Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Air France-KLM weer onder verliezers op Amsterdamse beurs

Air France-KLM weer onder verliezers op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (ANP) - Air France-KLM was vrijdag een van de grootste verliezers op de Amsterdamse beurs. Een dag eerder zakte de luchtvaartmaatschappij ook al in waarde. Het beeld op de Europese aandelenmarkten was rond het middaguur licht positief.

De AEX noteerde rond het middaguur 0,2 procent hoger op 704,50 punten. De MidKap klom 0,7 procent tot 1022,47 punten. De hoofdgraadmeters in Parijs en Frankfurt wonnen tot 0,3 procent. De beurs in Londen is gesloten.

In de MidKap daalde Air France-KLM met 2,3 procent het meest in waarde. Eind mei werd bekend dat het luchtvaartconcern met de uitgifte van aandelen bijna 2,3 miljard euro wil ophalen. De Nederlandse overheid doet mee met de emissie zodat het belang van de Staat van 9,3 procent in het bedrijf op peil blijft. Sinds Air France-KLM de aandelenemissie heeft aangekondigd zijn de uitstaande stukken bijna een kwart in waarde gedaald. Vrijdag werd daarnaast bekend dat KLM nog eens 350 miljoen euro heeft overgemaakt aan de Staat. Daarmee heeft de luchtvaartmaatschappij inmiddels circa twee derde van de eerder ontvangen staatssteun terugbetaald.

PostNL

Het lijkt erop dat beleggers zich niet van de wijs laten brengen door het nieuwe oordeel van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) over de fusie van PostNL met Sandd. Het aandeel van het postbedrijf noteerde vlak. De beroepsrechter stelde dat de fusie niet had mogen worden goedgekeurd door het kabinet. PostNL zegt dat de uitspraak geen gevolgen heeft.

Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis zakte 0,6 procent. De onderneming vindt het bod dat investeerder HAL op het bedrijf uitbracht eigenlijk te laag. De onderneming heeft geprobeerd in overleg met HAL tot een hoger bod te komen, maar dat lukte niet. Boskalis legt het bod met een neutraal advies voor aan de aandeelhouders.

Aperam

Roestvrijstaalfabrikant Aperam won 4,5 procent. Het bedrijf, dat een afsplitsing is van ArcelorMittal, heeft bevestigd in gesprek te zijn over een fusie met de Spaanse branchegenoot Acerinox.

De euro was 1,0747 dollar waard, tegen 1,0750 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,7 procent goedkoper op 116,15 dollar. Brentolie daalde 0,5 procent in waarde naar 116,98 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Socialemediabedrijf Trump uitblinker op Wall Street na aanslag

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag hoger gesloten. De aandacht van beleggers op Wall Street ging vooral uit naar de mislukte moordaanslag op oud-president Donald Trump van afgelopen weekend. Trump Media & Technology Group, dat grotendeels in handen is van Trump en waar het sociale netwerk Truth Social onder valt, ging daarop ruim 31 procent omhoog.

1 uur geleden
Strijd om verbod op handel in zeehondenbont laait weer op in EU

STRAATSBURG (ANP) - Het Europese verbod op de handel in zeehondenbont kan worden afgeschaft, waarschuwen dierenbeschermers. De Europese Commissie wil de maatregel, die dierenleed moet voorkomen, gaan evalueren.

1 uur geleden
AEX in het rood, TomTom onderuit na omzetalarm

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is maandag met verlies de handel uitgegaan, nadat de hoofdgraadmeter vrijdag nog een nieuw slotrecord op de borden had gezet. Bij de bedrijven op het Damrak was navigatiespecialist TomTom een opvallende daler na een omzetwaarschuwing.

5 uur geleden
Duitsland investeert miljarden in waterstofprojecten

BERLIJN (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Duitsland gaat samen met het bedrijfsleven miljarden investeren in een reeks waterstofprojecten om zo de energietransitie te helpen versnellen. Daarbij geeft de overheid 4,6 miljard euro aan subsidies en dragen bedrijven als RWE, Air Liquide en EWE nog eens 3,3 miljard euro bij.

6 uur geleden
Ondernemers mogen BMW's van Fremantle Highway niet verkopen

DEN HAAG (ANP) - Twee Nederlandse autohandelaren mogen de 260 BMW's van het vorig jaar uitgebrande vrachtschip Fremantle Highway niet verder verhandelen. De rechtbank in Den Haag stelt de ondernemers in het ongelijk in een kort geding dat ze tegen de Duitse autofabrikant hadden aangespannen. BMW hield volgens de rechter terecht de verkoop van de voertuigen tegen op basis van merkrechten, omdat de kwaliteit van de BMW's door de brand niet meer kon worden gegarandeerd.

6 uur geleden
Europese Commissie akkoord met 1,3 miljard subsidie aan Nederland

BRUSSEL (ANP) - Als het aan de Europese Commissie ligt, krijgt Nederland binnenkort 1,3 miljard euro subsidie uit het coronaherstelfonds. Dat is een speciaal fonds dat was ingesteld om de Europese economie├źn te ondersteunen na de Covid- en energiecrisis.

6 uur geleden
Koerssprong socialemediabedrijf Trump op Wall Street na aanslag

NEW YORK (ANP) - Het socialemediabedrijf van oud-president Donald Trump ging maandag hard omhoog op de aandelenbeurzen in New York. Trump Media & Technology Group, dat grotendeels in handen is van Trump en waar het sociale netwerk Truth Social onder valt, werd 30 procent meer waard. Beleggers lijken alvast voor te sorteren op een overwinning van Trump bij de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen, die in november worden gehouden.

7 uur geleden