Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Airbnb profiteerde van feestdagentoerisme in slotkwartaal 2020

Airbnb profiteerde van feestdagentoerisme in slotkwartaal 2020

SAN FRANCISCO (ANP) - Vakantieverhuurplatform Airbnb heeft in het vierde kwartaal van afgelopen jaar herstel getoond. Met name in thuismarkt de Verenigde Staten reisden mensen rond de feestdagenperiode. Toen liep de omzet met minder dan een kwart terug ten opzichte van de laatste drie maanden van 2019. In heel 2020 viel de omzet 30 procent terug.

Het toerisme kreeg afgelopen jaar harde klappen toen reizen vrijwel stil kwamen te liggen. Airbnb deed het echter beter dan veel andere bedrijven in de branche. Waar veel mensen vanwege corona niet naar een hotel wilden, durfden ze het wel aan om een huis van iemand te huren via Airbnb. In de Verenigde Staten besloten sommige mensen ook tijdelijk elders te gaan werken nu ze niet verplicht op kantoor hoefden te komen.

Uiteindelijk leed Airbnb wel een verlies van 4,6 miljard dollar, waarvan 3,9 miljard dollar in het vierde kwartaal de boeken in ging. Het bedrijf moest als gevolg van zijn beursgang eind vorig jaar voor 2,8 miljard dollar aan beloning in aandelen als kosten inboeken.

Voor dit jaar rekent Airbnb op een verder herstel van de toeristische markt, met name als een groter deel van de wereldbevolking gevaccineerd is. Airbnb heeft als doel om klaar te zijn voor dat verwachte sterke herstel.

Meer uit Financieel

Techrally komt tot bedaren op New Yorkse aandelenbeurzen

NEW YORK (ANP) - Het grote enthousiasme over kunstmatige intelligentie op de beurzen in New York is vrijdag iets ingezakt. Bedrijven in de techsector lieten eerder deze week flinke koerswinsten zien, maar nu doen beleggers voorzichtiger aan.

2 uur geleden
FNV'ers stemmen voor actie bij Arriva in Twente om pauzeconflict

UTRECHT (ANP) - FNV-leden die bij streekvervoerder Arriva in Twente werken, hebben gestemd voor actievoeren. Ze vinden dat het vervoersbedrijf eerdere afspraken over rust- en pauzetijden niet goed nakomt, waardoor buschauffeurs in de regio onder grote druk zouden werken. Door te dreigen met stakingen hopen ze Arriva tot concessies te dwingen.

2 uur geleden
Jeff Bezos investeert in bedrijf achter mensachtige AI-robot

SUNNYVALE (ANP) - Amazon-oprichter Jeff Bezos investeert tientallen miljoenen in een bedrijf dat mensachtige robots ontwikkelt die met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) taken van ons moeten overnemen. Volgens persbureau Bloomberg, dat zich op ingewijden baseert, doet ook chipbedrijf Nvidia mee aan een nieuwe kapitaalinjectie in de start-up Figure AI.

3 uur geleden
Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

ORANJESTAD (ANP) - Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas heeft ten noordoosten van Aruba drie mogelijke gasvelden gevonden. De Arubaanse minister van Energie, Glenbert Croes, bevestigde vrijdag dat hij daarover is ingelicht. Een van de mogelijke gasvelden heeft de potentie heel groot te zijn, zei Croes.

6 uur geleden
Bosch schrapt 3500 banen bij divisie voor huishoudelijke apparaten

MÜNCHEN (AFN/DPA) - Het Duitse technologieconcern Bosch is van plan de komende drie jaar 3500 banen te schrappen bij zijn divisie voor huishoudelijke apparaten. Met die ingreep wil het bedrijf de kosten omlaag krijgen en de organisatie vereenvoudigen, laat een woordvoerster weten.

6 uur geleden
Chipbedrijven eindigen onderaan op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index van de Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdag lager gesloten, met chipbedrijven bij de sterkste dalers. Toeleverancier voor de chipindustrie Besi eindigde onderaan bij de hoofdfondsen. Ook ASML en ASMI daalden na een week waarin enthousiasme over kunstmatige intelligentie en de chipsector eerder juist voor flinke koerswinsten zorgden.

7 uur geleden
Duitsland mag vergroening ArcelorMittal met 1,3 miljard steunen

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Commissie vindt het goed dat Duitsland 1,3 miljard euro steekt in een plan van staalconcern ArcelorMittal om een deel van de staalproductie in dat land te verduurzamen. In Nederland wil Tata Steel ook graag financiële hulp van de overheid voor de vergroening van zijn hoogovencomplex bij IJmuiden, maar onderhandelingen hierover lopen nog.

7 uur geleden