweede helft langszij: 1-1. Ramiz Zerrouki kopte in de 93e minuut raak, op aangeven van Michal Sadilek.

4 uur geleden
FIFA komt kort voor WK met aangepaste beloningen voetbalsters

ZÜRICH (ANP) - De FIFA is kort voor het WK voor vrouwen met een nieuw beloningsstelsel gekomen. Niet alleen voor de deelnemende bonden/teams ligt geld klaar, voortaan krijgen ook de voetbalsters individueel betaald. De FIFA hoopt hiermee het vrouwenvoetbal nog verder te ontwikkelen.

6 uur geleden
KAS Eupen vindt in Duitser Kohfeldt nieuwe trainer

EUPEN (ANP) - De Belgische voetbalclub KAS Eupen heeft in de Duitser Florian Kohfeldt een nieuwe hoofdtrainer gevonden. De 40 jaar oude Kohfeldt werd in mei van vorig jaar ontslagen bij VfL Wolfsburg, waar hij Mark van Bommel had opgevolgd.

6 uur geleden
Almere City maandag gehuldigd bij promotie naar Eredivisie

ALMERE (ANP) - Als Almere City erin slaagt om te promoveren naar de Eredivisie, worden de spelers en trainers daar maandag voor gehuldigd. Het feest is dan van 17.00 tot 19.00 uur op de Esplanade in het centrum van de stad. Het feest is georganiseerd door de ondernemersvereniging.

7 uur geleden
Ajax langer door met doelman Setford

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft het contract met doelman Charlie Setford verlengd. De 19-jarige keeper is nu tot de zomer van 2027 aan de Amsterdamse club verbonden.

7 uur geleden
Commercieel directeur Geelen volgt Van der Sar niet op bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Menno Geelen is niet beschikbaar voor de functie van algemeen directeur van Ajax. Dat heeft de commercieel directeur van de club uit de hoofdstad laten weten aan de raad van commissarissen van de nummer 3 van het afgelopen seizoen in de Eredivisie.

7 uur geleden
Cissoko van NEC naar Franse club Toulouse FC

NIJMEGEN (ANP) - Ibrahim Cissoko verruilt NEC voor de Franse club Toulouse FC. De 20-jarige buitenspeler is afkomstig uit de jeugdopleiding van de Nijmeegse club.

8 uur geleden