Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Agenten nemen elektrische step na korte achtervolging in beslag: Eigenaar bekeurd

Agenten nemen elektrische step na korte achtervolging in beslag: Eigenaar bekeurd

MIDDELBURG - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag na een korte achtervolging een elektrische step in beslag genomen. De eigenaar wist dat de step niet was toegestaan op de openbare weg en is bekeurd.

In de nacht van zaterdag op zondag deden de agenten in Middelburg een surveillanceronde. Rond 01.30 uur zagen zij een man op een elektrische step rijden.  Omdat niet alle elektrische steps op de openbare weg mogen rijden besloten ze de man te controleren. De man besloot op de Stationsstraat echter weg te rijden van de agenten. Na een korte achtervolging maakte de man echter de fout om vanaf de Loskade een brandgangetje in te rijden. Deze liep dood, waardoor agenten de man konden bekeuren. 

De 25-jarige Middelburger vertelde aan de agenten dat hij wel wist dat de step niet op de openbare weg mocht. Het was hem al eerder verteld door de politie. Toen had hij een waarschuwing gekregen. Nu is de step in beslag genomen door de agenten. 


Meer uit Middelburg

HZ vraagt aandacht voor LHBTI+-studenten

MIDDELBURG/VLISSINGEN - Op vrijdag 9 december kleurt de HZ paars. Tijdens Paarse Vrijdag laat de hogeschool door middel van verschillende activiteiten zien dat studenten mogen zijn wie ze zijn. Nog elk jaar spreken de studentpsychologen van de HZ studenten die worstelen met hun seksuele identiteit.

7 uur geleden
Junior Company, het nieuwe praktijkvak voor vmbo basis leerlingen

MIDDELBURG - Vmbo basis leerlingen van de onderbouw zijn dit schooljaar bij Nehalennia locatie Kruisweg gestart met een nieuw vak: Junior Company. Ondernemende vaardigheden, samenwerken en zelfstandig leren d.m.v. verschillende projecten staan centraal. Op dinsdag 6 december wordt het eerste deel afgesloten met de door de leerlingen georganiseerde foodtruckfestival ‘Around the World’.

1 dag geleden
Middelburg gaat excuses aanbieden voor slavernijverleden

MIDDELBURG - Het college van Middelburg gaat excuses aanbieden voor de rol die de stad heeft gespeeld in het slavernijverleden. Dit zal volgend jaar gebeuren op 1 juli tijdens de viering van Keti Koti.

1 dag geleden
Welzijn op Recept voor iedereen in Middelburg

MIDDELBURG - Gemeente Middelburg, Welzijn Middelburg en twee huisartspraktijken zijn op 25 oktober 2021 gestart met de pilot Welzijn op Recept. De pilot van ongeveer een jaar wordt 1 december afgerond met een eindevaluatie. Welzijn op Recept wordt structureel en voor alle praktijken in de gemeente Middelburg. Er zijn extra uren vrijgemaakt voor de welzijnscoach en inmiddels is één welzijnscoach toegevoegd die net als zijn collega’s ook nog andere welzijnstaken heeft.

1 dag geleden
Drieëntwintig Zeeuwse start-ups presenteren zich op de Markt in Middelburg

MIDDELBURG - Vrijdag 2 december vanaf 11.30 uur presenteren de dit jaar gestarte HZ student companies van de HZ University hun innovatieve producten en duurzame oplossingen tijdens de Marktdag van Jong Ondernemen. De beste verkopende companies gaan naar huis met een mooie prijs.

2 dagen geleden
Samenwerking Afvalwaterketen Zeeland krijgt vervolg

MIDDELBURG - De Samenwerking Afvalwaterketen Zeeland + (SAZ+) krijgt een vervolg. Op 24 november 2022 ondertekenden alle Zeeuwse gemeenten, waterschap Scheldestromen en Evides Waterbedrijf een overeenkomst om intensief te blijven samenwerken in de (afval)waterketen.

2 dagen geleden
Me bin wi veromme!

WESTKAPELLE - Vrijdag 11 en zaterdag 12 november stond De Wasschappelse Toneelploeg na twee coronajaren eindelijk weer op het toneel van Westkapelle Herrijst. Vandaar de toepasselijke naam van de voorstelling: ‘Me bin wi veromme!’. De leden van De Wasschappelse Toneelploeg en zo’n 400 bezoekers genoten van de voorstelling. ,,Burgemeester Van der Zwaag zong zaterdag uitbundig mee!”

2 dagen geleden