Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AEX in het rood, verzekeraar NN boekte kleine winst

AEX in het rood, verzekeraar NN boekte kleine winst

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag opnieuw met verlies gesloten. De zorgen over de rente en een recessie bleven boven de markt hangen. Verzekeraar NN Group ging licht omhoog en toonde daarmee verder herstel van de zware koersval van vorige week.

De hoofdgraadmeter op Beursplein 5 eindigde met een min van 0,6 procent op 719,67 punten. De MidKap zakte 2,5 procent tot 805,14 punten. Op de aandelenmarkten in Londen, Parijs en Frankfurt waren verliezen tot 1 procent te zien.

Beleggers zijn bezorgd dat de renteverhogingen van de Federal Reserve de Amerikaanse economie in een recessie kunnen drukken. Verschillende kopstukken van de Fed hebben aangegeven dat de rente nog verder verhoogd kan worden om de inflatie onder controle te krijgen. De rentes op Amerikaanse staatsobligaties stijgen waardoor aandelen als belegging minder aantrekkelijk worden.

Woekerpolissen

NN klom 0,3 procent. De verzekeraar kelderde vorige week woensdag na een uitspraak van het gerechtshof van Den Haag over zogenoemde woekerpolissen. Mogelijk moet NN daardoor honderden miljoenen aan compensatie gaan betalen. Unilever was de sterkste stijger in de AEX met een plus van 0,5 procent.

ABN AMRO, staalconcern ArcelorMittal en betalingsverwerker Adyen waren de grootste dalers in de hoofdindex met minnen tot 3 procent. In de MidKap ging kunstmestproducent OCI fors onderuit met een verlies van 5,6 procent. Ook maaltijdbezorger Just Eat Takeaway en verlichtingsbedrijf Signify hadden een moeilijke dag met verliezen tot 5,4 procent.

Biotechnologen

Bij de kleinere fondsen op het Damrak moesten de biotechnologen Pharming en Vivoryon het ontgelden met dalingen tot 5,7 procent. Ook speciaalchemiebedrijf Avantium stond onder druk met een verlies van 5 procent.

In Londen werd webshop Boohoo 2,3 procent lager gezet. De onlineverkoper van kleding sneed in zijn verwachtingen voor volgend jaar en gaat nu uit van een aanzienlijke omzetdaling omdat consumenten minder via internet shoppen.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1 procent tot 89,69 dollar. Brentolie werd 0,3 procent duurder op 91,03 dollar per vat. De euro noteerde 1,0456 dollar, tegen 1,0505 dollar een dag eerder.

Meer uit Financieel

Bijna 4 op 5 mensen shoppen online, vooral twintigers en dertigers

DEN HAAG (ANP) - In de eerste helft van dit jaar heeft 78 procent van de Nederlanders iets online gekocht. Dat is 4 procent meer dan een jaar geleden, becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Van de 25- tot 35-jarigen shopt 93 procent online.

45 minuten geleden
Cryptobedrijven en Spotify omhoog op negatief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Wall Street is maandag onder druk van winstnemingen lager geëindigd. Beleggers deden het voorzichtig aan in afwachting van een belangrijk banenrapport later deze week. Muziekstreamingdienst Spotify maakte wel een koerssprong van 7,5 procent. Het bedrijf kondigde aan nog eens honderden banen te schrappen om de kosten te drukken.

2 uur geleden
EU-landen eisen dat Polen eind maakt aan blokkade trucks Oekraïne

BRUSSEL (ANP) - Nederland en andere EU-landen hebben Polen aangesproken op de grensblokkades voor Oekraïense vrachtwagenchauffeurs. Die moeten "zo snel mogelijk" uit de weg, vinden demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur) en "een groot aantal" medestanders.

4 uur geleden
Zwitserse bank Pictet biecht hulp bij belastingontduiking in VS op

NEW YORK (ANP) - De Zwitserse vermogensbeheerder Pictet heeft toegegeven dat het Amerikaanse belastingbetalers heeft geholpen om meer dan 5,6 miljard dollar, bijna 5,2 miljard euro, te verbergen voor de federale belastingdienst in de Verenigde Staten, de IRS. De bank heeft een overeenkomst gesloten met het Amerikaanse ministerie van Justitie om de kwestie af te sluiten, schrijft persbureau Reuters.

5 uur geleden
Chipbedrijven omlaag na lange winstreeks, AEX doet stapje terug

AMSTERDAM (ANP) - De beursgraadmeters in Amsterdam zijn maandag lager geëindigd, mede door een negatieve start van de aandelenhandel op Wall Street. Vooral chipaandelen, die de laatste maanden flink omhooggingen, werden lager gezet. Zo verloor ASMI 6,4 procent en Besi 3,4 procent. Toch hebben beleggers niets te klagen, de aandelenkoers van ASMI is sinds de start van het jaar nog altijd bijna verdubbeld. Het aandeel Besi is ruim twee keer zoveel waard geworden.

6 uur geleden
OPEC-chef: in de grond houden van olie leidt tot 'energiechaos'

DUBAI (ANP/RTR) - Mensen die beweren dat het in de grond houden van olie goed is voor de energietransitie zitten ernaast, stelt secretaris-generaal Haitham Al Ghais van de OPEC. Dit zal eerder leiden tot "energiechaos", zei hij maandag tijdens een paneldiscussie op de klimaattop in Dubai.

8 uur geleden
Spotify schiet omhoog op Wall Street na banenverlies

NEW YORK (ANP) - Muziekstreamingdienst Spotify stond maandag in de belangstelling van beleggers op de aandelenbeurzen in New York. Spotify kondigde aan nog eens honderden banen te schrappen om de kosten te drukken. Het aandeel ging in de vroege handel op Wall Street bijna 11 procent omhoog.

9 uur geleden