Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AEX lager na uitblijven steunakkoord eurolanden

AEX lager na uitblijven steunakkoord eurolanden

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging woensdag omlaag. Ook de andere Europese beurzen deden een stap terug na de recente sterke opleving. Na de hoop op een mogelijke afvlakking van het coronavirus verschoof de aandacht van beleggers weer naar de negatieve economische impact van de pandemie. Ook verwerkten de markten het nieuws dat de eurolanden na lang overleg nog geen akkoord hebben bereikt over een economisch steunpakket.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 1,1 procent in de min op 494,19 punten. De hoofdindex wist een dag eerder nog voor het eerst sinds 10 maart boven de 500-puntengrens te klimmen. De MidKap daalde 0,2 procent tot 673,81 punten. Frankfurt, Londen en Parijs verloren tot 1,6 procent. De beurs in Milaan zakte 1,2 procent.

De ministers van Financiƫn van de eurolanden, de zogenoemde Eurogroep, wisten geen akkoord te bereiken over een noodpakket van 540 miljard euro. Vooral Nederland en Italiƫ willen niet wijken van hun posities over euro-obligaties en het Europese noodfonds ESM. Het overleg wordt donderdag voortgezet.

Ahold

Ahold Delhaize leverde de openingswinst in en zakte 0,6 procent in de AEX. Het supermarkt voorziet een flinke omzetstijging in het eerste kwartaal dankzij het massale gehamster door de pandemie. Heineken daalde 1,3 procent. De brouwer verwacht in het eerste kwartaal 4 procent minder bier en andere drank te hebben verkocht door de virusuitbraak en waarschuwde dat de situatie in het lopende kwartaal alleen maar zal verslechteren.

ArcelorMittal verloor 2,5 procent. Kredietbeoordelaar Fitch verlaagde de kredietstatus van het staalconcern naar junk vanwege de coronacrisis. RELX klom 0,8 procent. De divisie die vakbeurzen organiseert wordt volgens de informatie- en dataleverancier flink geraakt door de virusuitbraak. Bij andere divisies was er tot nu toe een beperkte impact van de crisis te zien.

Koersen

Unibail-Rodamco-Westfield (min 4 procent) liet weten dat de top en het hogere management van het winkelvastgoedbedrijf vanwege de coronacrisis salaris zullen inleveren. Vastgoedfonds Wereldhave (min 5,8 procent) schrapte het slotdividend over 2019 en het interim-dividend over 2020.

De euro was 1,0846 dollar waard, tegen 1,0883 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 4,6 procent duurder op 24,72 dollar. Brentolie kostte 1,7 procent meer op 32,41 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Wall Street kampt met grootste verkoopgolf in anderhalf jaar

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenmarkten kampten woensdag met de grootste verkoopgolf in zo'n anderhalf jaar tijd. Dat kwam vooral door tegenvallende kwartaalberichten van de grote concerns Tesla en Alphabet, het moederbedrijf van Google.

1 uur geleden
UMG verdient meer aan muziek van onder anderen Taylor Swift

HILVERSUM (ANP) - Muziekconcern Universal Music Group (UMG) heeft het afgelopen half jaar meer verdiend aan de muziek van populaire artiesten. De omzet is in januari tot en met juni gestegen, vooral dankzij flink hogere inkomsten uit de verkoop van merchandise. Onder anderen Taylor Swift, Billie Eilish, Noah Kahan en Ariana Grande behoorden tot de bestverkopende artiesten van UMG.

5 uur geleden
Modebedrijf Esprit Europe krijgt uitstel van betaling

AMSTERDAM (ANP) - Modebedrijf Esprit Europe, gevestigd in Amsterdam, heeft uitstel van betaling gekregen van de rechter, staat in het Centraal Insolventieregister. Op 2 oktober volgt een vergadering van schuldeisers.

6 uur geleden
Chipbedrijven duwen AEX diep in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De chipbedrijven op het Damrak gingen woensdag hard onderuit. ASMI, dat systemen voor de bewerking van wafers levert, de dunne schijfjes waaruit halfgeleiders worden gemaakt, verloor 9,4 procent en eindigde daarmee onderaan de AEX. Het concern maakte dinsdag na het slot van de beurs meevallende kwartaalcijfers bekend, dankzij een sterke vraag naar AI-gerelateerde producten.

6 uur geleden
Tesla onderuit op Wall Street na tegenvallende resultaten

NEW YORK (ANP) - Tesla ging woensdag onderuit op de aandelenbeurzen in New York. De fabrikant van elektrische auto's zag de winst in het tweede kwartaal fors dalen door prijsverlagingen van zijn modellen en flinke investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). De resultaten van Tesla voldeden voor het vierde kwartaal op rij niet aan de verwachtingen van kenners. Het aandeel werd daarop 10 procent lager gezet.

8 uur geleden
Zeer sterke stijging winkeldiefstallen in Engeland en Wales

LONDEN (ANP/RTR) - De winkeldiefstallen in Engeland en Wales zijn enorm gestegen, met grote verliezen voor winkeliers tot gevolg. Volgens het Britse nationale statistiekbureau ONS steeg het aantal door de politie geregistreerde diefstallen in het verslagjaar, dat eind maart afliep, met 30 procent tot bijna 444.000.

9 uur geleden
Europese betaaloptie Ferrari: sportauto afrekenen met crypto's

MARANELLO (ANP) - De Europese dealers van Ferrari accepteren voortaan ook cryptogeld zoals bitcoins om de Italiaanse sportwagens af te rekenen. In de Verenigde Staten was dit al mogelijk.

9 uur geleden