Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Afsluiting Black Achievement Month in Vlissingen

Afsluiting Black Achievement Month in Vlissingen

VLISSINGEN - Zondag wordt de Black Achievement Month afgesloten met optredens van spoken word artiesten bij boekhandel ‘t Spui en een EP presentatie van Young Villian en Donson in de Kazematten. Beide activiteiten zijn gratis te bezoeken.

Spoken Word artiest Elten Kiene keert terug naar Zeeland voor een exclusief optreden. Elten Kiene is spoken word-artiest, presentator, organisator en workshopdocent. Het samenbrengen van verschillende werelden, met de woordkunst als belangrijkste onderdeel, loopt als een rode draad door al zijn werkzaamheden. Kiene won in 2020 de Cultuurprijs Zuid-Holland. Schrijver, dichter, rapper Michael van Oostende opent het programma met voordrachten van zijn laatste project ‘Levenslust’. De uit Vlissingen afkomstige Suzanne Krijger won begin deze maand de Landelijke Finale van Kunstbende, in de categorie Taal, met haar spoken word en komt het publiek verrassen met haar teksten. Het programma begint om 15.30 uur in Boekhandel ’t Spui. Toegang is gratis.

De Kazematten
Donson en Young Villian presenteren in de Kazematten hun samenwerkingsproject Fuego. Deze drie muzikanten uit de Zeeuwse rap- en hiphopwereld werkten samen met producer Chello aan deze nieuwe EP. Fuego bestaat uit vijf nummers, waarvan ‘Staycation’ de eerste single is. Aansluitend kunnen jongeren het kunstproject met silent disco ‘Tijdloos’ met Dj Astyl van Keti Koti Zeeland en Urban Umbrella bezoeken. Het programma in de Kazematten begint om 16.30 uur. Toegang is gratis (vanaf 12 jaar). De Black Achievement Month is een jaarlijks evenement in oktober dat ‘Black Achievers’ en hun bijdrage aan de Nederlandse samenleving bij een breed publiek onder de aandacht brengt. De Black Achievement Month wordt in Zeeland georganiseerd door ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB), Stichting Slavernij-monumenten Zeeland en Provincie Zeeland in het kader van Four Freedoms Door Het Jaar Heen. 

Meer uit Vlissingen

Reddingsevenement LEF in Vlissingen dit weekeinde extra groot feest door jubileum

VLISSINGEN - Het reddingsevenement Lifesaving Event Flushing (LEF) vindt zaterdag en zondag plaats vanaf het Badstrand in Vlissingen. Het wordt in samenwerking met de Dr. A. Stavermanbrigade door vier enthousiaste instructeurs georganiseerd. 'Dit jaar is een feestelijke editie, omdat de brigade honderd jaar bestaat', laat de organisatie weten.

8 minuten geleden
Provincie waarschuwt strandgangers: 'Let op voor zeeschuim'

VLISSINGEN - Naar aanleiding van berichtgeving van de NOS waarschuwt de provincie Zeeland woensdag voor zeeschuim op het strand vanwege de giftige PFAS-stoffen.

1 dag geleden
Lezersfoto van de week toont strakblauwe hemel

VLISSINGEN - Een heerlijk zomerse foto heeft Anne-Marie van Iersel uit Vlissingen ingestuurd naar de Vlissingse Bode. Het is de 'Lezersfoto van de week' geworden.

2 dagen geleden
Vlissinger (18) onwel; politie treft drugs aan

VLISSINGEN - Een man (18) uit Vlissingen is maandagmorgen rond 00.30 uur vermoedelijk door drugs onwel geworden in Westerzicht.

3 dagen geleden
Bellamypark is vrijdag en zaterdag weer domein ringrijders

VLISSINGEN - De Zeeuwse Ringrijders Vereniging houdt vrijdag 26 juli en zaterdag 27 juli wedstrijden ringrijden op het Bellamypark in Vlissingen.

3 dagen geleden
Vrouw rijdt met auto tegen gevel van portiekwoning

OOST-SOUBURG- Een oudere vrouw is zondagmiddag met haar auto tegen de gevel van een portiekwoning gereden. De vrouw reed door de M.A. van de Puttestraat en voerde daar enkele opmerkelijke handelingen uit. Via de F.Leenhoutstraat kwam de vrouw vervolgens de stoep op om daarna over een grasveld tegen de voorgevel van een portiekwoning aan te rijden. De auto kwam enkele meters verderop tot stilstand. De vrouw raakte bij het ongeval niet gewond.

3 dagen geleden
Twee fietsers gewond na botsing op de Vlamingstraat

VLISSINGEN- Op de Vlamingstraat zijn zaterdag aan het einde van de middag twee fietsers met elkaar in botsing gekomen. Dit gebeurde op de kruising met de Wagenaarstraat. Beide personen, een man en een vrouw, raakten gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De oorzaak van de botsing was vermoedelijk een voorrangskwestie.

4 dagen geleden