Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Adrz is financieel op orde en vol vertrouwen over toekomst

Adrz is financieel op orde en vol vertrouwen over toekomst

GOES - Adrz zit op financieel gebied al een aantal jaar in de lift. Over vorig jaar heeft het Zeeuwse ziekenhuis een positief bedrijfsresultaat geboekt van 5,3 miljoen euro.

Daardoor is de solvabiliteit opnieuw toegenomen naar 25,7 procent. Solvabiliteit is nodig om financiële tegenvallers te kunnen opvangen en toekomstige investeringen te kunnen financieren.

Heelkunde

Adrz heeft vorig jaar ook flink geïnvesteerd. Er is een nieuwe centrale sterilisatie-afdeling, een moeder- en kindcentrum geopend, de eveneens nieuwe afdeling heelkunde is onlangs geopend en vorig jaar is begonnen met de realisatie van een tweede CT-scan.

Adrz wil de komende jaren blijven investeren in haar locaties in Goes, Vlissingen en Zierikzee. Deze moeten een kwaliteitsimpuls krijgen. “Dat is een belangrijke randvoorwaarde voor het faciliteren van kwalitatief goede zorg aan onze Zeeuwse locaties”, stelt Adrz in een toelichting op de jaarcijfers. “Adrz is bezig met het opstellen van een nieuwe strategie voor de komende vijf tot vijftien jaar. Daarbij willen we onze directe omgeving zowel geografisch, inhoudelijk als financieel betrekken”, zegt voorzitter van de raad van bestuur Claudia Brandenburg.

Partner

CZ is volgens haar een belangrijke partner. De verzekeraar heeft het ziekenhuis vier jaar geholpen toen het in financiële moeilijkheden verkeerde. “Nu we er goed voorstaan, denken ze mee over de toekomst en hoe we de zorg in Zeeland toegankelijk kunnen houden.”

Instromen

Bij Adrz nemen de komende jaren meerdere werknemers van zestig jaar en ouder afscheid. Zij kunnen vervroegd stoppen dankzij het generatiepact dat op 1 januari van dit jaar is ingegaan. Jongeren kunnen daardoor sneller instromen. Zij zijn echter niet makkelijk te vinden. “Het blijkt steeds lastiger om gekwalificeerde medewerkers te vinden en behouden voor specifieke zorgfuncties.”

Adrz is in samenwerking met Emergis vorig jaar een Leerhuis-Skills-lab begonnen om jongeren te werven. Ook is er een opleidingsplan gemaakt.

Adrz denkt ook dit jaar een goed resultaat te boeken.

Meer uit Beveland

Rubriek Goes Gezien: Aalscholvereiland als ongerepte natuur

Een maand geleden waren we figuurlijk geland op het schijnbaar onbewoonde eilandje in de Oostvest. Hoewel het eilandje geen kliffen heeft, maar juist makkelijk toegankelijk is voor rustzoekende dieren, eindigde die aflevering wel met een cliffhanger: wie zijn behalve vier schildpadden nog meer de vaste bewoners van dit eilandje? In maart, toen ik dit onderwerp uitkoos, zaten er steevast zo'n tien, twaalf aalscholvers op de in het water hangende takken, al of niet met gespreide vleugels. Nu is dat aantal veel lager; dat zal met het broedseizoen te maken hebben. Ze zijn nu vermoedelijk vooral druk op de Middelplaten in het Veerse Meer, waar een teruglopend aantal aalscholvers broedt.

7 uur geleden
Eén lichtgewonde bij kop-staartbotsing op de Deltaweg (N256)

WILHELMINADORP- Bij een incident op de Deltaweg (N256) tussen Goes en Wilhelminadorp is zaterdagmiddag één persoon lichtgewond geraakt. Vlakbij de verkeerslichten op de kruising bij de Langeweg vond een kop-staartbotsing plaats. De lichtgewonde werd ter plaatse behandeld en hoefde niet naar het ziekenhuis over te worden gebracht. 

7 uur geleden
Profibike Goes: Nieuwe winkel met bekend gezicht

GOES - Heel goed bereikbaar, direct naast een afrit van de A58 bij Goes kun je sinds een jaar terecht bij Profibike. Raoul de Regt is de vestigingsmanager van deze fietsenwinkel en ziet veel bekenden als klant de winkel binnenstappen.

1 dag geleden
Hennepkwekerij met 173 planten ontdekt in Buys Ballotstraat Goes

GOES - In een woning aan de Buys Ballotstraat in Goes heeft de politie donderdagmiddag een hennepkwekerij met 173 planten aangetroffen.

1 dag geleden
Landelijke pinstoring zorgt voor lange rijen en drukte

BEVELAND - Door een landelijke pinstoring is er een flinke drukte ontstaan in supermarkten en andere winkels. Rond 18.00 uur kwamen er duizenden meldingen binnen op AlleStoringen.nl. 

2 dagen geleden
Groene wimpel en zes blauwe vlaggen voor Noord-Beveland

WISSENKERKE - Ook dit jaar doet Noord-Beveland het goed tijdens de uitreiking van de Blauwe Vlag. Binnen de gemeente ontvangen vijf jachthavens de Blauwe Vlag, waarvan een met de Groene Wimpel. Ook het Banjaardstrand bij Kamperland krijgt een Blauwe Vlag. 

2 dagen geleden
Hevige regenval veroorzaakt wateroverlast in Borssele

BORSSELE - Vanuit verschillende plaatsen in Zeeland komen meldingen binnen van wateroverlast door de langdurige regenval. Onder meer in Borssele is de brandweer in actie gekomen.

2 dagen geleden