Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Adrz heeft partner gevonden voor bloedafname buiten het ziekenhuis

Adrz heeft partner gevonden voor bloedafname buiten het ziekenhuis

GOES - Adrz en Diagnovum gaan samenwerken. Het bedrijf dat voorheen Diagnostiek Brabant heette gaat de bloedafname op de prikposten in de wijk en bij mensen thuis verzorgen.

In het ziekenhuis blijft Adrz het doen. Patiënten hoeven voortaan maar één keer te worden geprikt, omdat de uitslagen dan zowel bij de huisarts als het ziekenhuis bekend zijn.

Beide partijen zeggen overigens dat dat alleen het geval is als mensen daar op een priklocatie van Adrz toestemming voor geven.

Digitaal

De uitslagen komen digitaal beschikbaar voor zowel patiënt als de artsen. Dat is sneller en verkleint de kans op fouten.

Adrz was al een tijdje op zoek naar een partner die de bloedafname buiten het ziekenhuis wilde oppakken. Diagnovum doet dat al jaren op verschillende plekken in Noord-Brabant en voor Zorgsaam. “Het is dus goed bekend met de wensen en behoeften van huisartsen, patiënten en ziekenhuizen”, zegt Claudia Brandenburg, voorzitter van de raad van bestuur van Adrz. “Met onze focus op de eerstelijn en service voor de verwijzers en patiënten, kunnen we heel goed inspelen op wensen en behoeften”, aldus Sandra van Amelsfoort van Diagnovum.

De samenwerking start in juni.

Meer uit Beveland

'Historische' haringparty in Goes op 19 juni

GOES - Op woensdag 19 juni houdt stichting De Beste Maatjes een nieuwe editie van de Haringparty Goes, in de historische tuin van Slot Oostende.

53 minuten geleden
Open weekeinde bij Radioclub de Bevelanden in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Radioclub de Bevelanden houdt deze zaterdag en zondag open dag in haar clubhuis in Wilhelminadorp.

5 uur geleden
Misstanden ontdekt bij supermarktcontroles Goes

GOES - De gemeente Goes voerde donderdag controles uit bij verschillende Goese supermarkten. "De controle verliep rustig", laat burgemeester Cees van den Bos weten. "We constateerden een beperkt aantal misstanden. Hiernaar gaan we nader onderzoek doen."

9 uur geleden
Provincie gaat aan de slag met ontwerp voor aanpakken drukke Deltaweg

GOES - Provincie Zeeland zet een volgende stap om de verkeersveiligheid en doorstroming op de Deltaweg (N256) aan te pakken. Er wordt al langer nagedacht hoe deze weg tussen Goes en Colijnsplaat kan worden verbeterd.

9 uur geleden
Jonge gewonde bij ongeval met scooter in Goes

GOES - Een jongedame is donderdagavond in Goes gewond geraakt bij een ongeval met een scooter. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

10 uur geleden
36e Zeelandiarun gaat van start op 11 mei

VLISSINGEN - Op 11 mei 2024 wordt voor de zesendertigste keer de Zeelandiarun verreden. De deelnemers rijden in de ochtend over Walcheren en in de middag door Zuid-Beveland.

12 uur geleden
Eendracht in Hansweert wint textielrace voor basisscholen

HANSWEERT - Basisschool de Eendracht in Hansweert heeft de textielrace voor Bevelandse en Thoolse basisscholen gewonnen. Deze school zamelde het meeste textiel in: 2006 kilo. De drie beste scholen winnen een geldbedrag.

1 dag geleden