Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ad Linders heeft Answester Dweilbandfestival door jaren heen zien groeien

Ad Linders heeft Answester Dweilbandfestival door jaren heen zien groeien

HANSWEERT - Het Answester Dweilbandfestival vond ook dit jaar weer plaats in en om dorpshuis Kaj Munk in Hansweert. Uitbater van het dorpshuis, Ad Linders, is blij dat het festival plaats kon vinden. Na twee jaar waarin weinig mogelijk was, gaan de evenementen in Hansweert weer lopen en dat stemt hem goed. 

Ondanks dat Linders vroeger andere plannen had, kwam hij in de horeca terecht. Hij runde onder andere een discotheek en werd later eigenaar van café Zeelandia en dorpshuis Kaj Munk in Hansweert. Vorig jaar nam hij afscheid van Zeelandia en dit jaar zal hij het stokje van het dorpshuis doorgeven. ‘’Op 30 december zal ik ermee stoppen’’, zegt Linders. ‘’Ik heb het dorpshuis altijd met veel plezier gerund, maar het is nu tijd om het stokje door te geven aan iemand anders.’’ 

Festivals

Een van de dingen waar hij extra veel plezier uithaalt is het organiseren van grotere evenementen als het dweilbandfestival. Hij heeft het festival vanaf het prille begin groot zien worden en vindt het dan ook mooi om te zien wat het nu is geworden. ‘’Grotere evenementen als het dweilbandfestival vind ik heel leuk om te organiseren of om bij te helpen’’, zegt hij. ‘’Zo ben ik afgelopen zomer tijdens Mosselrock bijgesprongen en heb ik geholpen met tappen, dat was erg leuk om te doen.’’ Voor zijn afscheid bij het dorpshuis kan hij nu ook het twintigjarig jubileum van het dweilbandfestival in ieder geval nog op zijn festival-CV schrijven.

Meer uit Reimerswaal

Yersekenaar Frans van Pagee weet zeldzame velduil haarscherp vast te leggen

YERSEKE - Frans van Pagee uit Yerseke fotografeert graag dieren en stuitte deze winter in zijn 'achtertuin', natuurgebied de Yerseke en Kapelse Moer, op een wel heel mooi en zeldzaam onderwerp: een velduil. Later bleek het zelfs om een paartje te gaan.

2 dagen geleden
Woning en twee loodsen drie maanden afgesloten wegens illegale activiteiten

WEMELDINGE - Locoburgemeester Jon Herselman van de gemeente Kapelle heeft maandag een woning en twee loodsen in Wemeldinge voor drie maanden gesloten. 'In de loodsen aan de Noordelijke Achterweg zijn overtredingen van de Opiumwet vastgesteld', laat de gemeente weten. 'Bij de woning werd illegaal stroom afgenomen voor een hennepkwekerij.' 

3 dagen geleden
Puzzel er rijdend op los in en om Kapelle met Fruitteeltrit

KAPELLE - MAC "de Bevelanden" organiseert een leuke puzzelrit, zonder controles, door enkele kernen en het buitengebied van de mooie gemeente Kapelle. 

6 dagen geleden
Dijk bij Wemeldinge 'aangekleed' met toiletvoorziening en zonnebrandpaal en krijgt opgang voor mindervaliden

WEMELDINGE - Op de dijk bij Wemeldinge heeft de Kapelse wethouder Jon Herselman vrijdag de nieuwe zonnebrandpaal, met gratis zonnebrandcrème, in gebruik genomen. Ook is er een toiletvoorziening geplaatst.

1 week geleden
Jan-Willem de Coninck is eerste buurtwerker in Reimerswaal: 'Ik kom voor allerlei zaken bij mensen over de vloer'

KRUININGEN - Sinds begin maart heeft de gemeente Reimerswaal voor het eerst een buurtwerker. Jan-Willem de Coninck is met veel enthousiasme intussen al zo'n vier maanden bezig. Inmiddels is hij letterlijk en figuurlijk een stuk meer wegwijs geworden in Kruiningen en Yerseke, de dorpen waarvoor hij actief is.

1 week geleden
Lezersfoto van de week van een supercel

KAPELLE - Wat een prachtige foto van de supercel, de zware onweerswolk, vorige week dinsdag genomen bij de Spaartweg in Kapelle. Het is de 'Lezersfoto van de week' geworden in de Reimerswaalse & Kapelse Bode.

1 week geleden
Open dagen bij Kunst Kring Reimerswaal in Yerseke

YERSEKE - Tot half september staan op de zaterdagen van 11.00 tot 16.00 uur de deuren weer open bij de Galerie van de Kunst Kring Reimerswaal in Yerseke.

1 week geleden