Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ajax compleet in aanloop naar topper tegen PSV

Ajax compleet in aanloop naar topper tegen PSV

AMSTERDAM (ANP) - Ajax kent in aanloop naar de uitwedstrijd tegen koploper PSV weinig zorgen. Trainer Erik ten Hag heeft, op enkele langdurig geblesseerden en deelnemers aan de Afrika Cup na, de beschikking over zijn gehele selectie.

Bij de hervatting van de competitie tegen FC Utrecht (0-3 voor Ajax) was de selectie ook nagenoeg compleet. Brian Brobbey verving de afwezige Sébastien Haller in de spits, verder zag het elftal er hetzelfde uit als voor de winterstop. Dat betekende dat Davy Klaassen opnieuw genoegen moest nemen met een rol als reserve.

Amourricho van Axel Dongen, die tegen Utrecht zijn debuut in de Eredivisie maakte, zit tegen PSV ook weer bij de selectie.

Degens kruisen

"Ik denk dat er overeenkomsten zijn en verschillen", aldus Ten Hag over PSV en Ajax. "PSV heeft een sterk team, met goede voetballers. Om daar nu verder diep op in te gaan, heeft niet zoveel zin. Voetballen moet je niet te veel over praten, voetballen moet je doen. Zondag gaan we dat doen, dan gaan we de degens kruisen. Mijn spelers houden van dit soort uitdagingen."

Ajax won de thuiswedstrijd tegen PSV in oktober met 5-0. Ten Hag: "Elke wedstrijd tegen een bepaalde tegenstander en een bepaalde trainer maak je een plan. Dat is gebaseerd op je kracht maar ook op het camoufleren van je zwakte. Het gaat ook om het neutraliseren van de sterkte van je tegenstander. Dat zijn dingen waar je rekening mee houdt en daar probeer je op een bepaalde manier op in te spelen. Dit soort wedstrijden worden op details en mentaliteit beslist. Wij moeten zondag goed zijn tegen PSV, maar dat hebben we zelf in de hand. Ik ben tevreden met de ontwikkeling van de ploeg. Ik hoop dat we dat tegen PSV door kunnen zetten."

Structuur

Ten Hag zei donderdag voor de bekerwedstrijd tegen Excelsior Maassluis al dat hij niets wilde zeggen over de eventuele komst van oud-PSV'er Mohamed Ihattaren. "Wij praten nooit over transfers. Er zijn zoveel spelers die met ons in verband worden gebracht. Als we iets te melden hebben, dan doen we dat", sprak hij tegen ESPN.

Vrijdag wilde de Ajax-trainer ook niet op Ihattaren ingaan, al zei hij wel iets over hoe om te gaan met 'lastige' spelers. "Het gaat om duidelijkheid. Je moet een structuur van werken hebben waar ze houvast aan hebben. Je spelers moeten volgens bepaalde normen en waarden leven en leveren. Dan kunnen spelers die goed zijn, inzicht hebben en talent hebben zich ook verder ontwikkelen. Dan gaan ze ook de juiste stappen zetten."

Meer uit Sport

Riner en Pérec ontsteken olympisch vuur, Spelen Parijs begonnen

PARIJS (ANP) - Judoka Teddy Riner en oud-atlete Marie-José Pérec hebben als laatste dragers van de vlam het olympische vuur voor de Spelen van Parijs ontstoken. Daarmee zijn de dertigste moderne Olympische Spelen officieel begonnen.

4 uur geleden
Cavendish wint ook wielercriterium in Heerlen

HEERLEN (ANP) - Mark Cavendish heeft voor de tweede keer deze week een Nederlands criterium gewonnen. De 39-jarige Britse wielrenner van Astana was onder het toeziend oog van enkele tienduizenden toeschouwers de beste in de Franssen Franken Ronde Heerlen.

5 uur geleden
Abbingh en De Jong zwaaien met vlag op regenachtige Seine

PARIJS (ANP) - Handbalster Lois Abbingh en 3x3-basketballer Worthy de Jong zwaaien ondanks de regen vol trots de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen op de Seine van Parijs. De Nederlandse afvaardiging, bestaande uit 144 atleten en begeleiders, was op de gezamenlijke boot met Peru als 58e van de 85 aan de beurt. Abbingh en De Jong stonden als enigen in het oranje op de boot.

6 uur geleden
Regen overschaduwt unieke openingsceremonie op Seine

PARIJS (ANP) - De regen heeft de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Parijs op de Seine na een droog eerste halfuur overgenomen. Sporters kiezen er regelmatig voor om zich gekleed in een poncho vanaf de boten aan de honderdduizenden aanwezigen te tonen. De glimlachen op hun gezichten waren er niet minder om.

7 uur geleden
Tribunes langs Seine volgestroomd voor opening Spelen

PARIJS (ANP) - De vele tribunes met betaalde zitplaatsen langs de Seine zijn bij aanvang van de openingsceremonie van de Olympische Spelen zo goed als volgestroomd. Veel mensen hebben boven de kades een plekje gezocht waar ze het spektakel gratis kunnen zien.

8 uur geleden
Van Dijk kan TeamNL eerste plak bezorgen, hockeyteams in actie

PARIJS (ANP) - Op de eerste dag na de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs strijden de wielrensters en wielrenners om de medailles bij het tijdrijden. Demi Vollering en Ellen van Dijk doen zaterdag namens Nederland mee bij de vrouwen, Daan Hoole bij de mannen.

8 uur geleden
Openingsceremonie op Seine begonnen met vuurwerk en Griekse boot

PARIJS (ANP) - De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs is vlak na 19.30 uur officieel begonnen met vuurwerk in de kleuren van de Franse vlag. De boot van Griekenland was de eerste in een parade vanaf Pont d'Austerlitz, waarin de afvaardigingen van tweehonderd landen verspreid over 85 boten uiteindelijk ruim 6 kilometer over de Seine zullen afleggen.

8 uur geleden