Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Actiegroep wil hobbycentrum in Kapelle realiseren

Actiegroep wil hobbycentrum in Kapelle realiseren

KAPELLE – Bram Gonlag is de initiatiefnemer van de plannen om in het dorp een hobbycentrum op te richten. Hij is sinds vijf jaar vrijwilliger bij dorpshuis de Vroone en tevens de drijvende kracht geweest achter het opzetten van de jeu-de-boules club en het in ere herstellen van de baan. Na overleg met de gemeente wordt er nu gezocht naar een passende locatie voor de hobbyruimte.

“Bij de Vroone ben ik vooral bezig met de ‘bouten en moeren’ en houd ik mij bezig met verschillende onderhoudswerkzaamheden,” vertelt Bram. “Het dorpshuis is best groot, maar er is geen werkplaats waar we ons gereedschap kunnen neerzetten. Veel staat er buiten en toen kwam het idee voor een hobbyruimte. We hebben toen een team van vier man geformeerd om het traject op te starten. Door erover te praten met de mensen bleek dat het leeft. Er wonen om de Vroone heen veel ouderen in één- of tweepersoonswoningen en die zouden in het centrum terecht kunnen om hun hobby uit te kunnen oefenen. Dat kan van alles zijn: van het maken van glas-in-lood tot het rijgen van kralen.”

Wat het team met name heel belangrijk vindt is dat door de komst van een hobbycentrum er een locatie wordt gecreëerd waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. “Ik spreek als ervaringskundige want ik weet ook goed wat eenzaamheid is toen mijn vrouw overleed,” vertelt Bram. “Ik ben anderhalf jaar alleen geweest. Het werken in de Vroone en de jeu-de-boules club hebben mij weer midden in het leven gezet. Het is een prachtige baan geworden met een gezellige club met wel 28 leden. Zelfs mensen in een rolstoel doen mee en dat vind ik geweldig. We willen niemand uitsluiten. Ik merk dat er zo veel mensen op het dorp zijn die behoefte hebben aan een praatje. Bij de club is dat ook duidelijk voelbaar; het spelletje is leuk maar het samen koffie drinken en het praten met elkaar, daar draait het uiteindelijk om.”

Als het aan Bram ligt wordt het hobbycentrum naast de Vroone gerealiseerd. “We zitten hier middenin de wijk en dat is een pré: je wilt zitten waar het gebeurt. Er zou bijvoorbeeld een unit achter het dorpshuis geplaatst kunnen worden. Het idee is goed ontvangen door de gemeente, die wij vragen financieel bij te dragen. Er is een rondvraag gedaan naar welke bestaande ruimte in Kapelle nog meer geschikt zou kunnen zijn, maar er is nog niets passends gevonden. We hopen dat door het idee onder de aandacht te brengen er een ruimte gevonden kan worden.”

Meer uit Reimerswaal

Rook in Waarde: Heftruck vat vlam in boerenschuur aan Middenweg

WAARDE - In een boerenschuur aan de Middenweg te Waarde stond vanochtend vroeg een heftruck in brand. Daardoor ontstond er veel rook. De brandweer bluste de brand.

20 uur geleden
Answest is zaterdag op z'n best met Winterfestijn op het plein

HANSWEERT - Stichting Answest op z'n best houdt zaterdag (9 december) een nieuwe editie van het Winterfestijn op het plein. Op het dorpsplein is het tussen 12.00 en 23.00 uur beregezellig tijdens allerlei activiteiten.

1 dag geleden
Orgelconcert in Johanneskerk Kruiningen in sfeer van advent en kerst

KRUININGEN - In de Johanneskerk in Kruiningen vindt zaterdagavond (9 december) een orgelconcert plaats in de sfeer van advent en kerst.

1 dag geleden
Kerst op het plein in Biezelinge begint vrijdag met lampionnenoptocht

KAPELLE - Ook dit jaar staat er een kerstboom op het Marktplein in Biezelinge. Vrijwilligers organiseren verschillende activiteiten om er een gezellige kerstperiode van te maken. Vrijdagavond (8 december) gaat het licht aan in de boom. Samen met showkorps Jonge Kracht brengen inwoners het licht naar de kerstboom in een lampionnenoptocht. 

2 dagen geleden
Scooterrijder ten val op Oude Rijksweg bij Waarde, vermoedelijk na botsing met fietser

KRABBENDIJKE - Op de parallelweg van de Oude Rijksweg (N289), tussen Waarde en de Krabbendijke, is donderdag een scooterrijder ten val gekomen. Dat gebeurde vermoedelijk na een aanrijding met een fietser, maar daarover kan de politie nog geen uitsluitsel geven. 

2 dagen geleden
Biezelinge komt in kerstsferen

BIEZELINGE - Vanaf vrijdag tot en met 5 januari is er op het marktplein in Biezelinge iedere vrijdag iets te doen. Van een gezellige kerstmarkt tot een Kerstmannenrun, er is voor ieder wat wils. Marlinde Kamerling, een van de organisatoren, hoopt dat het dit jaar weer net zo druk wordt als bij de lampionnenoptocht van vorig jaar, maar dat het bovenal heel gezellig wordt. 

3 dagen geleden
Ruim 18.000 boompjes naar Zeeuwse tuinbezitters

Op 7, 8 en 9 december krijgt de Gratis Boompjes Uitdeelactie van ZMf, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden, zijn vervolg. Op die dagen kunnen de 4000 Zeeuwse tuinbezitters hun boompjes ophalen, die ze eerder in september bestelden tijdens de bestelronde van de uitdeelactie. Ruim 18.000 gratis boompjes worden begin december uitgedeeld op 13 afhaallocaties, in iedere Zeeuwse gemeente een. Zo'n 150 vrijwilligers zetten zich in om de bestellers hun aanwinst te overhandigen.

4 dagen geleden