Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Airport Weeze kent recordzomer met helft meer passagiers

Airport Weeze kent recordzomer met helft meer passagiers

WEEZE (ANP) - Airport Weeze ziet vergeleken met vorig jaar een groei in het aantal passagiers van bijna 50 procent. De Duitse luchthaven, net over de grens bij Venray, spreekt van een "recordzomer". De luchthaven wordt vanwege zijn ligging net over de grens doorgaans ook veel gebruikt door Nederlanders.

In totaal vlogen 279.117 passagiers via Airport Weeze tijdens de zomervakantie in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, die inmiddels is afgelopen. Vorig jaar waren dit 186.500 passagiers. Dit komt deels doordat er veel meer vanaf het vliegveld wordt gevlogen. Het aantal starts en landingen groeide met bijna 48 procent van 1112 naar 1645.

"De zomervakantiecijfers bevestigen de duidelijke opwaartse trend op onze luchthaven", aldus Sebastian Papst, directeur van de luchthaven. Hij wijst verder op de goedkope tickets die volgens hem vanaf Weeze te boeken zijn.

Drukke weken in het vooruitzicht

Ook de komende weken wordt nog drukte verwacht omdat in Nederland de zomervakantie nog gaande is. In de meivakantie was al te zien dat Nederlanders vaker vanaf een Duits vliegveld reizen om verwachte drukte op Schiphol te vermijden. Volgens reisorganisatie Sunweb kozen vooral mensen uit het oosten van het land voor Düsseldorf of Weeze Airport. "Vliegen vanaf een Duitse luchthaven zoals Weeze is voor Nederlanders goedkoper door de lagere vliegbelasting", zei een woordvoerster van Sunweb toen. "Ook zijn de parkeerkosten lager en zijn ze sneller door de securitycheck."

Eerder liet het CBS weten dat het aantal bezette vliegtuigstoelen op vluchten van en naar Nederlandse luchthavens bijna weer op het niveau van 2019 ligt, het laatste jaar voor de coronacrisis. Gemiddeld waren 81 van de 100 stoelen op passagiersvluchten in het tweede kwartaal van dit jaar bezet. In dezelfde periode in 2019 ging het om 82 stoelen.

Meer uit Financieel

Bronnen: Apple en OpenAI dicht bij deal over ChatGPT op iPhones

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Apple zit dicht bij het sluiten van een overeenkomst met OpenAI over het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) op Apple-apparaten. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Als de deal rondkomt, zal OpenAI bepaalde functies van zijn populaire chatbot ChatGPT beschikbaar stellen voor onder meer iPhones.

2 uur geleden
Bloemenplatforms verkopen niet meer Moederdagboeketten dan in 2023

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders bestellen niet meer boeketten voor Moederdag dan ze vorig jaar deden, verwachten bloemenplatforms Fleurop en Topbloemen.nl. Wel geven mensen volgens de organisaties meer geld uit per bestelling en kiezen ze vaker voor boeketten die niet alleen uit rozen bestaan. Komende zondag is het Moederdag.

3 uur geleden
Lingeriemerk Victoria's Secret in trek bij beleggers Wall Street

NEW YORK (ANP) - Victoria's Secret was vrijdag in trek bij beleggers op de aandelenbeurzen in New York. Het lingeriemerk meldde op basis van voorlopige cijfers dat de verkopen in het afgelopen kwartaal minder sterk zijn gedaald dan gevreesd. Dit bericht werd beloond met een koerswinst van 5,3 procent op Wall Street.

12 uur geleden
Vakbond roept op tot landelijke staking bij Deutsche Telekom

BONN (ANP/DPA) - De Duitse vakbond Verdi heeft opgeroepen tot een landelijke staking op maandag bij Deutsche Telekom om een conflict over hogere lonen voor personeel van het grote telecombedrijf. Met de staking wil Verdi de druk op Deutsche Telekom verhogen om in te stemmen met de looneisen.

14 uur geleden
IEA-topman waarschuwt OPEC+ om hogere olieprijzen en inflatie

PARIJS (ANP) - Topman Fatih Birol van het Internationaal Energie Agentschap (IEA) waarschuwt de landen van oliekartel OPEC+ dat ze voorzichtig moeten zijn met maatregelen om de olieprijzen aan te jagen, omdat daardoor de inflatie ook weer gestuwd kan worden. Dat kan dan weer negatieve gevolgen hebben voor de wereldeconomie, aldus de IEA-topman in een interview met persbureau Bloomberg.

15 uur geleden
Chipbedrijf Besi verder omhoog op Damrak, AEX scherpt record aan

AMSTERDAM (ANP) - Chipbedrijf Besi was vrijdag opnieuw een stijger op de aandelenbeurs in Amsterdam, na de flinke plus een dag eerder. De AEX-index scherpte daarnaast zijn recordstand verder aan. De hoofdgraadmeter op Beursplein 5 brak eerder deze week al voor het eerst door de grens van 900 punten.

17 uur geleden
Flinke daling consumentenvertrouwen in VS

ANN ARBOR (ANP/BLOOMBERG) - Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten is deze maand flink gedaald door zorgen bij huishoudens over een hogere inflatie. Dat meldt de Universiteit van Michigan in een voorlopige schatting.

18 uur geleden