Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Adriaan Vroegop: ‘Stap uit je comfortzone en bezoek de Open Atelierroute!’

Adriaan Vroegop: ‘Stap uit je comfortzone en bezoek de Open Atelierroute!’

THOLEN - Er is zoveel kunst van Thoolse bodem te ontdekken. Verscholen in de fijne straatjes, verdeeld over het hele eiland. Van aquarellen tot vilten kunstwerken en van schelpenkunst tot beeldhouwwerken. Vijftien kunstenaars openen de deuren van hun atelier tijdens een van de dagen van de Open Atelierroute.  Ook Adriaan Vroegop uit Sint-Annaland is één van de deelnemers van de Open Atelier Route Tholen. Atelier Ingewikkeld aan de Hoenderweg nummer 21 is de plek waar zijn werken te aanschouwen zijn. 

“Vaak maak ik kunst met afvalmaterialen, wat door de mens wordt afgedankt. Veelal werk ik met materialen die ik langs de kust vind. De keuze heb ik zelf niet echt gemaakt, het is meer dat ik werk met materialen die mij ‘aangereikt’ worden”, zo legt Adriaan uit. “Kunst moet je raken zeg ik altijd. Het moet je blij maken, het moet je doen glimlachen.” Adriaan is blij met de Open Atelier Route. “Kunst begint wat meer te leven op het eiland, mede dankzij deze route, maar het blijft ondergewaardeerd naar mijn idee. Mijn belangrijkste reden om mee te doen aan de Open Atelier Route is om wat meer ‘vermaak’ op het eiland te hebben en mensen laagdrempelig kunst te laten beleven. Ik ben deelnemer vanaf het begin. Ik geniet zo’n dag intens! Het moet vooral ontspannen zijn, ik hoop altijd dat mensen zich welkom voelen en dat mensen door mijn werk een glimlach op hun gezicht krijgen. Verkoop is leuk vanwege de waardering, maar maar ik ben zeker niet verkoopgericht bezig. Mijn hoofd en handen vinden het leuk om dingen te creëren, maar het in de markt zetten ervan is dan weer zo niet mijn ding”, zegt hij lachend. Hij hoopt mensen over de streep te trekken voor de Open Atelier Route: “Ik zou zeggen, kunst is niet eng of gek, voel u zeker niet verplicht wat te moeten kopen. Stap eens uit je comfortzone en laat je verrassen.” 

Meer uit Tholen

Motorrijder valt in sloot langs de Postweg, ambulance controleert man

THOLEN - Een motorrijder is maandagavond langs de Postweg in de sloot gevallen. De bestuurder kon zelf uit de greppel klimmen en heeft zelf de hulpdiensten gebeld. Het is niet bekend hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

47 minuten geleden
Pupillen van Olympia Tholen succesvol tijdens turnwedstrijd in Vlijmen

THOLEN - Voor de tweede kwalificatiewedstrijd moesten de pupillen niveau 6 en 7 zaterdag 2 maart afreizen naar Vlijmen. Na deze wedstrijd is het afwachten of we met de teams en individueel de finales hebben behaald. Maar eerst maar eens lekker turnen. 

15 uur geleden
Bewoners van Flupland vrezen voor komst nieuwe wijk Aan de Kreek

SINT PHILIPSLAND - Een straat in Sint Philipsland vreest voor een nieuwe woonwijk aan de westkant van het dorp. De gemeente Tholen wil daar zo'n 100 nieuwe woningen realiseren. Buurtbewoners dienden vijf bezwaren in tegen het plan. Ze zijn vooral bezorgd over het verdwijnen van hun uitzicht, toenemende verkeersstromen en mogelijke waardedaling van hun huizen. Ook uiten ze kritiek op onduidelijken en verkeerdere berekeningen.

18 uur geleden
Lars bevrijdt Tholense Boys in slotfase en NOAD'67 blijft in titelrace [SPEELRONDE 14]

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 2 maart allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 14.

21 uur geleden
Jong en oud bestrijdt zwerfafval langs de Oosterschelde: 'Lijkt wel strandjutten'

SINT-MAARTENSDIJK - Gewapend met een vuilniszak, handschoenen en een prikstok ging een gemêleerd gezelschap van meer dan dertig personen, jong en oud, het zwerfafval te lijf tijdens de gezamenlijke opruimactie Schone Schelde. 

1 dag geleden
Aan de keukentafel met Natasja Ooms: 'Mijn enthousiasme en drive zijn echt mijn kracht'

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Natasja Ooms, eigenaresse van Keijzerskroon. 

1 dag geleden
Marechaussee vindt bij controle meer dan 40.000 euro onder vloermat van voertuig

HALSTEREN- Tijdens een Mobiel Toezicht Veiligheid controle heeft de Marechaussee afgelopen week meer dan 40.000 euro gevonden onder de vloermat van een Frans voertuig. Dit gebeurde tijdens een controle op de A4 nabij de afrit Tholen. De bestuurder en zijn bijrijder zijn aangehouden op verdenking van witwassen. 

1 dag geleden