Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AH neemt meer veiligheidsmaatregelen om toegenomen agressie

AH neemt meer veiligheidsmaatregelen om toegenomen agressie

ZAANDAM (ANP) - Albert Heijn neemt meer veiligheidsmaatregelen omdat medewerkers steeds vaker last krijgen van agressie en overlast. Werknemers hoeven vanaf maandag bijvoorbeeld geen naamplaatje meer te dragen. Ook krijgen ze extra training over hoe ze klanten kunnen aanspreken op ongewenst gedrag en de situatie kunnen de-escaleren, bevestigt een woordvoerster na berichtgeving in het AD.

In plaats van een naamplaatje mogen medewerkers een kaartje dragen waarop 'Wij zijn Team Albert Heijn' staat. Zeven op de tien werknemers voelen zich volgens de supermarktketen onprettig met een naamkaartje omdat ze makkelijker vindbaar zijn op sociale media en persoonlijk worden uitgescholden. De woordvoerster verwacht dat de meeste medewerkers liever het nieuwe kaartje dragen.

Ook staat nu in de huisregels dat mensen niet mogen filmen in de supermarkten en dat medewerkers met respect moeten worden behandeld. Die huisregels komen op meer plekken in de winkels, zoals op de schermen van zelfscankassa's. Verder wil de supermarktketen dat werknemers meer en makkelijker met elkaar praten over onveilige of onprettige situaties. Dit soort situaties melden moet makkelijker worden met QR-codes.

Bodycam

Albert Heijn krijgt duizenden meldingen per jaar van werknemers die last hebben van overlast, agressie en fysiek geweld. "We zien de verharding van de maatschappij ook op de winkelvloer gebeuren. Als bijvoorbeeld brood niet meer verkrijgbaar is, merken we dat een medewerker daar vrij snel persoonlijk een opmerking over krijgt", zegt de woordvoerster. Ook zouden medewerkers volgens haar regelmatig opmerkingen te horen krijgen zoals "wie denk je wel niet dat je bent".

Andere supermarkten hebben al maatregelen genomen tegen onder meer agressie. Zo meldde Dirk in april dat werknemers een bodycam krijgen die ze aan kunnen zetten als een situatie uit de hand dreigt te lopen. Het idee is dat degene die zich misdraagt, zichzelf meteen terug kan zien zodat de situatie niet erger wordt. Albert Heijn is volgens de woordvoerster niet van plan zijn werknemers bodycams te geven.

Meer uit Financieel

Nigeriaanse boete van 220 miljoen dollar voor Facebook-moeder Meta

ABUJA (ANP/AFP) - Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp, heeft in Nigeria een boete gekregen van 220 miljoen dollar voor "herhaalde" schendingen van privacywetgeving en rechten van consumenten. Ook zou Meta zijn dominante marktpositie hebben misbruikt in Nigeria.

4 uur geleden
Activistische belegger Elliott heeft belang Starbucks, aldus media

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De bekende activistische investeerder Elliott Investment Management heeft een "aanzienlijk" belang genomen in koffieketen Starbucks. Dat meldden The Wall Street Journal en Financial Times op basis van ingewijden. Elliott zou nu bij Starbucks aandringen op verbetering, na een flinke koersval van het aandeel op de beurs dit jaar en tegenvallende verkoopcijfers.

6 uur geleden
Grote staking dreigt bij Disneyland in Californië

ANAHEIM (ANP/AFP) - Duizenden werknemers van Disneyland in Californië dreigen het werk neer te leggen uit protest tegen vastgelopen gesprekken tussen vakbonden en het entertainmentbedrijf over hogere lonen en andere arbeidsvoorwaarden. De vakbondsleden hebben ingestemd met goedkeuring voor mogelijke stakingen.

6 uur geleden
Boeing verwacht verdubbeling commerciële luchtvaartvloot in 2043

SEATTLE (ANP/AFP/RTR) - De wereldwijde vloot van commerciële vliegtuigen zal in 2043 bijna zijn verdubbeld door de sterke groei van de luchtvaart. Volgens Boeing hebben maatschappijen dan in totaal 50.170 toestellen in gebruik, vergeleken met 26.750 vliegtuigen afgelopen jaar.

7 uur geleden
Luchthaven Hongkong weer operationeel na storing

HONGKONG (ANP/RTR) - De luchthaven van Hongkong is weer volledig operationeel na de grote wereldwijde computerstoring op vrijdag die onder meer het internationale vliegverkeer ernstig verstoorde. Volgens Chinese staatsmedia zijn de activiteiten op Hong Kong International Airport nu weer volledig normaal.

10 uur geleden
Baas CrowdStrike belooft 'volledige transparantie' over storing

AUSTIN (ANP) - George Kurtz, topman van cyberbeveiligingsbedrijf CrowdStrike, belooft "volledige transparantie" over de toedracht van de wereldwijde computerstoringen die vrijdag voor problemen zorgden. Die waren het gevolg van een software-update van CrowdStrike. Kurtz zal daarbij ook duidelijk maken welke stappen het bedrijf zet om herhaling te voorkomen.

20 uur geleden
CrowdStrike verliest ruim tiende van beurswaarde na grote storing

NEW YORK (ANP) - Cyberbeveiliger CrowdStrike is vrijdag 11 procent minder waard geworden op de aandelenbeurs in New York. Een fout in een automatische update van de beveiliger zorgde wereldwijd voor storingen van het besturingssysteem van Microsoft. Banken, winkels, vliegvelden en ziekenhuizen kwamen in de problemen doordat computers niet meer werkten.

20 uur geleden