Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Agressieve Middelburger brengt nacht in cel door

Agressieve Middelburger brengt nacht in cel door

MIDDELBURG - In de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 maart 2022 werd een 27-jarige Middelburger op de Vlasmarkt aangehouden door de politie. Hij werd door portiers een kroeg uitgezet omdat hij vervelend zou zijn geweest tegen wat cafégasten.

Eenmaal buiten ontstond er, rond 04.45 uur, een onrustige situatie waar de Middelburger debet aan was. Hij ging tekeer tegen de portiers en er ontstond wat duw- en trekwerk. Agenten zagen de situatie escaleren en liepen naar het opstootje toe. Zij trachtten met de man in gesprek te gaan om hem te kalmeren, maar de man richtte zijn agressie nu op de agenten. Ook tegen de agenten werd hij fysiek agressief. De man werd aangehouden, maar ging hiertegen hevig in verzet. Om hem onder controle te krijgen moesten meerdere agenten hem naar de grond brengen zodat hij geboeid kon worden. Ook toen hij naar een politieauto gebracht werd bleef hij in het rond trappen. Met geweld is de man in de auto gezet.

Hierna is hij ingesloten in een politiecellencomplex. Daar heeft hij de nacht doorgebracht. De verdachte mocht vandaag (zondag) een verklaring afleggen. Hij zit nog steeds vast. Een van de agenten liep letsel op aan zijn hand.

Meer uit Middelburg

Demi Lokker namens Zeeland naar Miss Teen of the Netherlands 2023

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Demi Lokker uit Nieuw- en Sint Joosland won in maart van dit jaar de titels Miss Teen of Zeeland 2023 en Miss Charity of Zeeland 2023 gewonnen. Die verkiezing krijgt nu een vervolg, met Demi’s deelname aan Miss Teen of the Netherlands 2023. Demi vertegenwoordigt de provincie Zeeland tijdens deze verkiezing.

34 minuten geleden
Ontroerende ontmoetingen in dansproject Crossings

VEERE - Op vrijdag 2 juni is de dansvoorstelling Crossings opgevoerd voor publiek in de Grote Kerk Veere. Jongeren van de asielopvang locaties in Middelburg en Vlissingen, en studenten van het MBO Dans werkten in 3 dagen toe naar deze moderne dansvoorstelling. Zij deden dat onder leiding van dansdocenten van het Nederlands Dans Theater (NDT) in samenwerking met stichting de Vrolijkheid. Voor sommigen was het de eerste keer dat zij deelnamen aan dans, of kennis maakten met moderne dans.

1 uur geleden
Middelburg ook dit jaar een weekend lang in teken van Stads- en Havenfeesten

MIDDELBURG - Het tweede weekend van juni staat in Middelburg ook dit jaar in het teken van de gecombineerde Stads- en Havenfeesten. Op 9, 10 en 11 juni wordt het festival voor Middelburgers en andere belangstellenden weer gehouden in en rondom de haven van de stad, op de Loskade en op diverse locaties in Middelburg centrum.

1 uur geleden
Bouw MFA Aagtekerke bereikt hoogste punt

AAGTEKERKE - De nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) in Aagtekerke heeft tijdens de bouw het hoogste punt bereikt. Wethouder Marcel Steketee van gemeente Veere onthulde dit punt officieel, op woensdag 31 mei, op de nieuwbouwlocatie aan de Agathastraat 1 in Aagtekerke.

2 uur geleden
Kwartiermakers organiseren bijeenkomst in Middelburg over toekomstige Nationaal Slavernijmuseum

MIDDELBURG - Kwartiermakers John Leerdam, Peggy Brandon en David Brandwagt nodigen Zeeuwen uit om met hen over het toekomstige Nationaal Slavernijmuseum in gesprek te gaan. Eind dit jaar dienen de kwartiermakers een voorstel in voor het museum. Voor de ontwikkeling van het plan trekken ze daarom het land door om de verwachtingen en ideeën in kaart te brengen. De bijeenkomst is op donderdag 8 juni in de ZB Bibliotheek van Zeeland in Middelburg.

3 uur geleden
Minister Bruins Slot neemt Zeeuwse reactie op rapport 'Elke regio telt!' in ontvangst

MIDDELBURG - Op 31 mei werd de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van het Overleg Zeeuwse Overheden (OZO) georganiseerd in het Joint Research Center. Minister Bruins Slot van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) nam daar de Zeeuwse reactie op het rapport ‘Elke regio telt!’ in ontvangst en gaf haar eerste reactie aan Zeeland.

4 uur geleden
Meerdere personen gewond na valpartij bij kruising Walcherseweg en de Stenen Kruisweg

MIDDELBURG - Bij een valpartij op het fietspad aan de Walcherseweg zijn vanmiddag meerdere personen gewond geraakt. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. 

18 uur geleden