Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Advies voor nieuwe waarnemer in Kapelle

Advies voor nieuwe waarnemer in Kapelle

KAPELLE - De commissaris van de koning in Zeeland, Han Polman, stelt voor dat de gemeente Kapelle wederom een waarnemend burgemeester krijgt.

De commissaris komt met dit advies na overleg maandag met de fractievoorzitters en wethouders van de gemeente Kapelle. Zij kwamen bij elkaar nadat ook een tweede sollicitatieronde voor een vaste eerste burger geen kandidaat-opvolger voor de twee jaar geleden vertrokken Anton Stapelkamp opleverde.

Daarbij kwam eind december rond dezelfde tijd naar buiten dat waarnemend burgemeester Huub Hieltjes van de gemeente Kapelle is voorgedragen als burgemeester van de gemeente Duiven in Gelderland. In zijn nieuwjaarstoespraak zei Hieltjes dat hij waarschijnlijk tot eind februari of begin maart aan het werk blijft in Kapelle.

Gemeenteraadsverkiezingen

Het advies van Polman voor een nieuwe waarnemer ligt nu bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Over hoe lang een nieuwe tijdelijke burgemeester moet aanblijven, klinken verschillende geluiden in de Kapelse gemeenteraad. Zo pleit Gemeentebelang voor waarneming tot na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. ‘Door de profielschets inzet te maken van de verkiezingen hebben inwoners meer invloed op de keuze van een burgemeester’, schrijft de fractie op haar Facebook-pagina.

CDA Kapelle vindt nog ruim twee jaar werken met een waarnemer te lang. ‘Als het aan ons ligt, hebben we halverwege 2021 een kroonbenoemde burgemeester’, schrijft de partij op haar website. ‘Een periode van minimaal een jaar vinden wij nodig om naar alle aspecten te kijken, maar verdere opschuiving vinden wij onwenselijk. Het is in onze ogen een verantwoordelijkheid van de huidige gemeenteraad om voor een kroonbenoemde burgemeester te zorgen.’

Meer uit Reimerswaal

Vrijdag tweede Oranjeloop in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Na het succes van vorig jaar wordt vrijdag de tweede Oranjeloop Krabbendijke georganiseerd.

2 uur geleden
Jongeren in Krabbendijke bekogelen politie met vuurwerk en eieren

KRABBENDIJKE - Leerlingen in Krabbendijke hebben zich dinsdagmorgen, net voor de meivakantie, misdragen door met vuurwerk en eieren te gooien. 'Er werd een Cobra 6 richting de politie gegooid', laat de politie weten, 'ook besmeurden ze een dienstauto.' 

1 dag geleden
Drukte bij muziekavond leerlingen Wim Steenbakker in Wemeldinge

WEMELDINGE - Ondanks het slechte weer was het vrijdag volop lente in het Dorpshuis De Wemel in Wemeldinge. Daar kwamen meer dan tweehonderd muziekliefhebbers bijeen om te genieten van diverse optredens van de leerlingen van Wim Steenbakker.

1 dag geleden
Jan Eversdijk uit Kruiningen verrast met lintje

KRUININGEN - Zaterdagavond is Jan Eversdijk uit Kruiningen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

2 dagen geleden
Motorrijdster komt ten val in Yerseke en moet naar ziekenhuis

YERSEKE - Op de Burenpolderweg in Yerseke is zondagavond een motorrijdster gewond geraakt bij een val. Ze is naar het ziekenhuis gebracht.

2 dagen geleden
Vier de vakantie met spel archery tag in Yerseke

YERSEKE - Dinsdag (23 april) kunnen kinderen in Yerseke het spel archery tag spelen.

2 dagen geleden
Dronken automobilist belandt in de berm na eenzijdig ongeluk op de A58

KAPELLE - Een dronken automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag van de weg geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de A58. Bij het ongeluk raakte niemand gewond. De man heeft een tijdelijk rijverbod opgelegd gekregen.

3 dagen geleden