Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ACM akkoord met overname smeerkaasproducent ERU

ACM akkoord met overname smeerkaasproducent ERU

AMSTERDAM (ANP) - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) geeft toestemming voor de overname van Koninklijke ERU, bekend van Goudkuipje-smeerkaas, door de Belgische kaasproducent St. Paul. Die overname werd in april aangekondigd. Volgens de ACM wordt de concurrentie door de overname niet verstoord.

Het in Woerden gevestigde ERU bestaat dit jaar tweehonderd jaar en maakt verschillende smeerkazen, maar bijvoorbeeld ook plakken cheddar en andere kaassoorten. St. Paul maakt kaas die in allerlei producten wordt verwerkt, zoals in pizza, vlees met kaas en kaassnacks. Het bedrijf komt uit Lokeren in België. Het hoofdkantoor staat in Nederland, in het Zeeuwse Sint Jansteen.

Volgens de bedrijven ontstaat door de overname een marktleider rond een "breed scala aan smeltkaasbereidingen" en wordt St. Paul de grootste smeltkaasproducent van de Benelux. Financiële details over de deal zijn niet bekend. "We zijn vastbesloten om ons diverse aanbod van hoogwaardige (smelt)kaasproducten verder te ontwikkelen en uit te breiden, en zo te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van consumenten, out-of-home en de voedingsmiddelenindustrie", zei topman Dieter Kuijl van St. Paul bij de aankondiging van de overname.

"De gezamenlijke krachten van St. Paul en Koninklijke ERU zullen resulteren in een breed scala aan hoogwaardige (smelt)kaasbereidingen. We zijn zeer enthousiast over de mogelijkheden om onze merken verder te laten groeien en nieuwe markten te verkennen", verklaarde topman Maurits Sandberg van ERU.

Meer uit Financieel

Russische miljardair klaagt UBS aan om antiwitwasrapporten

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG) - De Russische miljardair Alisher Oesmanov heeft een Duitse dochteronderneming van bankconcern UBS aangeklaagd omdat antiwitwasrapporten volgens hem een illegaal strafrechtelijk onderzoek tegen hem hebben aangewakkerd. Zijn advocaten stellen dat de rapporten van de bank, ingediend van 2018 tot 2022, ten onrechte wijzen op mogelijke verdachte financiële transacties.

10 minuten geleden
Softwarebedrijf Adobe voor rechter om te moeilijk opzeggen

SAN JOSE (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse toezichthouder FTC daagt softwarebedrijf Adobe voor de rechter om de onduidelijke en hoge annuleringskosten voor diensten van de onderneming, zoals Photoshop. Gebruikers die in het eerste jaar willen opzeggen zijn hier volgens de waakhond soms honderden euro's aan kwijt, terwijl dit bij vergelijkbare bedrijven niets kost.

1 uur geleden
ING voert hogere AEX-index aan na strategie-update

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers hebben ING maandag beloond voor de strategie-update van de bank, voorafgaand aan zijn investeerdersdag in Londen. Het aandeel won 2,9 procent, het meeste van alle fondsen in de AEX-index. De hoofdgraadmeter op het Damrak kreeg er 0,5 procent bij tot 923,12 punten, waarmee het verlies van 0,6 procent van vrijdag bijna helemaal werd goedgemaakt.

1 uur geleden
Winkelketens volgen AH nog niet met extra veiligheidsmaatregelen

DEN HAAG (ANP) - Grote winkelketens komen nog niet met aanvullende veiligheidsmaatregelen in navolging van Albert Heijn. Die supermarktketen kondigde maandag aan dat medewerkers geen naamplaatje meer hoeven te dragen, extra training krijgen over hoe ze klanten kunnen aanspreken op ongewenst gedrag en dat de regels in de supermarkten zijn uitgebreid.

2 uur geleden
Wall Street begint terughoudend aan kortere handelsweek

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met kleine koersuitslagen begonnen. Beleggers deden het rustig aan in afwachting van de Amerikaanse winkelverkopen, die dinsdag op het programma staan. Die cijfers geven mogelijk meer inzicht in de kooplust van de Amerikaanse consument. Afgelopen vrijdag bleek nog dat het consumentenvertrouwen in de grootste economie ter wereld onverwacht is gedaald, door zorgen bij huishoudens over de inflatie en koopkracht.

4 uur geleden
Tekorten dwingen Air France-KLM tot duurdere vliegtuigreparaties

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Air France-KLM verliest veel geld door problemen in de toeleveringsketens voor vliegtuigonderdelen. Dat zegt topman Ben Smith op een evenement van de luchtvaartmaatschappij in Parijs. "We moeten vliegtuigen aan de grond houden of we moeten meer geld besteden aan reparaties, dat is erg frustrerend."

4 uur geleden
Haagse veiling Russische wodkamerken levert 1,6 miljoen op

DEN HAAG (ANP) - De veiling van de Benelux-rechten van achttien Russische wodkamerken, waaronder Stolichnaya en Moskovskaya, in Den Haag heeft 1,6 miljoen euro opgeleverd. De merken zijn in handen van de voormalige meerderheidsaandeelhouders van het voormalige Russische olieconcern Yukos. Zij hebben beslag gelegd op de merkrechten in de Benelux als onderdeel van de ruim 50 miljard dollar aan schadevergoeding die Rusland moet betalen voor de onteigening van Yukos in 2003.

5 uur geleden