Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Air France-KLM zakt op drukke beursdag na miljardenverlies

Air France-KLM zakt op drukke beursdag na miljardenverlies

AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel Air France-KLM werd donderdag lager gezet op de Amsterdamse beurs. De Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij wordt net als sectorgenoten keihard geraakt door de coronacrisis en leed opnieuw een zwaar verlies. Naast de resultaten van Air France-KLM kregen beleggers wederom een stroom aan bedrijfsresultaten te verwerken van grote ondernemingen als ING, ArcelorMittal, Société Générale, Volkswagen en UniCredit. Ook werd uitgekeken naar het rentebesluit van de Bank of England, dat later op de dag naar buiten komt.

Air France-KLM zakte 1,7 procent in de MidKap. Door de coronacrisis blijven reizigers massaal weg vanwege de reisbeperkingen en lockdownmaatregelen en leed de luchtvaartmaatschappij in het eerste kwartaal een verlies van 1,5 miljard euro. Topman Benjamin Smith sprak wel de hoop uit dat vaccinatieprogramma's en de invoering van reispassen ervoor zullen zorgen dat het vliegverkeer weer op gang komt. Smith benadrukte verder dat Air France-KLM de komende maanden sterk op de kosten zal blijven letten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,2 procent in de plus op 715,27 punten. De hoofdindex won woensdag al 2,5 procent. De MidKap klom 0,4 procent tot 1050,22 punten. De graadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot 0,7 procent.

ING

ING daalde 0,9 procent in de AEX ondanks beter dan verwachte resultaten van het concern. De bank merkte met name in Duitsland en België een duidelijk toename van de vraag naar beleggingsproducten, nu de spaarrentes heel erg laag zijn en geld op de spaarrekening dus vrijwel niets meer oplevert. Ook ArcelorMittal (min 1 procent) werd lager gezet, terwijl het staalconcern naar eigen zeggen het sterkste kwartaal in tien jaar tijd achter de rug heeft. De onderneming zag de vraag naar staal sterk toenemen doordat economieën langzaamaan weer herstellen van de coronacrisis.

In de MidKap sloot metalenspecialist AMG de rij met een min van 5,5 procent na publicatie van de kwartaalresultaten. Bij de kleinere bedrijven verloren bouwer BAM en veevoerbedrijf ForFarmers 2,3 procent en 5,2 procent na tegenvallende handelsberichten.

Société Générale

In Parijs won Société Générale 5 procent dankzij beter dan verwachte kwartaalresultaten van de Franse bank. UniCredit steeg bijna 5 procent in Milaan. De Italiaanse bank wist in het eerste kwartaal weer winst te boeken na een verlies in dezelfde periode een jaar geleden. Het concern hoefde door de aantrekkende economie minder geld opzij te zetten voor leningen die mogelijk niet worden terugbetaald.

De euro was 1,2023 dollar waard, tegenover 1,2002 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,1 procent tot 65,60 dollar. Brentolie kostte 0,1 procent meer op 69,03 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Wall Street sluit gemengd op eerste handelsdag oktober

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag op de eerste handelsdag van oktober en het vierde kwartaal met wisselende uitslagen gesloten. Beleggers op Wall Street waren wat voorzichtig vanwege onzekerheid over het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank. Wel werd een shutdown van de Amerikaanse overheid afgewend nadat het Congres afgelopen weekend instemde met een voorstel voor noodfinanciering tot er een overeenstemming is bereikt over een nieuwe begroting.

1 uur geleden
Goudprijs gedaald naar laagste niveau in zeven maanden

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De goudprijs is maandag gedaald naar het laagste niveau in zeven maanden, gedrukt door de sterkere dollar en de stijgende rentes op Amerikaanse staatsobligaties. Daardoor wordt goud minder aantrekkelijk als belegging.

3 uur geleden
RVO: ruim 10.800 aanvragen voor tegemoetkoming energiekosten

DEN HAAG (ANP) - Bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) hebben 10.806 bedrijven en organisaties een aanvraag ingediend voor een tegemoetkoming voor hoge energiekosten. Tot en met maandag 17.00 uur konden ondernemers deze zogeheten TEK-regeling aanvragen als ze minstens 7 procent van hun omzet kwijt zijn aan energiekosten.

5 uur geleden
AEX begint beursmaand oktober met verlies, verzekeraar NN wint

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index is maandag op de eerste handelsdag van de nieuwe beursmaand oktober met verlies gesloten onder druk van onzekerheid over de economie en het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank. Verzekeraar NN Group behoorde tot de schaarse stijgers in de hoofdindex op het Damrak. Daarmee werd verder herstel getoond van de zware koersval van vorige week.

5 uur geleden
Meerdere geïnteresseerden voor doorstart Vacansoleil

DEN HAAG (ANP) - Verschillende partijen hebben zich bij de curatoren gemeld voor een mogelijke overname van reisorganisatie Vacansoleil. Dat meldt het Eindhovense bedrijf, dat vorige week failliet werd verklaard. Het proces om tot een doorstart te komen is daarmee begonnen. "De grote belangstelling voor Vacansoleil sterkt ons allemaal in de overtuiging dat er een vervolg mogelijk is", aldus curator Lodewijk Hox.

6 uur geleden
Minder leveringen elektrische auto's Tesla in derde kwartaal

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse producent van elektrische auto's Tesla heeft in het derde kwartaal wereldwijd 435.059 voertuigen afgeleverd bij klanten. Dat zijn er minder dan in het tweede kwartaal van dit jaar toen het ging om 466.140 leveringen. Volgens Tesla hangt de daling samen met geplande werkzaamheden in fabrieken.

7 uur geleden
Beursgang levert Birkenstock maximaal 1,6 miljard dollar op

NEW YORK (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Het sandalenmerk Birkenstock heeft de voorwaarden voor de geplande beursgang op Wall Street aangekondigd. Het Duitse bedrijf gaat de Amerikaanse beurs op met ongeveer 32,2 miljoen aandelen voor een uitgifteprijs tussen de 44 en 49 dollar, maakt het bedrijf bekend. Dat kan Birkenstock tot wel 1,6 miljard dollar opleveren.

7 uur geleden