Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Adriënne fietst op zomerse dagen met haar ijsfiets rond op Tholen

Adriënne fietst op zomerse dagen met haar ijsfiets rond op Tholen

THOLEN - Aan huis, op een festival of tijdens een feest; foodtrucks zijn tegenwoordig steeds vaker te zien in het straatbeeld. Ook op Tholen is ‘de foodtruck’ de laatste jaren steeds populairder geworden. Adriënne fietst op zomerse dagen met haar ijsfiets rond op Tholen. Dit doet zij naast het werk in het bedrijf dat zij samen met haar man runt. Via haar Facebook- en Instagrampagina laat zij de mensen weten waar en wanneer zij zal gaan fietsen.

De ijsfiets begon als idee voor Lise, de oudste dochter van Adriënne. Haar man Corné heeft destijds eens gezegd: “Als je later wat groter bent en je mag gaan werken, ga ik voor jou een ijsfiets maken”. Dat zag Lise wel zitten, maar zij moest hier nog een aantal jaren op wachten. Adriënne zag dit idee zelf eigenlijk ook wel zitten. Binnen een aantal werken werkten Corné en Adriënne het idee uit tot een complete ijsfiets met vers ambachtelijk ijs. De kraam heet ‘Gelato Ricco’.

Adriënne vindt de kwaliteit van haar ijs erg belangrijk, en zij heeft hierbij aan iedereen gedacht! Standaard neemt ze vanille ijs mee: “Dit vindt iedereen lekker”, aldus Adriënne. Naast vanillesmaak kan Adriënne nog drie andere smaken kwijt in de ijsfiets, deze wisselen regelmatig. Minstens één smaak daarvan is lactose- en glutenvrij: “Zo is er voor iedereen wat”, vertelt Adriënne. De opvolger van Adriënne staat ook al klaar. De oudste dochter van Adriënne gaat regelmatig mee met een ronde op de ijsfiets. “Ze is echt een goede assistent!”, vertelt Adriënne. In het najaar gaat de ijsfiets niet de schuur in. Adriënne neemt in het najaar de ijsfiets mee naar bruiloften, evenementen of feestjes. Een aantal feestjes en bruiloften staan zelfs al gepland voor aankomend najaar.

Meer uit Tholen

Op de werkvloer bij accountant Dennis: 'Je bouwt echt een band op met klanten' [OP DE WERKVLOER]

SINT-MAARTENSDIJK - Remmerswaal Accountants & Adviseurs is een accountants- en advieskantoor met vestigingen in Roosendaal, Bergen op Zoom en Sint-Maartensdijk. Samen met zijn collega's zet accountant Dennis de Bruijn zich dagelijks in om klanten te adviseren bij hun administratie, jaarrekening en fiscale aangiften. Klanten van Remmerswaal zijn vooral MKB-bedrijven en particulieren in Zeeland en West-Brabant. Zij bouwen en vertrouwen al sinds 1956 op het kantoor, vooral dankzij het persoonlijke contact.

41 minuten geleden
Begeleidingsvaartuig scouting in de problemen op de Oosterschelde

STAVENISSE- Een begeleidingsvaartuig van de scouting is zaterdagmiddag in de problemen gekomen op de Oosterschelde. De oorzaak was een technisch mankement. Hierdoor had het vaartuig geen voortstuwing meer tijdens de begeleiding van de scoutingleden in  de bijboten. Onder leiding van de brandweer is de hele scoutingvloot begeleid naar de haven van Stavenisse.

2 uur geleden
Het Schorrekoor met dirigent Ruijten treedt op tijdens Havendag Stavenisse

STAVENISSE - Op zaterdag 20 juli keert de Havendag in Stavenisse terug. Naast kraampjes en oude ambachten is er ook ruimte ingericht om van muziek te genieten. Het Schorrekoor verzorgt een optreden waarbij bezoekers kunnen genieten van een keur van liedjes dat het Schorrekoor ten gehore zal brengen.

3 uur geleden
Ellis heeft eindelijk een nieuwe aangepaste bus dankzij inzamelingsactie

THOLEN - Ellis van Loenhout uit Tholen heeft sinds kort een nieuwe aangepaste bestelbus. Zij heeft cerebrale parese en kon door een defect aan haar vorige voertuig maandenlang niet meer zelfstandig buiten de stad reizen. Dankzij een inzamelingsactie is er een bedrag van ruim 6.250 euro opgehaald voor een nieuwe auto.

23 uur geleden
Weerbericht Tholen: 'Wisselvallig weekend, maar daarna flink meer zon [WEERBERICHT]

THOLEN - Dit weekend verloopt wisselvallig met dagelijks kans op een bui. De temperatuur schommelt op zaterdag tussen de 13 en 18 graden. Na zaterdag zit er een weersverbetering aan te komen, want de temperatuur zet een stijgende lijn in en de zon krijgt meer ruimte. Dat voorspellen de meteorologen van Weeronline.

1 dag geleden
Woning in Oud-Vossemeer drie maanden gesloten na vondst hennepkwekerij

OUD-VOSSEMEER - Een woning aan de Molenstraat in Oud-Vossemeer wordt voor drie maanden gesloten vanwege de vondst van een hennepkwekerij. Dat heeft burgemeester Marleen Sijbers besloten. De kwekerij werd afgelopen mei ontdekt na een tip.

2 dagen geleden
Leer fotograferen van dieren in natuurgebied Slikken van de Heen

SINT PHILIPSLAND - Slikken van de Heen is een natuurgebied dat bekend staat om zijn gevarieerde landschappen met flora en fauna. Dit maakt het een geschikte locatie voor een fotoworkshop van Stichting Het Zeeuwse Landschap. Deelnemers krijgen de kans om het natuurlijke gedrag van konikpaarden, rode geuzen en wisenten vast te leggen. 

2 dagen geleden