Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ajax: toelaten fans goed nieuws op weg naar 'volle Arena'

Ajax: toelaten fans goed nieuws op weg naar 'volle Arena'

AMSTERDAM (ANP) - Ajax noemt de aankondiging van premier Mark Rutte dat publiek vanaf 1 juli weer welkom is in de Nederlandse voetbalstadions goed nieuws op weg naar "weer een volle Arena". "Als dit het proces naar een vol stadion versnelt, dan is het goed nieuws, want een volle Arena is natuurlijk ons doel", zegt woordvoerder Miel Brinkhuis van Ajax.

Ook bij de Amsterdammers bestaan vragen over hoe het gedeeltelijke toelaten van supporters moet worden aangepakt. "Wij willen liever geen onderscheid maken tussen supporters, wie wel en wie niet mag komen. Wij hebben ongeveer 40.000 seizoenskaarten verkocht. Aan de andere kant wil je ook niet dat de ene club wel door fans kan worden gesteund en een andere club in een leeg stadion blijft spelen."

De supportersvereniging van Ajax meldde al dat ze streeft naar een volle Johan Cruijff Arena bij de waarschijnlijke start van het nieuwe seizoen half september en pleitte ervoor dat de oefencampagne in augustus wordt gebruikt om te testen met een deel van de supporters in het stadion. Ajax laat weten te gaan overleggen met de supporters. "Samen met de Arena en de supportersdelegaties gaan we bekijken hoe we het beste met deze situatie kunnen omgaan", aldus de woordvoerder.

Meer uit Voetbal

PSV met bereiken achtste finales CL al zeker van 50 miljoen euro

SEVILLA (ANP) - Het bereiken van de achtste finales van de Champions League is voor PSV niet alleen op sportief gebied belangrijk. De Eindhovenaren mogen dankzij die prestatie ruim 50 miljoen euro bijschrijven. Dat bedrag kan nog verder oplopen in het laatste pouleduel met Arsenal en vanaf de achtste finales.

6 uur geleden
PSV na acht jaar weer naar achtste finales Champions League

SEVILLA (ANP) - PSV staat na acht jaar weer in de achtste finales van de Champions League. De Eindhovenaren kunnen, dankzij een zege van Arsenal op RC Lens (6-0), de tweede plaats in groep B niet meer ontgaan.

6 uur geleden
Pepi blijft bescheiden na treffer: ik moet geduld hebben

SEVILLA (ANP) - Ricardo Pepi bleef bescheiden nadat hij PSV in de blessuretijd van de uitwedstrijd tegen Sevilla aan een cruciale zege had geholpen. De Amerikaan kopte de bal in de 92e minuut, na een voorzet van Yorbe Vertessen, hard binnen: 2-3.

6 uur geleden
Trainer Ten Hag baalt van gelijkspel Manchester United

ISTANBUL (ANP) - Trainer Erik ten Hag baalde van het gelijkspel van Manchester United bij Galatasaray in de Champions League (3-3). "We hadden de wedstrijd in handen", zei hij vlak na het duel in Istanbul. "We speelden ook goed, maar dan moet je ook 3 punten pakken. Dat hebben we niet gedaan. Ik moet ook constateren dat we niet goed hebben verdedigd."

7 uur geleden
Pepi beëindigt reeks van zestien jaar zonder uitzege voor PSV

SEVILLA (ANP) - PSV beëindigde met de miraculeuze overwinning bij Sevilla (2-3) een lange reeks uitwedstrijden in de Champions League zonder zege. De laatste keer dat de Eindhovenaren in het hoofdtoernooi een duel buiten het eigen stadion wonnen, was tot woensdag zestien jaar geleden.

7 uur geleden
PSV-trainer Bosz verbaasd na 'bizarre avond' in Sevilla

SEVILLA (ANP) - PSV-trainer Peter Bosz zag zijn elftal tegen Sevilla lange tijd misschien wel de slechtste wedstrijd van het seizoen spelen. "Het zag er niet naar uit dat we nog terug zouden komen. Dan mag je wel van een historische en bizarre avond spreken, ja", zei hij na de 3-2-zege.

7 uur geleden
Bosz denkt Lozano met hamstringblessure wel even kwijt te zijn

SEVILLA (ANP) - Hirving Lozano komt voorlopig niet aan voetballen toe. Die verwachting sprak PSV-trainer Peter Bosz uit na de 3-2-zege van zijn elftal bij Sevilla in de Champions League.

7 uur geleden