Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Achtervolging na woningoverval eindigt in crash en drie aanhoudingen in Tholen

Achtervolging na woningoverval eindigt in crash en drie aanhoudingen in Tholen

THOLEN - Een achtervolging van daders van een woningoverval in Ridderkerk leidt tot een crash en drie aanhoudingen in Tholen. Een verdachte kon direct na het ongeval aangehouden worden. Naar vier andere verdachten werd nog urenlang gezocht. 

Bewoners van de Luchtenburgseweg werden rond 22.15 uur opgeschrikt door een witte Audi A1 die achtervolgd door vele politievoertuigen de straat op kwam gereden. Het voertuig kwam vervolgens tot stilstand tegen een paaltje, waarna die vijf inzittenden direct op de vlucht sloegen. De politie kon met getrokken vuurwapens direct één man naast de auto aanhouden. Voor de vier andere verdachten werd vervolgens een grote zoekactie op touw gezet. Twee van hen werden in de achtertuin van een woning aan de Burgemeester van Stapelestraat aangetroffen en aangehouden. De zoekactie werd rond 01.30 uur gestaakt, waardoor de politie nog altijd opzoek is naar twee van de vijf verdachten. 

Tijdens de zoekactie was de hele wijk Stadszicht en de omliggende polder hermetisch afgesloten. Bewoners werden opgeroepen ramen en deuren gesloten te houden. Ook werd er door de politie een burgernetbericht uitgestuurd met de oproep om uit te kijken naar drie of vier lichtgetinten jonge mannen in donkere kleding. 

De politie heeft diverse goederen in beslag genomen. Ook is er gezocht naar kogelhulzen. Het hele incident in Tholen is volgens de politie begonnen na een woningoverval in Ridderkerk. Daar drong rond 21.30 uur een groepje gewapende mannen zich een woning aan de Gouwestraat binnen. De mannen bedreigden vervolgens de bewoners met een vuurwapen, waarna ze er onder andere met de auto van de bewoners vandoor gingen. De politie kon de mannen echter al snel achterhalen en zette de achtervolging in. Hun vlucht liep via de A29 en de A4 naar de Luchtenburgseweg. Daar voelden agenten zich genoodzaakt enkele waarschuwingsschoten te lossen. 

Meer uit Tholen

Thoolse ateliers openen de deuren tijdens negende editie OPEN Atelierroute

THOLEN/SINT PHILIPSLAND - De negende editie van de OPEN Atelierroute gaat aanstaande zaterdag van start. Tijdens de route stellen kunstenaars uit de regio hun ateliers en expositieruimten open voor het publiek. 

20 uur geleden
Aantal honingbijen dat afgelopen winter stierf in Zeeland flink toegenomen

ZEELAND - Het aantal honingbijen dat afgelopen jaar stierf in de winter, is flink toegenomen. Dat blijkt uit onderzoek van de Wageningen Universiteit & Research. In Zeeland stierven er afgelopen winter 27,8 procent meer honingbijen dan normaal. 

23 uur geleden
Overheid verstuurt volgende week maandag een NL-Alert testbericht

THOLEN - De overheid zendt op maandag 5 juni rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht uit. Hierdoor ervaren Nederlanders hoe het is om een NL-Alert te ontvangen bij een noodsituatie, zoals een grote brand of overstroming.

1 dag geleden
Risico op natuurbranden in Zeeland verhoogd naar 'extra alert'

ZEELAND - Het risico op natuurbranden in Zeeland is zojuist verhoogd naar de fase ‘extra alert’. Dat laat de Veiligheidsregio Zeeland weten. “Dat betekent dat we mensen vragen extra alert te zijn op het ontstaan van brand in de natuur.”

1 dag geleden
'Groei van werkgelegenheid in Zeeland komt in 2024 tot stilstand'

ZEELAND - De groei van werkgelegenheid in Zeeland komt in 2024 tot stilstand door lagere economische groei en krapte op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit een prognose van het UWV. In de meeste sectoren neemt het groeitempo af. Voor de industrie, financiële diensten en de bouw wordt volgend jaar een lichte banenkrimp verwacht.

1 dag geleden
De Thoolse natuur groeit en bloeit: boswachter Marijke vertelt er alles over

THOLEN - De temperaturen lopen op, bloemen komen weer in bloei en vogels leggen eieren. De lente is in volle gang! Ook op het eiland vinden er weer allerlei veranderingen plaats in de natuur. Iemand die hier alles over kan vertellen is boswachter, Marijke Lieman.

2 dagen geleden
Mogelijk sinkhole aangetroffen op Zeedijk bij Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Op de Zeedijk bij Oud-Vossemeer is gisteren een mogelijk sinkhole aangetroffen. Dat laat Waterschap Scheldestromen weten. 

3 dagen geleden