Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Advocate toeslagenaffaire: we staan achter Omtzigt

Advocate toeslagenaffaire: we staan achter Omtzigt

DEN HAAG (ANP) - Gedupeerde ouders in de toeslagenaffaire staan achter het besluit van Pieter Omtzigt om uit het CDA te stappen. Dat zegt Eva González Pérez, advocate van tientallen ouders, desgevraagd. Omtzigt speelde een grote rol in het blootleggen van de kinderopvangtoeslagaffaire, waarbij duizenden ouders door de overheid onterecht als fraudeur werden bestempeld en zo in de schulden werden gestort.

Donderdag kwam een interne notitie van Omtzigt over het CDA naar buiten, waarin hij fel uithaalt naar de partij. In de notitie beschrijft het Kamerlid hoe hij werd tegengewerkt in de partij en zich er soms zelfs "onveilig" voelde. Na het lekken van de memo was het volgens Omtzigt te moeilijk geworden om nog verder te gaan binnen het CDA. "Hij is uit de partij gestapt, omdat hij de situatie onhoudbaar vindt", zegt Pérez. "Ik denk dat hij dat heel goed overwogen heeft."

Omtzigt zit thuis met een burn-out. Als hij straks een eenmansfractie is, zal hij veel meer onderwerpen tegelijk in de gaten moeten houden. Toch denkt Pérez dat hij zijn werk even goed, zo niet beter zal doen. "Hij werd constant tegengewerkt vanuit zijn partij. Maar weinig Kamerleden zijn op deze manier tegengewerkt. Daar word je moe van. Ik zou me opgelucht voelen, als ik Omtzigt was."

Hij heeft bovendien bewezen een 'dossiertijger' te zijn, zegt Pérez. "Hij kan in zijn eentje veel meer doen dan veel mensen bij elkaar." Zelf strijdt ze ook nog steeds voor een "eerlijk herstelproces" voor haar cliënten. Ze benadrukt dat zij en haar cliënten Omtzigt nu eerst rust toewensen. "Het belangrijkste is nu dat hij eerst voor zichzelf zorgt. Dan kan hij straks weer naar zijn idealen gaan leven."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Ruim 1200 keer ingegrepen na Whatsapp-alert treinreizigers

DEN HAAG (ANP) - De politie of de NS-beveiliging zijn sinds treinreizigers landelijk veiligheidsmeldingen via WhatsApp of sms kunnen doen, ruim 1200 keer opgeroepen. De alarmeringsfunctie werd in totaal 2485 keer gebruikt, meldt de NS.

2 uur geleden
Motortocht door Amsterdam voor mensenrechten Poolse LHBTI'ers

AMSTERDAM (ANP) - Tijdens de Pride-week in Amsterdam organiseert mensenrechtenorganisatie Amnesty International een motortocht om aandacht te vragen voor LHBTI'ers in Polen. Op 8 augustus rijden demonstranten op motoren vanaf de Dam door het centrum van de hoofdstad.

8 uur geleden
Meer asielzoekers en nareizigers door coronaversoepelingen

DEN HAAG (ANP) - Asielzoekers en zogeheten nareizigers kwamen in het tweede kwartaal weer meer naar Nederland omdat zij door versoepelingen van coronamaatregelen makkelijker konden reizen. Nog steeds deden minder mensen een eerste asielverzoek dan voor de uitbraak van het coronavirus. Dat meldt het statistiekbureau CBS op basis van cijfers van de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND).

8 uur geleden
Herman van Veen viert nieuw record van 561 Carré-optredens

AMSTERDAM (ANP) - Cabaretier Herman van Veen heeft donderdagavond zijn 561e solovoorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam gespeeld. De 76-jarige artiest is sinds vijf shows de nieuwe recordhouder en dat werd donderdag gevierd. Het oude record stond op naam van Toon Hermans, die in totaal 556 keer solo op het Amsterdamse podium stond.

9 uur geleden
Lancering naar ISS uitgesteld na problemen met nieuw onderdeel

HOUSTON/BAJKONOER (ANP) - Een nieuw ruimtevaartuig dat vrijdag zou beginnen aan een vlucht naar het ruimtestation ISS, blijft voorlopig op de grond. De lancering is uitgesteld vanwege problemen met een nieuw onderdeel dat donderdag aankwam bij het station. De vluchtleiding wil alle aandacht nu op het ISS richten. Het is niet bekend wanneer de nieuwe capsule alsnog naar de ruimte gaat.

9 uur geleden
KWF biedt hulp aan bij onderzoek naar uitstoot Tata Steel

IJMUIDEN (ANP) - KWF Kankerbestrijding wil de kennis en ervaring binnen de organisatie inzetten voor de omwonenden van Tata Steel in IJmuiden. De stichting biedt aan te helpen met onafhankelijk onderzoek naar de schadelijkheid van de uitstoot van het staalcomplex bij de Noordzeekust.

9 uur geleden
Opnieuw minder treinen door tekort aan verkeersleiders

UTRECHT (ANP) - Een ziekmelding op de verkeersleidingspost van spoorbeheerder ProRail heeft ertoe geleid dat tussen Utrecht en Arnhem sinds donderdagavond 23.00 uur geen treinen rijden. Ook tussen Ede Wageningen en Barneveld Zuid en tussen Utrecht Centraal en Rhenen is het treinverkeer door de ziekmelding stil komen te liggen.

9 uur geleden