Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Advocate toeslagenaffaire: we staan achter Omtzigt

Advocate toeslagenaffaire: we staan achter Omtzigt

DEN HAAG (ANP) - Gedupeerde ouders in de toeslagenaffaire staan achter het besluit van Pieter Omtzigt om uit het CDA te stappen. Dat zegt Eva González Pérez, advocate van tientallen ouders, desgevraagd. Omtzigt speelde een grote rol in het blootleggen van de kinderopvangtoeslagaffaire, waarbij duizenden ouders door de overheid onterecht als fraudeur werden bestempeld en zo in de schulden werden gestort.

Donderdag kwam een interne notitie van Omtzigt over het CDA naar buiten, waarin hij fel uithaalt naar de partij. In de notitie beschrijft het Kamerlid hoe hij werd tegengewerkt in de partij en zich er soms zelfs "onveilig" voelde. Na het lekken van de memo was het volgens Omtzigt te moeilijk geworden om nog verder te gaan binnen het CDA. "Hij is uit de partij gestapt, omdat hij de situatie onhoudbaar vindt", zegt Pérez. "Ik denk dat hij dat heel goed overwogen heeft."

Omtzigt zit thuis met een burn-out. Als hij straks een eenmansfractie is, zal hij veel meer onderwerpen tegelijk in de gaten moeten houden. Toch denkt Pérez dat hij zijn werk even goed, zo niet beter zal doen. "Hij werd constant tegengewerkt vanuit zijn partij. Maar weinig Kamerleden zijn op deze manier tegengewerkt. Daar word je moe van. Ik zou me opgelucht voelen, als ik Omtzigt was."

Hij heeft bovendien bewezen een 'dossiertijger' te zijn, zegt Pérez. "Hij kan in zijn eentje veel meer doen dan veel mensen bij elkaar." Zelf strijdt ze ook nog steeds voor een "eerlijk herstelproces" voor haar cliënten. Ze benadrukt dat zij en haar cliënten Omtzigt nu eerst rust toewensen. "Het belangrijkste is nu dat hij eerst voor zichzelf zorgt. Dan kan hij straks weer naar zijn idealen gaan leven."

Meer uit Binnenland

Glas valt uit reuzenrad in Zandvoort: arrestaties en gewonden

ZANDVOORT (ANP) - Twee vrouwen zijn vrijdagavond in Zandvoort gewond geraakt door glas dat uit een reuzenrad viel. Beiden liepen letsel op aan de armen en moesten naar het ziekenhuis. Later zijn vier jonge mannen opgepakt. Het is nog niet duidelijk of het een ongelukje was of dat het glas opzettelijk is gegooid vanuit een van de gondels.

7 minuten geleden
Milieuclub MOB: Nederland is beter af met minder vee

DEN HAAG (ANP) - Nederland is volgens milieuclub Mobilisation for the Environment (MOB) beter af met minder vee. "Dit durft kennelijk niemand te zeggen. Maar dit is wel een taboe dat moet worden doorbroken", schrijft voorzitter Johan Vollenbroek in een brief aan Johan Remkes, die voor het kabinet bemiddelt over het stikstofbeleid.

1 uur geleden
Eerste officiële hittegolf in twee jaar is een feit

DE BILT (ANP) - Voor het eerst in twee jaar tijd is in Nederland sprake van een officiële hittegolf. Om 10.00 uur werd in De Bilt een temperatuur van 25,0 graden gemeten en daarmee is aan de voorwaarden voldaan, meldt Weeronline.

1 uur geleden
Dode Duitser (44) gevonden in Waal bij Dodewaard

DODEWAARD (ANP) - Hulpdiensten hebben vrijdagavond het lichaam van een 44-jarige man uit Duitsland gevonden in de Waal bij Dodewaard (Gelderland). De man, die op bezoek was in Nederland, was aan het zwemmen en werd meegezogen door de stroming, aldus een politiewoordvoerder.

1 uur geleden
Na bloedheet weekend benauwd en kans op felle buien

HOUTEN (ANP) - De lange reeks bloedhete dagen lijkt halverwege volgende week in een groot deel van Nederland ten einde te komen. Vanaf woensdag komt er koelere lucht aan, meldt Weeronline. Ook is er vanaf maandag kans op buien, die fiks kunnen uitpakken.

2 uur geleden
NS start met testritten Airport Sprinter om tijdwinst te boeken

UTRECHT (ANP) - De NS start dinsdag met het testen van de Airport Sprinter tussen Amsterdam Centraal en Hoofddorp. Daarvoor zijn gewone Sprinters voorzien van extra techniek en camera's. Doel is om te kijken hoe er tijdwinst is te behalen. De testritten zijn zes weken lang elke dinsdag en woensdag, en onder meer het vertrek- en aankomstproces wordt onderzocht. De reiziger merkt er als het goed is weinig van.

2 uur geleden
Drenkeling dood gevonden in water bij Maaskade in Venlo

VENLO (ANP) - Duikers van de brandweer hebben zaterdagochtend een lichaam gevonden in het water aan de Maaskade in Venlo.

2 uur geleden