Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Adrz breidt thuistoediening uit met extra medicijn

Adrz breidt thuistoediening uit met extra medicijn

In februari startte ziekenhuis Adrz met een proef om een aantal patiënten onder andere chemo- en immunotherapie thuis te laten ontvangen. De proef loopt goed en leidt daardoor tot een uitbreiding. Vanaf nu kunnen patiënten het medicijn dat botten versterkt, Zoledroninezuur (Zometa®), ook thuis toegediend krijgen.

Dit wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking met thuiszorgorganisaties Allévo en Zorgstroom en Scheldezoom Farmacie. ‘Gemiddeld komen ongeveer veertig patiënten in aanmerking voor de thuistoediening van dit medicijn’, laat het ziekenhuis weten. Medewerkers van Allevó en Zorgstroom verzorgen de toediening. Scheldezoom Farmacie verzorgt het leveren van het medicijn en hulpmiddelen voor het toedienen. 

‘Zoledroninezuur vermindert de botafbraak en verlaagt het calcium in het bloed. Het wordt gegeven aan patiënten met een door een tumor uitgelokt hoog calciumgehalte. Het medicijn wordt ook gebruikt ter voorkoming van botcomplicaties bij gevorderde, kwaadaardige tumoren met aantasting van het bot.’ 

Uitbreiding

De medicatie wordt afhankelijk van de situatie elke drie of zes maanden thuis gegeven. De thuistoediening biedt patiënten en hun mantelzorgers meer flexibiliteit. Ook blijft zo de zorg beschikbaar binnen Zeeland. Adrz hoopt weer op succes en een uitbreiding, bijvoorbeeld in de vorm van verdere samenwerking met andere thuiszorginstanties of door nog meer medicatie thuis toe te dienen. 

Deze voorbeelden passen bij de strategie Samen Zeeland, met daarin de wens om zorg dicht bij de patiënt te leveren als dit kan. In februari startten Adrz en Allerzorg - Care for Cancer al met het thuis toedienen van chemo- en immunotherapie voor hematologie- en oncologiepatiënten. Elke maandag en donderdag gaan nu verpleegkundigen naar patiënten toe. 

Eerder, in mei 2020, startte Adrz ook met een prikpen voor 25 jonge astmapatiënten. Deze patiëntengroep is voorzien van een prikpen die zij zelf – na instructie - kunnen toedienen om astma-aanvallen te voorkomen.

Meer uit Beveland

Rubriek Goes Gezien: Een bruggenhoofd in de Oostvest

We hebben in de vesten drie eilandjes, een rijk bezit. Bij de Westerkerk, in het noordelijk deel van de Westvest en deze op de foto: in de Oostvest. Dit is van de drie het grootst, het minst onderhouden en - vanwege dat laatste - het allermooist. Maar daar hebben we het nog wel over...

55 minuten geleden
Een persoon naar het ziekenhuis na ongeluk op de Drieweg (N665)

NISSE - Bij een ongeluk op de Drieweg (N665) in de buurt van Nisse is zaterdagmiddag een persoon gewond geraakt. Dit gebeurde bij een botsing tussen een motorrijder en een automobilist. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

2 uur geleden
Oranjevereniging Kamperland Koningsdag

KAMPERLAND - Het belooft een spectaculaire dag te worden met veel entertainment, spellen, eten en drinken en met als afsluiter van de dag de traditionele, vertrouwde Konings Bingo voor jong en oud. Het evenemententerrein ligt aan de Nieuwstraat (bij het Casembroothuis).

18 uur geleden
Toezicht en controle legaal wapenbezit staat onder druk door hoge werkdruk politie

BEVELAND- De werkdruk op de afdelingen Korpscheftaken, die verantwoordelijk zijn voor het toezicht op legaal wapenbezit, is hoog. Mede daardoor staat de controle van verlofhouders onder druk. Wie een wapenvergunning aanvraagt, moet aan strenge eisen voldoen. De druk op de afdelingen Korpscheftaken leidt ertoe dat de politie minder toezicht houdt op schietverenigingen, jagersverenigingen en wapenhandelaren. Door het moeten maken van keuzes en door het laatste coronajaar in 2021, zijn de afgelopen drie jaar niet honderd maar drieëntachtig procent van de verlofhouders thuis gecontroleerd. Dat moet beter, erkent Toon Moeskops, adviseur binnen de portefeuille Korpscheftaken.

20 uur geleden
Op de werkvloer bij Leadhunter: 'Mooie afspraken maken geeft iedere keer weer een kick'

GOES - Als call agent ben je de spil tussen bedrijven. "Het geeft iedere keer weer een kick als ik een mooie afspraak kan maken voor één van mijn opdrachtgevers", vertelt call agent Ruben van Dam van Leadhunter. Het bedrijf heeft een kantoor in Goes en opereert internationaal. "Dit werk is echt mijn passie."

1 dag geleden
'Historische' haringparty in Goes op 19 juni

GOES - Op woensdag 19 juni houdt stichting De Beste Maatjes een nieuwe editie van de Haringparty Goes, in de historische tuin van Slot Oostende.

1 dag geleden
Open weekeinde bij Radioclub de Bevelanden in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Radioclub de Bevelanden houdt deze zaterdag en zondag open dag in haar clubhuis in Wilhelminadorp.

1 dag geleden