Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Advies voor nieuwe waarnemer in Kapelle

Advies voor nieuwe waarnemer in Kapelle

KAPELLE - De commissaris van de koning in Zeeland, Han Polman, stelt voor dat de gemeente Kapelle wederom een waarnemend burgemeester krijgt.

De commissaris komt met dit advies na overleg maandag met de fractievoorzitters en wethouders van de gemeente Kapelle. Zij kwamen bij elkaar nadat ook een tweede sollicitatieronde voor een vaste eerste burger geen kandidaat-opvolger voor de twee jaar geleden vertrokken Anton Stapelkamp opleverde.

Daarbij kwam eind december rond dezelfde tijd naar buiten dat waarnemend burgemeester Huub Hieltjes van de gemeente Kapelle is voorgedragen als burgemeester van de gemeente Duiven in Gelderland. In zijn nieuwjaarstoespraak zei Hieltjes dat hij waarschijnlijk tot eind februari of begin maart aan het werk blijft in Kapelle.

Gemeenteraadsverkiezingen

Het advies van Polman voor een nieuwe waarnemer ligt nu bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Over hoe lang een nieuwe tijdelijke burgemeester moet aanblijven, klinken verschillende geluiden in de Kapelse gemeenteraad. Zo pleit Gemeentebelang voor waarneming tot na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. ‘Door de profielschets inzet te maken van de verkiezingen hebben inwoners meer invloed op de keuze van een burgemeester’, schrijft de fractie op haar Facebook-pagina.

CDA Kapelle vindt nog ruim twee jaar werken met een waarnemer te lang. ‘Als het aan ons ligt, hebben we halverwege 2021 een kroonbenoemde burgemeester’, schrijft de partij op haar website. ‘Een periode van minimaal een jaar vinden wij nodig om naar alle aspecten te kijken, maar verdere opschuiving vinden wij onwenselijk. Het is in onze ogen een verantwoordelijkheid van de huidige gemeenteraad om voor een kroonbenoemde burgemeester te zorgen.’

Meer uit Reimerswaal

Bijeenkomst over nieuwbouw school en gymzaal Wemeldinge

WEMELDINGE - Maandag (17 juni) houdt de gemeente Kapelle een informatiebijeenkomst over de bouwplannen voor het nieuwe Integraal Kind Centrum (IKC) en de nieuwe gymzaal in Wemeldinge. 

1 dag geleden
Darter Kay Schuurbiers Nederland Kampioen bij aspiranten

KRABBENDIJKE - Kay Schuurbiers (14 jaar) uit Krabbendijke is zondag na een spannende strijd Nederlands Kampioen geworden bij de dart-aspiranten.

2 dagen geleden
Mag de vlag uit? Stuur jouw Geslaagd-foto in en straal in de Bode!

KRUININGEN/KAPELLE - De vlag kan vandaag uit bij veel eindexamenleerlingen. Zij krijgen namelijk te horen of zij geslaagd zijn. Ben je geslaagd of wil je iemand die geslaagd is verrassen? Stuur dan jouw geslaagd-foto in en wie weet staat jouw foto volgende week in de Bode!

3 dagen geleden
Onderzoek naar energieoplossing Olzendepolder, eerste resultaten eind dit jaar

KRUININGEN - Hoe kunnen bedrijven in de Olzendepolder in Yerseke slimmer energie gebruiken en elkaar helpen als de één een stroomoverschot heeft en de ander een tekort? Dat moet onderzoek, dat de gemeente Reimerswaal betaalt, uitwijzen. Eind dit jaar worden de eerste resultaten verwacht.

3 dagen geleden
'Groene' tegel tegen zwerfafval onthuld in Wemeldinge

WEMELDINGE - De Kapelse wethouder Jon Herselman, kinderburgemeester Claire en voorzitter Vrouwen van Nu Joke Folmer onthulden vorige week een tegel op het Dorpsplein in Wemeldinge als actie voor een schoner milieu.

4 dagen geleden
Kapelle houdt bijna vier miljoen over van 2023

KAPELLE - De gemeente Kapelle sluit de jaarrekening van 2023 met een positief resultaat van 3,7 miljoen euro. De jaarrekening wordt op 2 juli vastgesteld door de gemeenteraad.

4 dagen geleden
Zonovergoten Classic Races in Wemeldinge

WEMELDINGE - Zaterdag stond in het teken van de 28e editie van de Classic Races in Wemeldinge. Het werd een zonnige editie waarbij het publiek op en top kon genieten van de blinkende motoren.

5 dagen geleden