Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Air France-KLM weer onder verliezers op Amsterdamse beurs

Air France-KLM weer onder verliezers op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (ANP) - Air France-KLM was vrijdag een van de grootste verliezers op de Amsterdamse beurs. Een dag eerder zakte de luchtvaartmaatschappij ook al in waarde. Het beeld op de Europese aandelenmarkten was rond het middaguur licht positief.

De AEX noteerde rond het middaguur 0,2 procent hoger op 704,50 punten. De MidKap klom 0,7 procent tot 1022,47 punten. De hoofdgraadmeters in Parijs en Frankfurt wonnen tot 0,3 procent. De beurs in Londen is gesloten.

In de MidKap daalde Air France-KLM met 2,3 procent het meest in waarde. Eind mei werd bekend dat het luchtvaartconcern met de uitgifte van aandelen bijna 2,3 miljard euro wil ophalen. De Nederlandse overheid doet mee met de emissie zodat het belang van de Staat van 9,3 procent in het bedrijf op peil blijft. Sinds Air France-KLM de aandelenemissie heeft aangekondigd zijn de uitstaande stukken bijna een kwart in waarde gedaald. Vrijdag werd daarnaast bekend dat KLM nog eens 350 miljoen euro heeft overgemaakt aan de Staat. Daarmee heeft de luchtvaartmaatschappij inmiddels circa twee derde van de eerder ontvangen staatssteun terugbetaald.

PostNL

Het lijkt erop dat beleggers zich niet van de wijs laten brengen door het nieuwe oordeel van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) over de fusie van PostNL met Sandd. Het aandeel van het postbedrijf noteerde vlak. De beroepsrechter stelde dat de fusie niet had mogen worden goedgekeurd door het kabinet. PostNL zegt dat de uitspraak geen gevolgen heeft.

Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis zakte 0,6 procent. De onderneming vindt het bod dat investeerder HAL op het bedrijf uitbracht eigenlijk te laag. De onderneming heeft geprobeerd in overleg met HAL tot een hoger bod te komen, maar dat lukte niet. Boskalis legt het bod met een neutraal advies voor aan de aandeelhouders.

Aperam

Roestvrijstaalfabrikant Aperam won 4,5 procent. Het bedrijf, dat een afsplitsing is van ArcelorMittal, heeft bevestigd in gesprek te zijn over een fusie met de Spaanse branchegenoot Acerinox.

De euro was 1,0747 dollar waard, tegen 1,0750 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,7 procent goedkoper op 116,15 dollar. Brentolie daalde 0,5 procent in waarde naar 116,98 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Borussia Dortmund flink onderuit op Duitse beurs na missen titel

FRANKFURT (ANP) - Borussia Dortmund heeft maandag meer dan een kwart van zijn beurswaarde verloren, nadat de voetbalclub de Duitse landstitel afgelopen weekend op het laatste moment aan zich voorbij zag gaan. De koploper wist op de laatste speeldag in eigen stadion niet te winnen van FSV Mainz: 2-2. Rivaal Bayern München versloeg FC Köln (1-2) en slaagde erin om voor de elfde maal op rij de Bundesliga te winnen.

3 uur geleden
Wall Street blijft dicht vanwege Memorial Day

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York blijven maandag gesloten vanwege de viering van Memorial Day in de Verenigde Staten. Op die dag worden gesneuvelde Amerikaanse soldaten herdacht. De handel op Wall Street zal dinsdag worden hervat.

5 uur geleden
Grootste olieconcern India wil miljarden in groene energie steken

MUMBAI (ANP/BLOOMBERG) - Het Indiase Oil and Natural Gas Corp (ONGC) wil 1 biljoen roepies (omgerekend ruim 11 miljard euro) investeren in groene energie tegen 2030. Het staatsconcern, dat voorziet in ruim de helft van de vraag naar olie en gas, wil daarmee de "inspanningen voor groene energie opvoeren", aldus ONGC-voorzitter Arun Kumar Singh.

7 uur geleden
AEX licht lager op rustige pinksterdag, Turkse beurs fors hoger

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging maandag licht omlaag tijdens een rustige handelssessie. Veel Nederlandse bedrijven zijn dicht vanwege Pinksteren. Daarnaast hebben beleggers in Londen en Zürich een vrije dag en houdt Wall Street ook de deuren gesloten vanwege Memorial Day in de Verenigde Staten. De Turkse beurs liet een stevige winst zien na de herverkiezing van president Recep Tayyip Erdogan, die zondag de tweede verkiezingsronde wist te winnen.

9 uur geleden
Europese Uber-rijders in actie tegen schijnzelfstandigheid

AMSTERDAM (ANP) - Chauffeurs die rijden voor de taxi-app Uber gaan verspreid over Europa dinsdag actie voeren tegen schijnzelfstandigheid. In Nederland zal dat gebeuren in Amsterdam, meldt vakbond FNV. Andere acties vinden plaats in Brussel, Genève, Londen en Parijs, waarmee chauffeurs handhaving van de overheid willen afdwingen.

10 uur geleden
Bronnen: China overweegt belastingvoordelen voor fabrikanten

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De Chinese overheid overweegt belastingvoordelen voor bepaalde fabrikanten in China om de economie te stimuleren. Daarmee wil het land inzetten op de innovatie van technologie om zo de concurrentie met de Verenigde Staten aan te kunnen gaan. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg.

11 uur geleden
AEX licht hoger na schuldendeal VS, Turkse beurs stijgt

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak is maandag licht hoger begonnen aan de nieuwe handelsweek. Het principeakkoord tussen de Democraten en Republikeinen over het verhogen van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid zorgde voor opluchting bij beleggers. Zonder een verhoging van het plafond zouden de Verenigde Staten spoedig zonder geld komen te zitten en niet meer aan zijn schuldverplichtingen kunnen voldoen.

11 uur geleden