Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Achtste editie van Outrun CF Nederland

Achtste editie van Outrun CF Nederland

VLISSINGEN – Op zaterdag 17 september is de achtste editie van Outrun CF Nederland te Vlissingen. Outrun CF is een wandeling om aandacht te vragen voor Cystic Fibrosis. Een van de meest voorkomende aandoeningen met een beperkte levensverwachting in ons land. Toch is het een vrij onbekende aandoening.

Al enkele jaren wordt Outrun CF in Nederland georganiseerd. Dit jaar is het voor de achtste keer op de Vlissingse boulevard. De start is op 17 september om 14.00 ter hoogte van de boulevard Evertsen (koopvaardij monument), iedereen mag kosteloos deelnemen. Na de successen van voorgaande jaren  hopen we dit jaar weer op een mooie opkomst. Outrun CF is georganiseerd om stil te staan bij Cystic Fibrosis en orgaandonatie. De gemiddelde levensverwachting is de laatste jaren gestegen naar 40 jaar, maar vele patiënten overlijden voortijdig. Er zijn vele onderzoeken gaande om de oorzaak op DNA niveau aan te kunnen pakken. Dat is van belang om de ziekte te kunnen afremmen of misschien in de toekomst zelfs te kunnen genezen. Het afgelopen jaar zijn er grote ontwikkelingen geweest en is er een medicijn ontwikkelt welke grote verbetering kan geven voor sommige patiënten. Er is meer onderzoek nodig om alle patiënten te kunnen helpen. Daarnaast vragen we aandacht voor orgaandonatie. Voor patiënten waarbij de ziekte al vergevorderd is, is vaak een lever en/of longtransplantatie noodzakelijk.  

Organisator en initiatiefnemer is de Vlissingse Samantha Eising. Helaas is zij 03-07-2018, op 27 jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van Cystic Fibrosis. Haar wens is om Outrun CF jaarlijks door te laten gaan rondom haar verjaardag. Ook is haar wens om aandacht te blijven vragen voor Cystic Fibrosis met Outrun CF en geld in te zamelen voor onderzoek. ”Onderzoek is ondanks de grote doorbraken de laatste jaren nog zo ontzettend hard nodig. Samantha hoopt dat op een dag CF zal staan voor Cure Found en hiermee de toekomst van vele lotgenoten beter wordt”.

Samantha kennen we als een vrouw met veel wilskracht en doorzettingsvermogen. Ze zette zich jaren actief in om Cystic Fibrosis bekender te maken en was sinds 2013 ambassadrice van de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). Via haar website is het mogelijk om een donatie te doen en daarmee onderzoek naar CF te ondersteunen.

We hopen veel mensen te mogen verwelkomen op 17 september. Naast het stil staan bij deze ernstige aandoening is het vooral ook gezellig samen wandelen en genieten van de mooie Vlissingse boulevard. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Facebook.

Meer uit Vlissingen

FNV verbolgen over draai gemeente Vlissingen rond hulp voor minima: 'Kwetsbaarste inwoners aan hun lot overgelaten'

VLISSINGEN - Vakbond FNV is onaangenaam verrast dat de gemeente Vlissingen de inkomensgrens voor armoedebeleid ondanks een eerder besluit van de gemeenteraad, tóch niet verhoogt van 110 naar 120 procent van het sociaal minimum. Dit besluit is volgens de vakbond een klap in het gezicht van de kwetsbare burgers omdat armere inwoners van Vlissingen nu verstoken blijven van noodzakelijke steun. Vicevoorzitter Kitty Jong van de FNV: "Dit is een ongekende teleurstelling voor de inwoners van Vlissingen. Ze worden nu aan hun lot overgelaten. De gemeente heeft keer op keer beloften gedaan om de situatie van armere inwoners te verbeteren, maar draait deze nu zonder pardon terug. Dat is wreed en niet uit te leggen." 

16 uur geleden
Film by the Sea maakt namen vakjury bekend

VLISSINGEN - Dinsdag is tijdens de Amuse, de traditionele kick-off van Film by the Sea, de vakjury voor de Film & Literatuur Competitie van het 26e Vlissingse filmfestival onthuld. De jury, die de prijs voor de beste boekverfilming zal toekennen uit acht genomineerde films, bestaat uit gerenommeerde namen uit de film- en literatuurwereld.

17 uur geleden
Kunstwerk Gazaanse kunstenaar is stukgewaaid

VLISSINGEN - Het kunstwerk 'I'm still alive' van de Gazaanse kunstenaar Maisara Baroud, dat sinds vorige week donderdag aan de gevel van kunstwerkplaats Kipvis hangt, is gistermiddag kapot gewaaid door de harde wind. Het kunstwerk wordt voor aanstaande zaterdag vervangen door een nieuw doek.

1 dag geleden
Kunstenaar uit Gaza exposeert in Vlissingen: 'I'm still alive'

VLISSINGEN - Sinds vorige week prijkt het kunstwerk 'I'm still alive' van kunstenaar Maisara Baroud uit Gaza aan de gevel van kunstwerkplaats Kipvis aan de Dreesstraat. Het kunstwerk is er komen te hangen op initiatief van de in Middelburg woonachtige kunstenaar Hans Overvliet. "Het werk gaat over vrede en de dood," vertelt Overvliet. "Heel in de verte heeft het ook iets weg van Guernica van Picasso."

1 dag geleden
Zo stemde de Vlissingers voor het Europees Parlement

VLISSINGEN - In de gemeente Vlissingen hebben 13.187 van de 34.376 stemgerechtigden vorige week donderdag een geldige stem uitgebracht voor de verkiezingen van het Europees Parlement. Het opkomstpercentage van 38,50 procent ligt iets hoger dan in 2019, toen was het opkomstpercentage 34,82 procent.

2 dagen geleden
Medaillerijke afsluiting turnseizoen voor VTV

VLISSINGEN - De afsluiting van het turnseizoen bracht meerdere medailles voor de turnsters van de Vlissingse Turn Vereniging op de toestelfinale, afgelopen zaterdag 8 juni in Vlissingen.

2 dagen geleden
Unieke Zeeuwse familiearchieven nu online beschikbaar

MIDDELBURG - De archieven van negen vooraanstaande Zeeuwse families zijn geconserveerd, gedigitaliseerd en nu online beschikbaar op de website van het Zeeuws Archief. Deze families, die een belangrijke rol speelden op zowel nationaal als internationaal niveau, hebben een schat aan informatie nagelaten die nu voor iedereen toegankelijk is.

3 dagen geleden