Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Afdeling Interne Geneeskunde/Oncologie dicht na grote corona-uitbraak Bravis

Afdeling Interne Geneeskunde/Oncologie dicht na grote corona-uitbraak Bravis

ROOSENDAAL – De afdeling Interne Geneeskunde/Oncologie van het Bravis ziekenhuis is getroffen door een grote corona-afbraak. Uit testresultaten bleken 21 patiënten en 38 medewerkers positief. 

Een aantal patiënten testte afgelopen week positief. Daarna besloot het ziekenhuis alle medewerkers en patiënten te testen. Dat leverde een groot aantal positieve testen op. De afdeling is inmiddels in quarantaine gegaan en gesloten. Nieuwe patiënten worden opgenomen op de afdeling cardiologie.

Het ziekenhuis is intussen gestart met het bron- en contactonderzoek. Bestuursvoorzitter Bianka Mennema: “Dit doen we zeer uitgebreid. De oorzaak van de besmetting is moeilijk te bepalen. De patiënten lagen in het ziekenhuis voor reguliere zorg en dus niet voor corona. Ook onze medewerkers werken volgens strenge protocollen. We betreuren het dan ook zeer dat dit heeft kunnen gebeuren.” Onderzoek wijst uit het niet gaat om de Britse coronavariant.

De afdeling Interne Geneeskunde / Oncologie wordt in de loop van volgende week weer geopend. Aan de bezetting wordt hard gewerkt. Veel verpleegkundigen zitten door de uitbraak in quarantaine. “Als het meezit, kunnen zij eind volgende week weer aan het werk”, besluit Mennema.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Tholen

Paaseitjes actie Muziek-vereniging Concordia

SINT-PHILIPSLAND - Muziekvereniging Concordia Sint-Philipsland gaat ook dit jaar weer paaseitjes verkopen.

12 minuten geleden
Vrouw zwaargewond na botsing met vuilniswagen

THOLEN - Een vrouw is vrijdagmorgen zwaargewond geraakt nadat zij op haar fiets werd aangereden door een vuilnisauto.

2 uur geleden
Slabbecoornweg/Schelderijnweg dicht na zwaar ongeval

THOLEN - Vanwege een zwaar verkeersongeval in Tholen is de omgeving van de Slabbecoornweg / Schelderijnweg afgesloten. Een persoon is met ernstig letsel overgebracht naar Rotterdam.  Een politiehelikopter heeft overzichtsfoto's gemaakt om de situatie in kaart te krijgen. 

3 uur geleden
Vleermuizen en kerkuil zorgen voor vertraging renovatie zwembad De Haestinge

SINT-MAARTENSDIJK - De renovatie van zwembad De Haestinge in Sint-Maartensdijk loopt vertraging op. Uit onderzoek blijkt dat de kans groot is dat er vleermuizen in de te slopen gebouwen zitten. Ook zit er vermoedelijk een kerkuil. Dit zorgt ervoor dat het zwembad niet in 2022, maar pas in het voorjaar van 2023 gereed is.

5 uur geleden
Rijk der Vitamienen mag zorghotel starten

OUD-VOSSEMEER - Het Rijk der Vitaminen aan de Hollaereweg in Oud-Vossemeer mag een zorghotel opzetten. Het gaat dan om maximaal tien kamers die geschikt zijn voor mensen met een beperking of ziekte. “Op die manier willen we ook deze mensen kunnen laten genieten van een weekendje of weekje weg”, aldus wethouder Frank Hommel.

23 uur geleden
Pedagogische droom voor Tholen wordt werkelijkheid

THOLEN - Samenwerking. Dat is het sleutelwoord voor Brede School Tholen. Niet pas wanneer de deuren van het voormalige Westerpoort-gebouw opengaan, want vanaf de eerste overleggen met de betrokken partijen tot aan de samenwerkende bouwbedrijven, alles staat in het teken van elkaar versterken. Het is gelukt de deelnemende partijen hun eigen identiteit te laten behouden en dat terwijl er straks maar liefst vier basisscholen en zes maatschappelijke partners onder 1 dak te vinden zijn. Het was een monsterklus en het duurde lang, maar met als gevolg dat Tholen er op het gebied van onderwijs weer zestig jaar tegen kan. 

1 dag geleden
Tholenaar krijgt klappen en valt van huishoudtrapje

THOLEN - Een Tholenaar is dinsdagmiddag slachtoffer geworden van mishandeling. De man kreeg klappen en viel daardoor van een huishoudtrapje. Een 21-jarige man is aangehouden.

2 dagen geleden