Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ajax scoort in Europa met omsmelten kampioensschaal in sterren

Ajax scoort in Europa met omsmelten kampioensschaal in sterren

AMSTERDAM (ANP) - Ajax krijgt internationaal veel aandacht voor de manier waarop het de 35e landstitel met haar fans deelt. De actie leidt tot veel reacties vanuit de grote Europese voetballanden. Vooral Engelse voetballiefhebbers gaan helemaal los, met reacties als "That is absolutely incredible".

Ajax liet woensdag in een filmpje op internet weten dat het de kampioensschaal heeft laten omsmelten in 42.000 kleine 'kampioenssterren'. Alle seizoenkaarthouders ontvangen vanaf woensdag 'a piece of Ajax'. Het filmpje van de acties was woensdagmiddag al meer dan 1,3 miljoen keer bekeken. Ajax-fans zonder seizoenkaart en verzamelaars bieden op veilingsites honderden euro's op de 'kampioenssterren.'

Om uit de schaal ruim 42.000 sterren te vervaardigen werd samengewerkt met De Tingieterij, sinds 1985 de vervaardiger van de schaal voor de kampioen van de Eredivisie. Niet eerder kwam een exemplaar retour bij de makers. "Een heel bijzondere actie van Ajax waar wij graag aan wilden meewerken", zegt eigenaar Martijn van Zon van De Tingieterij.

Kampioenssterren

"We zijn begonnen met het smelten van de schaal die is gemaakt van tin en 2.575 gram weegt", legt van Zon uit. "Het vloeisel is nauwkeurig aangevuld en vermengd met de juiste hoeveelheid zuiver tin, waarna de sterren zijn gegoten en gepolijst. Daarna zijn ze per post naar de seizoenkaarthouders van Ajax verstuurd. De kampioenssterren wegen 3,45 gram per stuk en bevatten elk 0,06 gram schaal."

"Wij hebben het dit seizoen grotendeels zonder onze fans moeten doen", legt algemeen directeur Edwin van der Sar de actie uit. "Althans, ze zaten niet op de tribune. Desondanks hebben onze spelers hun steun iedere wedstrijd gevoeld. Bijvoorbeeld via social media en op weg naar het stadion. Eerder lieten we met de slogan 'XXXVoorjullie' al weten dat we het kampioenschap aan de fans opdragen, het delen van de schaal met onze seizoenkaarthouders past daar mooi bij. Zij hebben hiermee een tastbare herinnering aan dit seizoen en zo zijn ze op een unieke manier betrokken bij het kampioenschap."

Meer uit Voetbal

MVV'er Livramento maakte transfer naar hoogste Italiaanse klasse

VERONA (ANP) - Dailon Livramento vervolgt zijn voetballoopbaan in de Serie A, de hoogste voetbalklasse in Italië. Hellas Verona, dat vorig seizoen als dertiende eindigde, neemt de 23-jarige aanvaller over van MVV. Voor de Maastrichtse eerstedivisionist maakte Livramento vorig seizoen zestien doelpunten in de competitie.

12 minuten geleden
Feyenoord verlengt contract met verdediger Beelen tot 2028

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft het contract met Thomas Beelen opengebroken en met een jaar verlengd. De 23-jarige verdediger is nu tot de zomer van 2028 aan de Rotterdammers verbonden.

2 uur geleden
Heracles is spits Hornkamp enkele maanden kwijt met knieblessure

ALMELO (ANP) - Heracles Almelo kan de komende maanden niet beschikken over Jizz Hornkamp. De spits liep vrijdag in de oefenwedstrijd tegen de Duitse club Preussen Münster een knieblessure op en is maanden uitgeschakeld.

3 uur geleden
FC Utrecht huurt linksbuiten Cathline van Franse FC Lorient

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht heeft vleugelspeler Yoann Cathline aan de selectie toegevoegd. De club huurt de 22-jarige Franse linksbuiten komend seizoen van FC Lorient uit Frankrijk en heeft ook een optie tot koop genomen.

14 uur geleden
Vitesse komt 6 miljoen euro tekort voor sluitende begroting

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft een tekort van 6 miljoen euro voor een sluitende begroting. Dat is volgens algemeen directeur ad interim, Edwin Reijntjes, de reden dat de club uit Arnhem tot 31 juli uitstel heeft gekregen om een begroting in te dienen bij de beroepscommissie van de KNVB.

15 uur geleden
Ajax legt 18-jarige verdediger Janse langer vast

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft verdediger Dies Janse vastgelegd tot 30 juni 2028, met een optie voor nog een jaar. De 18-jarige verdediger had in Amsterdam nog een verbintenis tot medio 2026.

17 uur geleden
FC Twente begint met uitwedstrijd tegen Salzburg op 6 augustus

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente begint het tweeluik van Red Bull Salzburg in de derde voorronde van de Champions League met de uitwedstrijd in Oostenrijk op 6 augustus. Een week later op dinsdag is de returnwedstrijd in Enschede, zo heeft de UEFA bekendgemaakt.

17 uur geleden