Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Advies voor nieuwe waarnemer in Kapelle

Advies voor nieuwe waarnemer in Kapelle

KAPELLE - De commissaris van de koning in Zeeland, Han Polman, stelt voor dat de gemeente Kapelle wederom een waarnemend burgemeester krijgt.

De commissaris komt met dit advies na overleg maandag met de fractievoorzitters en wethouders van de gemeente Kapelle. Zij kwamen bij elkaar nadat ook een tweede sollicitatieronde voor een vaste eerste burger geen kandidaat-opvolger voor de twee jaar geleden vertrokken Anton Stapelkamp opleverde.

Daarbij kwam eind december rond dezelfde tijd naar buiten dat waarnemend burgemeester Huub Hieltjes van de gemeente Kapelle is voorgedragen als burgemeester van de gemeente Duiven in Gelderland. In zijn nieuwjaarstoespraak zei Hieltjes dat hij waarschijnlijk tot eind februari of begin maart aan het werk blijft in Kapelle.

Gemeenteraadsverkiezingen

Het advies van Polman voor een nieuwe waarnemer ligt nu bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Over hoe lang een nieuwe tijdelijke burgemeester moet aanblijven, klinken verschillende geluiden in de Kapelse gemeenteraad. Zo pleit Gemeentebelang voor waarneming tot na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. ‘Door de profielschets inzet te maken van de verkiezingen hebben inwoners meer invloed op de keuze van een burgemeester’, schrijft de fractie op haar Facebook-pagina.

CDA Kapelle vindt nog ruim twee jaar werken met een waarnemer te lang. ‘Als het aan ons ligt, hebben we halverwege 2021 een kroonbenoemde burgemeester’, schrijft de partij op haar website. ‘Een periode van minimaal een jaar vinden wij nodig om naar alle aspecten te kijken, maar verdere opschuiving vinden wij onwenselijk. Het is in onze ogen een verantwoordelijkheid van de huidige gemeenteraad om voor een kroonbenoemde burgemeester te zorgen.’

Meer uit Reimerswaal

Dronken man steelt auto en rijdt zich vast

KRUININGEN - Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt ervan verdacht in een dronken bui een auto te hebben gestolen vanaf een camping in Yerseke. De politie hield hem niet veel later aan.

1 dag geleden
Politie deelt 135 boetes uit tijdens verkeerscontrole

KRUININGEN - De politie heeft donderdag een verkeerscontrole gehouden met inzet van onder meer een touringcar op de snelweg A58 in Zeeland. Ze heeft 135 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen, maar vooral het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het besturen van de auto.

2 dagen geleden
Yersekenaar zwaait met 'vuurwapen' bij verkeersruzie in Kruiningen

KRUININGEN - De politie heeft vrijdag een 23-jarige man uit Yerseke aangehouden, omdat hij een vuurwapen tevoorschijn zou hebben gehaald bij een verkeersconflict in Kruiningen. Na onderzoek blijkt het te gaan om een nepwapen dat op het oog niet van een echt vuurwapen te onderscheiden is, aldus de politie.

2 dagen geleden
Genieten van langsvarende reus

HANSWEERT - Donderdagavond is het containerschip MSC Loreto over de Westerschelde gevaren. Dat trok op diverse plaatsen langs het water publiek. 

2 dagen geleden
Geen overtredingen geconstateerd bij grote controle buitengebied Reimerswaal

KRUININGEN - De politie heeft donderdag samen met andere partijen een grote controle gehouden in het buitengebied van de gemeente Reimerswaal. ‘Er zijn geen strafbare feiten geconstateerd’, laat de gemeente Reimerswaal weten. 

3 dagen geleden
Brandweer Kruiningen zet deuren open voor publiek

KRUININGEN - De brandweerpost in Kruiningen houdt dinsdag een open avond voor het publiek.

3 dagen geleden
Ons Genoegen in Kapelle bestaat 115 jaar

KAPELLE - Muziekvereniging Ons Genoegen in Kapelle bestaat 115 jaar. De club doet niet veel aan jubileumactiviteiten, maar blijft druk om de vereniging en het bespelen van muziekinstrumenten op de kaart te zetten bij jongeren. ‘’De aanwas van nieuwe jeugd is de reden dat we al zo lang bestaan’’, zegt voorzitter Jacomien Burgs-Van Willegen. ‘’Daar zetten we dit jaar nog meer op in.’’ 

4 dagen geleden