Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ADO Den Haag dreigt met overname in tijdnood te komen

ADO Den Haag dreigt met overname in tijdnood te komen

DEN HAAG (ANP) - De gemeente Den Haag is niet van plan om zich onder druk te laten zetten door ADO Den Haag. De voetbalclub heeft de gemeente gevraagd om het stadion en de parkeerterreinen daaromheen voor naar verluidt 10 miljoen euro te verkopen aan een investeringsgroep rond vastgoedondernemer Jeroen Lentze en clubicoon Martin Jol. ADO heeft hier veel haast bij omdat de KNVB-licentie in gevaar is, maar de gemeente wil eerst onderzoeken wat de mogelijke verkoop van het stadion betekent.

"Het is een nieuw en bovendien complex verzoek, dat uitzoekwerk en -tijd vraagt", staat vrijdag in een brief van het college aan de gemeenteraad. "Dat doen wij zorgvuldig, op basis van een feitelijke onderbouwing en we brengen in beeld wat een eventuele verkoop zou kunnen betekenen. Het college zal de komende periode alle financiële, juridische en planologische aspecten van het verzoek in beeld laten brengen. Dit kost de nodige inspanning en tijd."

ADO Den Haag, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Eredivisie, meldde donderdag in een persbericht nog dat "alle drempels zijn geslecht". Dat bleek echter voorbarig. De groep van Lentze en Jol wil de benodigde garantstelling van 5 miljoen euro verstrekken om te voorkomen dat ADO binnen enkele weken de proflicentie verliest, maar het wil dan wel het stadion overnemen van de gemeente Den Haag. Die voorwaarde hangt ook vast aan het principeakkoord dat Lentze en Jol hebben bereikt om de aandelen over te nemen van United Vansen, het Chinese bedrijf dat eigenaar is van ADO. Het overnamevoorstel verloopt op korte termijn, terwijl de gemeente als eigenaar van het stadion een zorgvuldige afweging wil maken. Het financieel noodlijdende ADO dreigt zo in tijdnood te komen.

Puntenaftrek

De licentiecommissie besloot ADO vorige maand al 3 punten aftrek te geven, omdat de club niet had voldaan aan de begrotingregels. De club tekende beroep aan. De hoorzitting dient volgende week.

De grootste politieke partij in de Haagse gemeenteraad, Hart voor Den Haag van Richard de Mos, heeft een spoeddebat aangevraagd over de penibele situatie van ADO. Het is nog niet bekend of het daarvan komt.

Meer uit Voetbal

Oranje-international Blind langer bij Spaanse verrassing Girona

GIRONA (ANP) - Daley Blind heeft zijn contract bij Girona met een jaar verlengd. De 34-jarige Oranje-international staat nu tot de zomer van 2026 onder contract bij de Catalaanse club.

3 uur geleden
Blessure De Bruyne (Manchester City) lijkt mee te vallen

MANCHESTER (ANP/Belga) - De blessure van middenvelder Kevin De Bruyne van Manchester City lijkt mee te vallen. De Belgische sterspeler ging dinsdag tijdens de gewonnen wedstrijd bij Tottenham Hotspur (0-2) geblesseerd naar de kant na een overtreding van Pape Sarr, maar er lijkt geen ernstige schade te zijn. "Ik denk dat ik wel in orde ben", zei hij een dag later.

4 uur geleden
Lijnders komend seizoen aan de slag als trainer Red Bull Salzburg

SALZBURG (ANP) - Pepijn Lijnders is vanaf komend seizoen trainer van Red Bull Salzburg. De Oostenrijkse club heeft de komst van de 41-jarige Nederlander voor drie seizoenen bevestigd. Lijnders is nu nog assistent van de vertrekkende hoofdtrainer Jürgen Klopp bij Liverpool.

7 uur geleden
Mbappé mist voorlaatste competitiewedstrijd met PSG

PARIJS (ANP/AFP) - Kylian Mbappé mist de voorlaatste competitiewedstrijd van Paris Saint-Germain woensdagavond tegen Nice door hamstringklachten. De 25-jarige aanvaller nam zondag tegen Toulouse al afscheid van het publiek op het Parc des Princes, tijdens zijn laatste thuisduel voor de Franse kampioen. Mbappé vertrekt na dit seizoen uit Parijs en gaat naar alle waarschijnlijkheid aan de slag bij Real Madrid.

10 uur geleden
Van Geel volgt Fledderus bij Eredivisie CV op als manager

ZEIST (ANP) - Martin van Geel heeft een nieuwe baan. De bij Willem II vertrekkende directeur gaat bij de Eredivisie CV aan de slag als technisch manager. De 63-jarige Van Geel is de opvolger van Mark-Jan Fledderus, die in maart stopte. Fledderus voerde zijn functie pas uit sinds juni vorig jaar.

10 uur geleden
FIFA brengt aantal interlandperiodes in vrouwenvoetbal terug

BANGKOK (ANP) - De nationale elftallen in het vrouwenvoetbal komen vanaf 2026 vijf in plaats van zes keer per jaar samen voor interlands. Wereldvoetbalbond FIFA neemt deze beslissing met het oog op de volle voetbalkalender, waar ook Oranje-bondscoach Andries Jonker regelmatig over klaagt. Het aantal interlands wordt hier echter niet minder door. Drie van de vijf interlandperiodes worden langer en bevatten daardoor meer duels.

10 uur geleden
Vitesse versoepelt regels om stadion nog één keer vol te krijgen

ARNHEM (ANP) - Vitesse hoopt de Gelredome zondag tegen Ajax bij de voorlopig laatste thuiswedstrijd in de Eredivisie vol te krijgen. Daarom versoepelt de gedegradeerde club de regels rond de kaartverkoop. Seizoenkaarthouders kunnen de komende dagen twee extra tickets kopen in plaats van één, maakt Vitesse bekend.

12 uur geleden