Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AFM beboet Nationale-Nederlanden om gebrekkige pensioeninformatie

AFM beboet Nationale-Nederlanden om gebrekkige pensioeninformatie

AMSTERDAM (ANP) - De pensioentak van financieel concern Nationale-Nederlanden heeft klanten onjuist en te laat geïnformeerd over hun pensioenen. Daarom heeft de Autoriteit Financiële Markten NN een boete opgelegd van 425.000 euro.

Pensioenuitvoerders moeten deelnemers bij de start, wijziging en beëindiging van hun pensioenregeling informeren. Ook moet die informatie "correct, duidelijk en evenwichtig" zijn, aldus de toezichthouder. "Doelen van pensioencommunicatie zijn dat de deelnemer weet hoeveel pensioen hij kan verwachten, kan nagaan of dat voldoende is, zich bewust is van de risico’s van de pensioenvoorziening en op de hoogte is van de keuzemogelijkheden die hij heeft."

Maar daarin is NN tekortgeschoten, aldus de AFM. Gedurende een periode van minstens zeven jaar heeft de instantie aan in totaal bijna 75.000 pensioendeelnemers onjuiste informatie verstrekt over de waarde van hun polis. Dat was het gevolg van een rekenfout, waardoor de beleggingswaarde van de polis onjuist is vastgesteld.

Verlaging boete

Daarnaast heeft NN volgens de toezichthouder minstens zes jaar geen wettelijk verplichte start-, wijzigings- en stopbrieven gestuurd naar bijna 59.000 deelnemers. De AFM schrijft die tekortkoming toe aan problemen met IT en operationele fouten. Beide problemen zijn inmiddels gecorrigeerd door NN.

Oorspronkelijk bedroeg de boete 500.000 euro. Maar omdat NN de overtredingen heeft erkend en de boete accepteert, werd deze met 15 procent verlaagd.

Meer uit Financieel

Randstad Nederland bezorgd over aanhoudend krappe arbeidsmarkt

DIEMEN (ANP) - Topman Jeroen Tiel van Randstad Nederland is "heel benieuwd" naar het regeringsprogramma dat het nieuwe kabinet naar verwachting in september presenteert, omdat hij zich zorgen maakt over de aanhoudende krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt. Volgens Tiel geeft het hoofdlijnenakkoord van het nieuwe kabinet "niet veel richting" aan een oplossing daarvoor.

18 minuten geleden
Onderzoek: 53.000 woningen door ombouw leegstaande kantoren

AMSTERDAM (ANP) - Het ombouwen van leegstaande kantoren kan zorgen voor wel 53.000 extra woningen in Nederland. Dat meldt datavastgoedbedrijf Matrixian in een onderzoek. Daarbij werd gekeken naar de leegstand van kantoorruimtes en bijbehorende bestemmingsplannen. Volgens Matrixian kan de transformatie van leegstaande kantoren dan ook helpen bij het oplossen van de woningnood.

31 minuten geleden
Esprit begint faillissementsprocedure voor Nederlandse tak

AMSTERDAM (ANP) - Modemerk Esprit is een faillissementsprocedure begonnen voor zijn Nederlandse tak. Volgens een verklaring van het moederbedrijf Esprit Holdings beschikt het onderdeel niet over voldoende middelen om de bedrijfsactiviteiten voort te zetten. Of de rond de dertig Nederlandse winkels, veelal franchisezaken, open kunnen blijven, is niet duidelijk. De Nederlandse webshop van Esprit is nog in de lucht.

56 minuten geleden
Telegram passeert 950 miljoen gebruikers en start eigen appstore

DUBAI (ANP) - Berichtendienst Telegram telt nu meer dan 950 miljoen gebruikers, schrijft oprichter Pavel Doerov maandag op zijn Telegram-kanaal. In maart had de dienst nog iets meer dan 900 miljoen gebruikers. Daarmee is Telegram een stapje dichter bij het doel om dit jaar nog een miljard gebruikers te hebben. Ook plant het bedrijf achter Telegram een eigen appstore te beginnen, die deze maand beschikbaar moet zijn.

2 uur geleden
Porsche kampt met tekorten aan aluminiumonderdelen

STUTTGART (ANP/BLOOMBERG) - Het Duitse automerk Porsche heeft te kampen met een tekort aan aluminiumonderdelen voor zijn auto's door de overstroming van een productiefaciliteit van een belangrijke Europese toeleverancier. Dat tekort hindert de productie, waardoor Porsche verwacht dat de omzet dit jaar lager zal uitvallen dan eerder gedacht.

2 uur geleden
Verfmaker AkzoNobel bij dalers op Damrak na publicatie cijfers

AMSTERDAM (ANP) - AkzoNobel behoorde dinsdag tot de grootste dalers in de AEX-index op het Damrak. De fabrikant van verfmerken als Sikkens en Flexa denkt dat de winst dit jaar aan de onderkant van de verwachtingen zal uitkomen. Het aandeel werd daarop 4 procent lager gezet. Het bedrijf kampt met hogere kosten. Volgens AkzoNobel worden maatregelen genomen om de kosten te verlagen.

3 uur geleden
Delta Air Lines vreest nog enkele dagen impact van computerstoring

ATLANTA (ANP/RTR) - Delta Air Lines verwacht dat het nog enkele dagen duurt voordat de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij is hersteld van de wereldwijde computerstoring die vrijdag vluchten over de hele wereld in de war bracht. Sinds vrijdag zijn al meer dan 4000 Delta-vluchten geannuleerd. Delta heeft nog altijd last van de storing, die bij veel andere maatschappijen inmiddels niet meer voor problemen zorgt.

3 uur geleden