Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Actieweek politie levert 434 ingeleverde messen en 26 vuurwapens op

Actieweek politie levert 434 ingeleverde messen en 26 vuurwapens op

Bij de wapeninleveractie van de politie zijn vorige week 434 messen en 26 vuurwapens ingeleverd. ‘Daarnaast hebben we tientallen vuurwapens opgehaald bij mensen’, meldt de politie die ‘dik tevreden’ is over het resultaat van de actie.

De wapeninleveractie liep van 11 tot en met 17 oktober. Het leverde volgens de politie 434 steek, -slag en stootwapens en overige voorwerpen op. ‘Daaronder vallen onder steekwapens (276) en zwaarden (17), wapens die veel onder de jeugd aangetroffen worden. Verder ook nog 16 handvuurwapens en 10 geweren.’

De actie, onder andere voortkomend uit de stijging van het gebruik van messen onder jongeren, was gepland in de Week van de Veiligheid. ‘Eén van de weinige kansen om zonder straf en anoniem je mes of ander wapen in een ton te gooien die meestal op een politiebureau stond. Er kwamen ook een doorgeladen vuurwapen en een handgranaat uit de ton. Dat was dan niet de bedoeling.’ 

Als je van je vuurwapen of scherpe munitie af wilde, kon je de politie bellen en werd het wapen door agenten in burger opgehaald. Gerda van Leeuwen, politiechef Zeeland-West-Brabant, spreekt van een geslaagde actie. ‘Ieder wapen dat van de straat is, scheelt mogelijk een geweldsmisdrijf. We wilden zoveel mogelijk wapens van de straat, daar hebben we het voor gedaan en met succes. Maar dat wil niet zeggen dat we nu de andere kant uitkijken. We blijven ons focussen op het gebruik van wapens onder jongeren en het aantal vuurwapens dat in de omloop is. En misschien krijgt de actie een vervolg.’

Meer uit Reimerswaal

Rubriek Albert Kort: 'Armoede'

Nog niet zo lang geleden leefde een groot deel van de Zuid-Bevelandse bevolking in diepe armoede. Bestaanszekerheid was slechts voor een enkeling weggelegd. De meeste mensen waren al blij dat ze iedere dag genoeg te eten hadden. Vaak alleen brood of aardappelen. Honger lag altijd op de loer en toen er rond 1850 een aardappelmisoogst was, kwamen er zelfs mensen om van de honger! 

2 uur geleden
Regen kan pret niet drukken in Hansweert tijdens Winterfestijn op het plein

HANSWEERT - In Hansweert was het zaterdag genieten tijdens het Winterfestijn op het plein. Oliebollen, warme chocolademelk, glühwein, snert, broodjes rookworst, foodtrucks en een overdekte schaatsbaan, alle ingrediënten voor een gezellige dag waren aanwezig op het plein voor dorpshuis Kaj Munk. 

7 uur geleden
Rook in Waarde: Heftruck vat vlam in boerenschuur aan Middenweg

WAARDE - In een boerenschuur aan de Middenweg te Waarde stond vanochtend vroeg een heftruck in brand. Daardoor ontstond er veel rook. De brandweer bluste de brand.

1 dag geleden
Answest is zaterdag op z'n best met Winterfestijn op het plein

HANSWEERT - Stichting Answest op z'n best houdt zaterdag (9 december) een nieuwe editie van het Winterfestijn op het plein. Op het dorpsplein is het tussen 12.00 en 23.00 uur beregezellig tijdens allerlei activiteiten.

2 dagen geleden
Orgelconcert in Johanneskerk Kruiningen in sfeer van advent en kerst

KRUININGEN - In de Johanneskerk in Kruiningen vindt zaterdagavond (9 december) een orgelconcert plaats in de sfeer van advent en kerst.

2 dagen geleden
Kerst op het plein in Biezelinge begint vrijdag met lampionnenoptocht

KAPELLE - Ook dit jaar staat er een kerstboom op het Marktplein in Biezelinge. Vrijwilligers organiseren verschillende activiteiten om er een gezellige kerstperiode van te maken. Vrijdagavond (8 december) gaat het licht aan in de boom. Samen met showkorps Jonge Kracht brengen inwoners het licht naar de kerstboom in een lampionnenoptocht. 

3 dagen geleden
Scooterrijder ten val op Oude Rijksweg bij Waarde, vermoedelijk na botsing met fietser

KRABBENDIJKE - Op de parallelweg van de Oude Rijksweg (N289), tussen Waarde en de Krabbendijke, is donderdag een scooterrijder ten val gekomen. Dat gebeurde vermoedelijk na een aanrijding met een fietser, maar daarover kan de politie nog geen uitsluitsel geven. 

3 dagen geleden