Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Adriaan Vroegop: ‘Stap uit je comfortzone en bezoek de Open Atelierroute!’

Adriaan Vroegop: ‘Stap uit je comfortzone en bezoek de Open Atelierroute!’

THOLEN - Er is zoveel kunst van Thoolse bodem te ontdekken. Verscholen in de fijne straatjes, verdeeld over het hele eiland. Van aquarellen tot vilten kunstwerken en van schelpenkunst tot beeldhouwwerken. Vijftien kunstenaars openen de deuren van hun atelier tijdens een van de dagen van de Open Atelierroute.  Ook Adriaan Vroegop uit Sint-Annaland is één van de deelnemers van de Open Atelier Route Tholen. Atelier Ingewikkeld aan de Hoenderweg nummer 21 is de plek waar zijn werken te aanschouwen zijn. 

“Vaak maak ik kunst met afvalmaterialen, wat door de mens wordt afgedankt. Veelal werk ik met materialen die ik langs de kust vind. De keuze heb ik zelf niet echt gemaakt, het is meer dat ik werk met materialen die mij ‘aangereikt’ worden”, zo legt Adriaan uit. “Kunst moet je raken zeg ik altijd. Het moet je blij maken, het moet je doen glimlachen.” Adriaan is blij met de Open Atelier Route. “Kunst begint wat meer te leven op het eiland, mede dankzij deze route, maar het blijft ondergewaardeerd naar mijn idee. Mijn belangrijkste reden om mee te doen aan de Open Atelier Route is om wat meer ‘vermaak’ op het eiland te hebben en mensen laagdrempelig kunst te laten beleven. Ik ben deelnemer vanaf het begin. Ik geniet zo’n dag intens! Het moet vooral ontspannen zijn, ik hoop altijd dat mensen zich welkom voelen en dat mensen door mijn werk een glimlach op hun gezicht krijgen. Verkoop is leuk vanwege de waardering, maar maar ik ben zeker niet verkoopgericht bezig. Mijn hoofd en handen vinden het leuk om dingen te creëren, maar het in de markt zetten ervan is dan weer zo niet mijn ding”, zegt hij lachend. Hij hoopt mensen over de streep te trekken voor de Open Atelier Route: “Ik zou zeggen, kunst is niet eng of gek, voel u zeker niet verplicht wat te moeten kopen. Stap eens uit je comfortzone en laat je verrassen.” 

Meer uit Tholen

Oplichter met babbeltruc actief in Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - Afgelopen week is er een poging gedaan tot een babbeltruc bij een woning in Sint Annaland. 

8 uur geleden
Zomers weer slaat om: Vanavond code geel vanwege onweer en hagel

ZEELAND - Donderdag gaat rustig en zonnig van start, maar vanavond geldt code geel in Zeeland. Het KNMI waarschuwt voor onweersbuien en hagel. De waarschuwing geldt in Zeeland vanaf 21.00 uur. 

12 uur geleden
Woning in Poortvliet gesloten na vondst enorme hoeveelheid drugs

POORTVLIET - Een woning aan het Kerkplein in Poortvliet moet vanwege een drugsvondst zes maanden lang gesloten blijven. Zo heeft burgemeester Marleen Sijbers vandaag besloten. In de woning werd op 22 maart een grote hoeveelheid hard- en softdrugs aangetroffen na een inval van de politie.

1 dag geleden
Programma dodenherdenkingen in Sint Philipsland en Tholen

SINT PHILIPSLAND/THOLEN - Op zaterdag 4 mei worden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en latere oorlogs- of vredesoperaties herdacht in Sint Philipsland en Tholen. Alle inwoners van de gemeente Tholen worden uitgenodigd voor deze herdenkingsbijeenkomsten.

1 dag geleden
Nagenieten van Koningsdag in Poortvliet, Smerdiek en Stavenisse met foto's [FOTOALBUM]

POORTVLIET/SINT-MAARTENSDIJK/STAVENISSE - Het is elk jaar weer spannend of Koningsdag droog blijft, maar gelukkig brak na een grijze ochtendlucht in de loop van de dag de zon door. De inwoners van Poortvliet, Smerdiek en Stavenisse genoten afgelopen zaterdag van een gezellig feest, waarbij ze elkaar begroetten met een lach en complimenten geven over elkaars oranje outfits.

1 dag geleden
Hoezo vrij? Nederland gewoon aan het werk tijdens Dag van de Arbeid

THOLEN - Bijna overal ter wereld wordt vandaag de Dag van de Arbeid gevierd en kunnen werknemers genieten van een betaalde feestdag. Nederland vormt hierop een uitzondering: waar bijvoorbeeld onze Belgische en Duitse buren vrij zijn, wordt in Nederland door vrijwel iedereen 'gewoon' gewerkt. Daar is een reden voor.

1 dag geleden
Brandweer blust afvalbrand naast de weg aan rand Stavenisse

STAVENISSE - De brandweer is gisteravond zonder spoed uitgerukt naar een brandje langs de Molendijk in Stavenisse. Een stapel afval stond in de fik. De brandweerlieden hebben het vuur gedoofd. Het is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan.

2 dagen geleden