Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Airbus ziet binnen tien jaar Chinese concurrent opstaan

Airbus ziet binnen tien jaar Chinese concurrent opstaan

TOULOUSE (ANP/BLOOMBERG) - Vliegtuigbouwer Airbus verwacht dat aan het einde van dit decennium een Chinese concurrent zal opstaan die de strijd kan aangaan met het Europese bedrijf en de Amerikaanse rivaal Boeing. Vooral op het gebied van kleinere vliegtuigen, met één gangpad tussen de stoelen, denkt topman Guillaume Faury dat de Chinese vliegtuigproducent Commercial Aircraft Corporation of China (Comac) een rol kan spelen op de markt.

Comac maakt al jaren vliegtuigen, maar is tot nu toe een kleine speler. Toch ziet Faury het bedrijf langzaam maar zeker een belangrijkere positie innemen. "Dat zal langzaam beginnen met waarschijnlijk eerst orders voor de Chinese luchtvaartmaatschappijen", voorziet Faury. "We denken echter dat Comac dan steeds sneller een belangrijke rol kan krijgen."

De vliegtuigmarkt voor toestellen vanaf zo'n 100 zitplaatsen is nu verdeeld tussen Airbus en Boeing. Een derde partij zou zorgen voor meer concurrentie en ook meer prijsdruk voor die twee grote spelers. Ook lopen Airbus en Boeing het risico geen orders meer te krijgen van Chinese staatsluchtvaartmaatschappijen. Met name Airbus is de afgelopen jaren zeer actief geweest op de Chinese markt omdat Boeing daar last had van de handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Philips zakt door terugroepactie, AEX op nieuw record

AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel Philips stond maandag onder druk in de Amsterdamse AEX-index, die een nieuw recordniveau bereikte. Het zorgtechnologieconcern moet meer geld opzijzetten voor zijn wereldwijde terugroepactie van slaap- en ademhalingsapparatuur.

55 minuten geleden
Miljardenstrop dreigt voor Unilever in Brazilië

ROTTERDAM (ANP) - Levensmiddelenconcern Unilever moet in Brazilië mogelijk miljarden betalen. De belastingdienst van het land claimt in totaal 2,9 miljard euro. Een groot deel daarvan zou zijn vanwege vermeende belastingontduiking in het land bij een herstructurering in 2001.

58 minuten geleden
Kantoren Belastingdienst weer open voor hulp bij aangifte

DEN HAAG (ANP) - De kantoren van de Belastingdienst zijn vanaf maandag weer open voor mensen die hulp willen met hun aangifte. Door de coronamaatregelen was het sinds maart vorig jaar niet meer mogelijk om fysiek hulp te krijgen. De mensen die hulp nodig hadden bij hun aangifte werden waar mogelijk telefonisch bijgestaan.

1 uur geleden
Greenyard verkoopt Nederlandse paddenstoelenverwerker

SINT-KATELIJNE-WAVER (ANP) - De Belgische groente- en fruithandelaar Greenyard verkoopt zijn Nederlandse onderdeel dat paddenstoelen verwerkt aan de Poolse investeerder Cornerstone Investment Management. Greenland Prepared Netherlands levert het bedrijf 17 miljoen euro op.

2 uur geleden
'Tesla accepteert weer bitcoin bij gebruik groene stroom'

PALO ALTO (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Tesla zal pas weer bitcoin accepteren al betaalmiddel als die digitale munt op meer groene stroom gaat draaien. Als de helft van het energieverbruik uit hernieuwbare bronnen komt, is dat acceptabel. Dat heeft Tesla-topman Elon Musk op Twitter laten weten.

2 uur geleden
Nikkei klimt op rustige handelsdag, beurzen in China gesloten

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio is maandag met winst gesloten. Beleggers trokken zich op aan de hogere slotstanden op Wall Street van afgelopen vrijdag, maar namen geen grote risico's in afwachting van het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank later in de week. Ook verliep de handel relatief rustig aangezien de belangrijke aandelenmarkten in China en Hongkong gesloten bleven. Ook in Australië hadden beleggers een vrije dag.

2 uur geleden
Philips zet nog eens 250 miljoen euro opzij voor terugroepactie

AMSTERDAM (ANP) - Medisch technologieconcern Philips zet nog eens 250 miljoen euro opzij vanwege de wereldwijde terugroepactie van slaap- en ademhalingsapparatuur. Daarmee loopt de rekening voor het concern verder op, aangezien er in het eerste kwartaal ook al 250 miljoen euro voor de kwestie werd gereserveerd.

2 uur geleden