Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Accell stijgt op Damrak na overnamebod, Unilever toont herstel

Accell stijgt op Damrak na overnamebod, Unilever toont herstel

AMSTERDAM (ANP) - Accell was maandag een positieve uitschieter op de Amsterdamse beurs dankzij een overnamebod op de fietsenfabrikant. Ook Unilever toonde verder herstel na de recente koersdruk die volgde op de mislukte overnamepoging van de consumentendivisie van GlaxoSmithKline door het concern. Philips werd licht lager gezet na publicatie van de resultaten.

Accell werd bijna een kwart meer waard. Het moederbedrijf van Batavus en Sparta heeft een overeenstemming bereikt met een consortium onder leiding van investeerder KKR over een overnamebod van 58 euro per aandeel. Het bod van zo'n 1,6 miljard euro wordt unaniem gesteund door het bestuur van Accell en wordt naar verwachting rond de zomer afgerond. De overname heeft volgens de partijen geen gevolgen voor de werknemers.

Unilever steeg 5 procent. Zakenkrant The Wall Street Journal meldde dat het investeringsfonds Trian Fund van de activistische belegger Nelson Peltz een belang heeft verworven in Unilever. Volgens analisten van Jefferies zal Peltz aandringen op een opdeling van het levensmiddelenconcern. Steeds meer aandeelhouders hebben kritiek op de prestaties van het bedrijf. Ook pensioenuitvoerder APG verklaarde te wachten op groeiverbetering bij Unilever.

Philips

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel een fractie lager op 765,42 punten. De MidKap daalde 0,6 procent tot 1047,47 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs verloren tot 0,2 procent.

Philips daalde 0,3 procent. Het zorgtechnologiebedrijf, dat onlangs al met een winst- en omzetalarm kwam, kampt met een kostbare terugroepactie van slaapapneuapparaten die een stevige hap uit de winst heeft genomen. Philips waarschuwde eerder ook al veel last te hebben van tekorten aan elektronische componenten en krapte in de vrachtcapaciteit. Topman Frans van Houten rekent op "aanzienlijke volatiliteit en tegenwind" op de korte termijn, maar voorziet herstel in de tweede jaarhelft.

Shell

Olie- en gasconcern Shell won 0,3 procent. Topman Ben van Beurden zei in een interview met de Franse krant Le Figaro investeringsmogelijkheden ter waarde van 4 miljard euro te bekijken in Frankrijk. Vodafone won 4 procent in Londen. Volgens persbureau Reuters spreekt het Britse telecomconcern met branchegenoot Iliad over de samenvoeging van hun activiteiten in Italiƫ.

De euro was 1,1312 dollar waard, tegenover 1,1342 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,6 procent meer op 85,67 dollar. Brentolie werd ook 0,6 procent duurder op 88,39 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Winstwaarschuwing Lufthansa na zwak tweede kwartaal

FRANKFURT (ANP/DPA/AFP) - Het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa heeft zijn winstverwachting voor het hele jaar verlaagd, na een zwak tweede kwartaal. Het bedrijf wijst onder meer op lagere ticketprijzen, hogere kosten en vertragingen bij leveringen van nieuwe vliegtuigen.

5 minuten geleden
JPMorgan en Wells Fargo dalen op Wall Street na resultaten

NEW YORK (ANP) - JPMorgan Chase en Wells Fargo gingen vrijdag omlaag op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers verwerkten de kwartaalresultaten van de twee grote Amerikaanse banken. JPMorgan Chase, de grootste bank van de VS, zag de winst en omzet in het tweede kwartaal sterker stijgen dan verwacht. De bank deed vooral goede zaken met zijn investeringsactiviteiten, maar moest wel meer geld opzij zetten voor leningen die mogelijk niet worden terugbetaald. Ook waarschuwde topman Jamie Dimon dat de inflatie en de rentetarieven mogelijk hoger blijven dan de markt verwacht. Het aandeel werd ruim 2 procent lager gezet.

1 uur geleden
Recordwinst voor grote Amerikaanse bank JPMorgan Chase

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De Amerikaanse zakenbank JPMorgan Chase heeft in het afgelopen kwartaal een recordwinst behaald. Stijgende provisies voor zakenbankiers droegen bij aan de winst. Ondanks de onzekerheid door de naderende verkiezingen in de VS en wereldwijde geopolitieke problemen, nemen de fusies en overnames in het Amerikaanse bedrijfsleven weer toe.

2 uur geleden
Friese fabrikant kantelende e-driewielers Carver valt om

LEEUWARDEN (ANP) - De Friese ontwikkelaar van elektrische driewielers Carver vraagt faillissement aan. Het bestuur van het bedrijf zegt dat "kwaliteitsproblemen en problemen in de toeleveringsketen" voor hoge kosten zorgden, terwijl de productie en verkoop van de voertuigen stagneerden. De driewielers van Carver staan erom bekend dat ze kunnen kantelen in de bocht, wat voor meer rijgemak zou zorgen.

2 uur geleden
Unilever schrapt circa derde van alle kantoorbanen in Europa

LONDEN (ANP) - Unilever is van plan om voor eind volgend jaar ongeveer een derde van alle kantoorfuncties in Europa te schrappen, oftewel zo'n 3000 tot 3200 banen. Dat bevestigt Unilever na berichtgeving door de Britse zakenkrant Financial Times.

2 uur geleden
Krant: Unilever schrapt derde van alle kantoorbanen in Europa

LONDEN (ANP) - Unilever is van plan om tegen eind volgend jaar een derde van alle kantoorfuncties in Europa te schrappen, oftewel zo'n 3200 banen. Dat schrijft de Financial Times op basis van een videoboodschap van directeur personeelszaken Constantina Tribou, waarbij de zakenkrant kon meekijken. Daarmee treft de eerder dit jaar door Unilever aangekondigde reorganisatie het Europese deel van het bedrijf flink.

2 uur geleden
Tekst- en spraakberichten van vrijwel alle AT&T-klanten gehackt

DALLAS (ANP/BLOOMBERG) - Hackers hebben in 2022 gedurende zes maanden inzage gehad in gegevens van gesprekken en tekstberichten van vrijwel alle mobiele klanten van het Amerikaanse telecomconcern AT&T. Het is een van de grootste privacy-inbreuken in de telecomwereld in de recente geschiedenis.

3 uur geleden