Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Acteur Eric van der Donk (92) overleden

Acteur Eric van der Donk (92) overleden

ARNHEM (ANP) - Acteur Eric van der Donk is zaterdag op 92-jarige leeftijd in Arnhem overleden, aldus zijn familie maandag.

Van der Donk debuteerde in 1954 en was jarenlang verbonden aan toneelgroep Theater. Zijn vertolking van Jerolimo in het stuk De Spaanse Brabander leverde hem in 1978 de Louis d'Or op, de belangrijkste toneelprijs van Nederland.

De acteur speelde ook in diverse films en tv-series. Zo was hij in de jaren negentig te zien in de series Pleidooi en Oud Geld en later in Deadline en Lijn 32. Ook maakte Van der Donk zijn opwachting in verschillende sketches in Het Klokhuis.

In 1996 kreeg Van der Donk een Gouden Kalf voor zijn rol als de vermoorde ondernemer Gerrit Jan Heijn in de film De Langste Reis. Ook speelde hij rollen in films als Kruimeltje, Pietje Bell 2 en de televisiefilm De Kroon over de kwestie Jorge Zorreguieta. Daarin speelde hij de rol van Max van der Stoel.

Het afscheid van Van der Donk vindt in besloten kring plaats.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Vrouwelijke werknemers Talpa: John, het ligt niet aan de vrouwen

DEN HAAG (ANP) - Talpa-medewerksters hebben een paginagrote advertentie geplaatst in het AD om John de Mol aan te spreken op zijn optreden en verklaring in het programma BOOS van BNNVARA. Zij zijn het overduidelijk niet eens met de uitlatingen die hun baas deed tegenover Tim Hofman tijdens het gesprek over de misstanden bij The Voice of Holland. Hun boodschap: "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen. Groet, de vrouwen uit je bedrijf'."

1 uur geleden
Adele zegt concertreeks in Las Vegas op laatste moment af

LAS VEGAS (ANP) - De Britse zangeres Adele heeft haar aankomende concertreeks in Las Vegas op het laatste moment via sociale media afgezegd. Ze zou vrijdag beginnen met haar shows, maar vanwege de coronacrisis zouden er productionele vertragingen zijn, waardoor het onmogelijk werd de shows door te laten gaan.

3 uur geleden
RTL Boulevard: nieuwe melding over The Voice gedaan bij politie

HILVERSUM (ANP) - Bij de politie is een nieuwe melding binnengekomen van een zedenfeit rond The Voice of Holland. Dat meldt RTL Boulevard op basis van een politiewoordvoerder. Over welk persoon de nieuwe melding gaat, kan de politie niet zeggen, maar wel dat deze melding zou kunnen leiden tot een nieuwe aangifte.

9 uur geleden
Ali B blijft The Voice-aantijgingen ontkennen: 'trial by media'

HILVERSUM (ANP) - Ali B vindt de manier waarop de twee aangiftes tegen hem in het nieuws worden gebracht een "trial by media". Op Instagram schrijft de rapper en de The Voice-coach dat hij zich niet publiekelijk kan verweren tegen de beschuldigingen.

10 uur geleden
Videoland verwijdert afleveringen The Voice en documentaire Ali B

HILVERSUM (ANP) - De afleveringen van The Voice of Holland zijn niet meer te zien op Videoland. De streamingdienst heeft ook de documentaire The Only Way Is Up over Ali B offline gehaald, bevestigt een woordvoerder van RTL. The Voice of Holland is verwijderd "ter bescherming van de deelnemers".

11 uur geleden
Ali B, Borsato en Rietbergen zwijgen over beschuldigingen in BOOS

HILVERSUM (ANP) - Ali B, Marco Borsato en Jeroen Rietbergen willen voorlopig niet reageren op de beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik rondom The Voice of Holland. Dat laten hun advocaten weten.

12 uur geleden
BOOS krijgt nog steeds meldingen binnen over The Voice

HILVERSUM (ANP) - Het programma BOOS krijgt nog steeds meldingen binnen over misstanden bij The Voice of Holland. Dat meldt de redactie in de verantwoording van het onderzoek dat maanden in beslag nam. "Tot op heden ontvangen wij nog altijd berichten via Instagram, DM of per mail over vermeend (seksueel) grensoverschrijdend gedrag en/of machtsmisbruik in de context van The Voice, of in relatie tot de vermeende daders", schrijven de makers.

12 uur geleden