Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Adri Franke geeft rondleidingen bij expositie over Den Beer Poortugael

Adri Franke geeft rondleidingen bij expositie over Den Beer Poortugael

VEERE - Adri Franke geeft in mei twee rondleidingen naar aanleiding van de expositie ‘Veerenaren vastgelegd’.

Franke was goed bevriend met de in 2017 overleden jonkheer Willem Leonard Den Beer Poortugael, die zijn hele leven inwoners van Veere vastlegde op de camera. Den Beer Poortugael verhuisde als klein jongetje vanuit Deventer naar Veere waar zijn vader in 1946 burgemeester werd.

Leven

Tijdens de rondleidingen gaat Franke in op het opmerkelijke leven van Den Beer Poortugael en zijn foto’s, die worden beheerd door een speciaal opgerichte stichting. Zijn nalatenschap bestaat uit zo’n 120.00 afbeeldingen.

Eerbetoon

De expositie in Museum Veere is een eerbetoon aan Den Beer Poortugael. ‘Veerse koppen’ en ‘Veerenaren aan het werk’ zijn de twee thema’s van de tentoonstelling. De rondleidingen op 8 en 12 mei duren van 14.00 uur tot 15.00 uur. Reserveren kan bij de balie van De Schotse Huizen.

Meer informatie is te vinden op www.museumveere.nl.

Meer uit Middelburg

Politie zoekt specifieke getuige in verband met brand vakantiepark aan de Schelpweg

DOMBURG- De politie is op zoek naar een specifieke getuige uit mogelijk Domburg in verband met de brand die vrijdagochtend 1 maart woedde op een vakantiepark aan de Schelpweg.  Een safaritent brandde hierbij volledig af. Het gaat om één van de melders van de brand die kort met de politie heeft gesproken met de telefoon van een andere melder.

10 uur geleden
Vlissingse burgemeester gaat les geven op Nehalennia

VLISSINGEN/MIDDELBURG - Burgemeester Bas van den Tillaar keert woensdag 6 maart eventjes terug in zijn oude beroep. Samen met Jeffrey Beenhouwer, projectleider Scheldekwartier, gaat hij twee gastlessen geven aan havo 5- en vwo 6-leerlingen van Nehalennia Stedelijke Scholengemeenschap in Vlissingen.

11 uur geleden
Veers duo opgepakt na afbranden safaritent op camping Domburg

DOMBURG - De politie heeft vrijdagochtend een man (24) en vrouw (26) uit de gemeente Veere aangehouden. Zij zijn mogelijk verantwoordelijk voor het afbranden van de safaritent op een vakantiepark aan de Schelpweg in Domburg. De brand is mogelijk aangestoken.

2 dagen geleden
Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

2 dagen geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

3 dagen geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

3 dagen geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en voetbalschool JVOZ

MIDDELBURG - Voorzitter Remy Verhage van voetbalclub Zeelandia Middelburg en voorzitter Eugène Fagg van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze stap volgt op een succesvolle pilot in de afgelopen periode.

5 dagen geleden