Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Adrz getroffen door landelijke telefoniestoring

Adrz getroffen door landelijke telefoniestoring

GOES - Door een landelijke telefoniestoring is ziekenhuis Adrz slecht bereikbaar. Het ziekenhuis roept iedereen die geen dringende zaken heeft op, pas met Adrz te bellen als de storing is opgelost. Het ziekenhuis is voor spoed te bereiken via 088-3388410.

Via adrz.nl/afspraak-maken is het ook mogelijk een contactformulier in te vullen. Adrz neemt dan zelf contact op.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Drie jongens opgepakt voor zware mishandeling en bedreiging

KORTGENE - Twee 16-jarigen en een 14-jarige jongen zijn donderdagmiddag aangehouden voor de zware mishandeling en bedreiging van twee jongens in Kortgene. De verdachten komen uit Kortgene en Rilland. 

3 minuten geleden
SMWO zoekt vrijwillige gezinsmaatjes

Stichting Maatschappelijk Werk & Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) start 16 september met een kosteloze training voor nieuwe gezinsmaatjes. Tijdens deze training van zes bijeenkomsten worden vrijwilligers opgeleid om gezinnen te ondersteunen bij praktische zaken die horen bij het opgroeien en opvoeden van kinderen.

13 uur geleden
Rubriek Goes Gezien: Parkeerterrein voor boten

We zitten met de benen bungelend boven het water op de Grote Kade en kijken beurtelings rechts naar de Sint Maartenbrug en links naar de Stadshaven. Mijn kleindochter valt vijf minuten helemaal stil als ik haar vertel dat de prachtige jachthaven ‘ooit’ bijna een parkeerterrein was geworden. Ze doet haar ogen dicht en probeert zich dat voor te stellen. Lukt niet.Dat ‘bijna een parkeerterrein’ formuleerde ik expres zo, voor de dramatiek. In 1969 werd namelijk het idee om de haven te dempen en er een broodnodig parkeerterrein van te maken door een derde van de gemeenteraad omarmd. Met tien stemmen tegen vijf werd het collegevoorstel om er een ‘aanloophaven’ van te maken aangenomen. Daarmee kwam, zoals wethouder Lieven de Leeuw het in zijn memoires (2011) zegt, een einde aan een ‘periode van ruim 30 jaar waarin de kaden rond de havenkom een dood element vormden’. Wethouder Prins nam het initiatief om er weer een ‘levende haven’ van te maken. Hij was ‘een groot zeilliefhebber’, vertelt De Leeuw erbij. Leuk om te weten, maar zou het idee om te dempen zijn doorgegaan als de wethouder ‘een groot autoliefhebber’ was geweest?Ik vraag mijn kleindochter hoe oud de Sint Maartenbrug is. ‘Best wel oud’, zegt ze, nog steeds in stille verwarring. ‘Dat lijkt maar zo,’ zeg ik. Voor grote mensen: de brug is van juli 1974 en was noodzakelijk om van de doodse havenkom die ‘aanloophaven’ te maken. Daarvoor lag er sinds 1939 een vaste, stenen autobrug, waardoor de haven niet of nauwelijks gebruikt kon worden. Eerder was daar sinds mensenheugenis een dubbele ophaalbrug, gevolgd door een metalen draaibrug (1865-1938). De stenen brug was versierd met witstenen stadswapens. Deze zijn bij de bouw van de ophaalbrug aan een nieuw leven begonnen, want ze zijn aan weerszijden ervan in de kademuur gemetseld; links op de foto ziet u er eentje.Het rustieke bruggetje is zo’n beetje het drukste en tegelijk krapst bemeten knooppunt van Goes: er passeren voetgangers, voetgangers-met-hondjes, fietsen, e-bikes, scooters, scootmobielen, bakfietsen en er staan selfienemers midden op stil. En dat zonder belijning en verkeersborden om de verkeersstromen te reguleren. Hier wordt een impliciet beroep gedaan op ieders wellevendheid, ook als bijna iedereen haast heeft.Tja, geen behartigenswaardige citaten van mijn kleindochter deze keer. Lees de eerste zinnen nogmaals en u snapt waarom. Je bent nooit te jong om stil te genieten, ook van wat er ‘bijna’ niet was geweest.Tekst en foto: Arend van der Wel

21 uur geleden
Zeeuwse schrijfster Trijntje Zegers brengt nieuw boek uit

GOES - Het boek ‘Calvijn, een grote hervormer’ van Trijntje Zegers-Venema is uitgekomen. Het betreft deel 41 van de historische jeugdverhalenserie, die ook voor oudere lezers geschikt is.

1 dag geleden
‘Dorpshuis moet weer kloppend hart van Wolphaartsdijk worden’

WOLPHAARTSDIJK – De verbouwing van Herberg de Griffioen, voorheen Dorpshuis de Griffioen, die van start ging in 2019 is inmiddels afgerond. Corona heeft behoorlijk wat roet in het eten gegooid, maar uiteindelijk zijn secretaris en lid van de evenementencommissie Diederik Geijs en zijn vrouw Marjan, beheerder van de Griffioen, meer dan tevreden met het resultaat.

1 dag geleden
15-jarige Goesenaar aangehouden voor neersteken jongen bij Omnium

GOES - Een 15-jarige jongen uit Goes is aangehouden verdenking van het neersteken van een 16-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Het incident vond dinsdagavond plaats bij sportcentrum Omnium in Goes.

1 dag geleden
Zeeuwse lucht minder schoon dan gedacht

MIDDELBURG – Twintig Zeeuwse fietsers hebben de afgelopen vier maanden rondgereden met een kastje aan hun stuur om de luchtkwaliteit en met name de hoeveelheid fijnstof in de lucht te meten. Op maandag 26 juli werden in het provinciehuis in Middelburg de resultaten van het pilotproject gepresenteerd.

1 dag geleden