Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Afscheid dokter Ponten loopt uit op massaal spreekuur

Afscheid dokter Ponten loopt uit op massaal spreekuur

MIDDELBURG – De rijen wachtenden bij het afscheid van huisarts Hans Ponten in de Middelburgse schouwburg deden denken aan die voor de Sixtijnse Kapel in Rome of een andere wereldattractie. De file reikte tot om de hoek ter hoogte van de Koepoort. De massale belangstelling bewees dat Ponten heel geliefd is bij zijn patiënten in Nieuw- en Sint Joosland en Middelburg.Na 38 jaar komt er een eind aan het drukke beroepsmatige leven van geneesheer Ponten. De manier waarop hij zijn taak uitoefende kun je het beste omschrijven met het klassieke begrip roeping. Zijn taakopvatting was het tegenovergestelde van een negen tot vijf uur-mentaliteit. Hans Ponten bezocht zelfs op vrije dagen ernstig zieke patiënten. Tijdens de receptie was geen spoor meer te bekennen van covid-maatregelen. Het lijfelijke contact liep uiteen van handen schudden tot spontane omhelzingen. In de lange rij voor dit drukst bezochte spreekuur van Ponten was het traditionele wachtkamer-gemopper afwezig. Terwijl het voor veel van de ruim negenhonderd bezoekers een uur duurde voor ze de scheidende huisarts hadden bereikt.OverweldigdTafels voor cadeaus ontbraken in de schouwburg. Ponten had zijn patiënten laten weten dat ze geld voor geschenken wat hem betreft mochten storten voor een goed doel. Dat is de geplande dorpstuin rond de kerk van Nieuw- en Sint Joosland. Hij opende daarvoor een speciale rekening. Hoeveel deze actie opbrengt wordt deze week duidelijk. Dat de actie bijzonder is gewaardeerd bleek uit de komst naar de receptie van Peter Joosse. Hij overhandigde als bestuurslid van Dorpsvereniging Nieuw- en Sint Joosland een cheque voor de tuin. Daarop stond te lezen: ,,Na bijna 40 jaar zal het dorp afscheid moeten nemen van de dokter. Het zal een gemis zijn, maar we wensen hem een mooi en lang pensioen.” Een tekst die velen Joosse nazeiden in eigen bewoordingen. Commentaar van de huisarts na afloop: ,,Ik ben sprakeloos, beduusd en overweldigd” Ponten wordt overigens opgevolgd door dokter Wouter van Werkum. Hij maakte al enige tijd deel uit van de praktijk.

Meer uit Middelburg

Onderzoek naar haalbaarheid brede school en woningen voor Dauwendaele

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg en woningcorporatie Woongoed Middelburg onderzoeken of het haalbaar is om nieuwbouw van basisscholen en woningen in Dauwendaele te realiseren. 

14 uur geleden
Politie zoekt specifieke getuige in verband met brand vakantiepark aan de Schelpweg

DOMBURG- De politie is op zoek naar een specifieke getuige uit mogelijk Domburg in verband met de brand die vrijdagochtend 1 maart woedde op een vakantiepark aan de Schelpweg.  Een safaritent brandde hierbij volledig af. Het gaat om één van de melders van de brand die kort met de politie heeft gesproken met de telefoon van een andere melder.

1 dag geleden
Vlissingse burgemeester gaat les geven op Nehalennia

VLISSINGEN/MIDDELBURG - Burgemeester Bas van den Tillaar keert woensdag 6 maart eventjes terug in zijn oude beroep. Samen met Jeffrey Beenhouwer, projectleider Scheldekwartier, gaat hij twee gastlessen geven aan havo 5- en vwo 6-leerlingen van Nehalennia Stedelijke Scholengemeenschap in Vlissingen.

1 dag geleden
Veers duo opgepakt na afbranden safaritent op camping Domburg

DOMBURG - De politie heeft vrijdagochtend een man (24) en vrouw (26) uit de gemeente Veere aangehouden. Zij zijn mogelijk verantwoordelijk voor het afbranden van de safaritent op een vakantiepark aan de Schelpweg in Domburg. De brand is mogelijk aangestoken.

3 dagen geleden
Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

3 dagen geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

4 dagen geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

4 dagen geleden