Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ajax is teleurgesteld in clubs die nieuwe Super League willen

Ajax is teleurgesteld in clubs die nieuwe Super League willen

AMSTERDAM (ANP) - Ajax is teleurgesteld in de clubs die een nieuwe Super League hebben aangekondigd. "We steunen de nieuwe opzet van de UEFA, zoals maandag is bevestigd", laat voorzitter Edwin van der Sar via officiële kanalen weten.

"Door mijn werk voor de ECA (organisatie die Europese clubs vertegenwoordigt) ben ik al een aantal jaren betrokken bij discussies over een nieuw format voor de UEFA clubcompetities", stelt de oud-doelman. "Ajax heeft in het verleden samen met het ECV en de KNVB gestreden voor een aantal wijzigingen, bijvoorbeeld om deelname aan de UEFA Champions League toegankelijker te maken voor de clubs. We dachten dat we de oplossing hadden gevonden met het zogenaamde Zwitserse model, met meer internationale wedstrijden voor meer clubs. We zijn erg teleurgesteld over de plotselinge en late ommekeer die collega-directeuren van enkele internationale topclubs dit weekend hebben gemaakt, met als gevolg dat een zeer onzekere periode de horizon van het Europese voetbal bedreigt."

De koploper van van de Eredivisie neemt afstand van de nieuwe supercompetitie die al in augustus van start moet gaan. Initiatiefnemers AC Milan, Arsenal, Atlético Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Internazionale, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid en Tottenham Hotspur zijn nog op zoek naar drie clubs die met hen permanent in de Super League willen uitkomen. Ook willen ze jaarlijks vijf ploegen uitnodigen, Met de nieuwe competitie denken ze 10 miljard euro te genereren.

Porto

De Duitse topclubs Bayern München en Borussia Dortmund zien de Super League niet zitten. Van de grootmachten in Europa ontbreekt ook Paris Saint-Germain. Porto heeft ook al laten weten dat het de Super League gaat negeren. De 29-voudig kampioen van Portugal is wel benaderd door de initiatiefnemers, maar voorzitter Jorge Nuno Pinto da Costa sloeg dat snel af.

De nieuwe opzet van de Champions League gaat in 2024 van start, met een poule met niet 32 maar 36 clubs. Het huidige poulesysteem met groepen van vier verdwijnt. In plaats daarvan spelen deelnemers na loting in de eerste fase tien duels, vier meer dan nu, met extra inkomsten tot gevolg. De beste acht ploegen plaatsen zich voor de achtste finales. De nummers 9 tot en met 24 strijden om nog eens acht plaatsen voor de knock-outfase.

Doordat er in de nieuwe opzet van de Europese toernooien voor clubteams meer wedstrijden op het programma staan, gaan deelnemers meer geld verdienen. Eerder lekte al uit dat een club als Ajax niet minimaal 40 miljoen euro aan de Champions League blijft overhouden maar zeker 70 miljoen euro of zelfs meer.

Meer uit Voetbal

Eerste mogelijkheid op 25e landstitel voor PSV

HEERENVEEN (ANP) - PSV krijgt de eerste mogelijkheid om de 25e landstitel uit de clubgeschiedenis binnen te halen. Als de Eindhovenaren de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen winnen en Feyenoord laat aansluitend punten liggen bij Go Ahead Eagles, is het kampioenschap een feit. De aftrap bij PSV is om 18.45 uur en bij Feyenoord om 21.00 uur. De spelers van PSV vieren de titel dus mogelijk als ze in de bus terug naar Brabant zitten.

2 uur geleden
Van 't Schip vindt rode kaart Bergwijn te zware straf

AMSTERDAM (ANP) - Ajax-trainer John van 't Schip vond de rode kaart die zijn aanvoerder Steven Bergwijn kreeg in de thuiswedstrijd tegen Excelsior (2-2) te zwaar bestraft. "Ik dacht aan buitenspel of geel, rood had ik absoluut niet verwacht", zei hij over het moment na ruim een half uur spelen, waarbij scheidsrechter Sander van der Eijk door de videoscheidsrechter naar de kant werd geroepen voor de overtreding van Bergwijn op Mimeirhel Benita.

7 uur geleden
Ajax-spits Brobbey heeft opnieuw hamstringklachten

AMSTERDAM (ANP) - Brian Brobbey heeft opnieuw hamstringklachten. De spits van Ajax moest zich om die reden in de thuiswedstrijd tegen Excelsior (2-2) kort voor rust laten vervangen.

7 uur geleden
Liverpool haakt af in titelrace, ManUnited wint na achterstand

LIVERPOOL (ANP) - Liverpool is voorlopig afgehaakt in de race om de landstitel. Het elftal van de vertrekkende trainer Jürgen Klopp ging in de Merseyside-derby bij Everton met 2-0 onderuit. Het Manchester United van Erik ten Hag draaide tegen hekkensluiter Sheffield United een achterstand om in een 4-2-zege.

7 uur geleden
Ajax verspeelt met tien man 2 punten in strijd om vijfde plek

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft in de strijd om de vijfde plek in de Eredivisie slechte zaken gedaan. De Amsterdammers voorkwamen in eigen stadion kort voor tijd een nederlaag tegen Excelsior: 2-2. Chuba Akpom scoorde in de 89e minuut. Nummer 6 NEC kan Ajax zondag, bij winst op AZ, passeren.

8 uur geleden
Anderlecht en Club Brugge boeken ruime zeges in play-offs

BRUSSEL (ANP) - Anderlecht heeft in de play-offs om de Belgische landstitel een eenvoudige zege geboekt op Cercle Brugge. De koploper won in het eigen stadion met 3-0 van de nummer laatst in de kampioenspoule.

8 uur geleden
Xavi gaat komend seizoen alsnog door als trainer FC Barcelona

BARCELONA (ANP) - Xavi is ook na dit seizoen nog trainer van FC Barcelona. Dat is de uitkomst van een overleg tussen de clubleiding en de voormalige middenvelder, meldt persbureau AFP.

8 uur geleden