Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ad Linders heeft Answester Dweilbandfestival door jaren heen zien groeien

Ad Linders heeft Answester Dweilbandfestival door jaren heen zien groeien

HANSWEERT - Het Answester Dweilbandfestival vond ook dit jaar weer plaats in en om dorpshuis Kaj Munk in Hansweert. Uitbater van het dorpshuis, Ad Linders, is blij dat het festival plaats kon vinden. Na twee jaar waarin weinig mogelijk was, gaan de evenementen in Hansweert weer lopen en dat stemt hem goed. 

Ondanks dat Linders vroeger andere plannen had, kwam hij in de horeca terecht. Hij runde onder andere een discotheek en werd later eigenaar van café Zeelandia en dorpshuis Kaj Munk in Hansweert. Vorig jaar nam hij afscheid van Zeelandia en dit jaar zal hij het stokje van het dorpshuis doorgeven. ‘’Op 30 december zal ik ermee stoppen’’, zegt Linders. ‘’Ik heb het dorpshuis altijd met veel plezier gerund, maar het is nu tijd om het stokje door te geven aan iemand anders.’’ 

Festivals

Een van de dingen waar hij extra veel plezier uithaalt is het organiseren van grotere evenementen als het dweilbandfestival. Hij heeft het festival vanaf het prille begin groot zien worden en vindt het dan ook mooi om te zien wat het nu is geworden. ‘’Grotere evenementen als het dweilbandfestival vind ik heel leuk om te organiseren of om bij te helpen’’, zegt hij. ‘’Zo ben ik afgelopen zomer tijdens Mosselrock bijgesprongen en heb ik geholpen met tappen, dat was erg leuk om te doen.’’ Voor zijn afscheid bij het dorpshuis kan hij nu ook het twintigjarig jubileum van het dweilbandfestival in ieder geval nog op zijn festival-CV schrijven.

Meer uit Reimerswaal

Drie nieuwe laadpalen voor elektrisch rijden in Kapelle

KAPELLE - De Van der Biltlaan, Heer Wolfertstraat en de Postweg in Kapelle krijgen een nieuwe laadpaal om elektrische auto's op te laden.

13 uur geleden
Yerseke wil niet ten koste van alles groeien

YERSEKE - Recentelijk heeft de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) laten weten dat ze op landelijk niveau meer politieke druk wil uitvoeren om ervoor te zorgen dat alle Nederlandse amateur-voetbalclubs zowel letterlijk als figuurlijk meer ruimte krijgen. Hoe staat het er voor met Kapelse en Reimerswaalse clubs? 

1 dag geleden
Meer preventief onderhoud moet vertrouwen in Zeeuws spoor herstellen

KAPELLE/KRUININGEN - Na de langdurige overlast en vertragingen in het Zeeuwse treinverkeer eind vorig jaar belooft spoorwegbeheerder Pro Rail beterschap. In een brief aan onder meer de Zeeuwse spoorgemeenten schrijft directeur Dimitri Kruik van Pro Rail 'samen met NS de communicatie met reizigers en het preventief onderhoud van de Zeeuwse lijn te verbeteren'. Zo komt er een proef met sensoren in het spoor om verzakkingen eerder te kunnen signaleren. 'Zodat er direct preventief onderhoud kan plaatsvinden', aldus Kruik.

1 dag geleden
Fietsenstalling station Kapelle-Biezelinge uitgebreid

KAPELLE - Prorail breidt de fietsenstalling bij het treinstation in Kapelle uit. Maandag zijn de werkzaamheden begonnen.

3 dagen geleden
Ruim dertienduizend sigaretten en twee peppersprays aangetroffen in auto op de A4

WOENSDRECHT/ RILLAND- Tijdens een Mobiel Toezicht Veiligheid controle van de Koninklijke Marechaussee zijn zaterdagmiddag op de A4 tussen Woensdrecht en Rilland ruim dertienduizend sigaretten en twee peppersprays aangetroffen in een auto. De 39-jarige bestuurder van het Franse voertuig is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

4 dagen geleden
Jesse (15) uit Krabbendijke is kartkampioen

KRABBENDIJKE - De vijftienjarige Jesse Polderdijk uit Krabbendijke heeft eind januari het Individueel Open Zeeuws Kart-Kampioenschap Junioren gewonnen. Jesse is nu tweeënhalf jaar bezig met de sport en heeft veel ambities voor de toekomst. Na een mooie start van het jaar kijkt hij vooruit naar een nieuw jaar gevuld met allerlei nieuwe uitdagingen en mogelijkheden.

6 dagen geleden
Informatieavond over opvang Oekraïense vluchtelingen in Kapelle

KAPELLE - De gemeente Kapelle houdt woensdag 28 februari een informatieavond over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Kapelle. Belangstellenden zijn vanaf 18.30 uur welkom in de Mozeskerk aan de Noordstraat in Biezelinge.

1 week geleden