Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Abseilavontuur in de Grote Kerk Veere

Abseilavontuur in de Grote Kerk Veere

VEERE - Deze zomer kan er geabseild worden in de Grote Kerk Veere. Waaghalzen dalen van een ontzagwekkende 35 meter hoogte af naar beneden onder begeleiding van de professionals van Nature Trail. Bezoekers kunnen een aantal donderdagen tussen 10.00u en 17.00u afdalen in de kerk.

De Grote Kerk Veere is een ‘Experience voor dromers en avonturiers’. In de Experience kan publiek spelenderwijs de geschiedenis van Veere beleven. Directeur Gert-Jan de Koster over het abseilen als aanvullende activiteit: “We waren op zoek naar een toevoeging tijdens de zomermaanden die de beleving van de Grote Kerk Veere Experience versterkt. De Experience zelf is al anders, interactief en spannend. Met de mogelijkheid om te abseilen gaan we daar nóg een stap verder in.”

Nature Trail
De afdaling in de kerk wordt georganiseerd en uitgevoerd door Nature Trail. Het bedrijf heeft een jarenlange ervaring in het organiseren van buitensportactiviteiten, georganiseerde reizen en events, en werkt uitsluitend met professionele gediplomeerde instructeurs. Eerdere objecten die onder begeleiding van Nature Trail te beklimmen waren zijn onder andere de Pijler op Neeltje Jans, de Scheldekraan in Vlissingen en de kerktoren in Oostkapelle.

Bezoek
Mensen die een abseil willen maken boeken dat in een arrangement samen met een bezoek aan de Experience. Nadat zij de toren beklimmen worden ze achterin de kerk gezekerd in een gedeelte dat normaal gesproken niet toegankelijk is voor publiek.Een abseil en bezoek aan de experience kost € 21,00 p.p. voor volwassenen, en € 17,50 p.p. voor kinderen van 8 - 17 jaar.

Abseilen in de Grote Kerk is mogelijk op onderstaande data:
Donderdag 29 juli 10.00 – 17.00 uur
Donderdag 5 augustus 10.00 – 17.00 uur
Donderdag 19 augustus 10.00 – 17.00 uur
Donderdag 26 augustus 10.00 – 17.00 uur

Uitgebreide informatie en de mogelijkheid om te reserveren is te vinden via grotekerkveere.nl/abseilavontuur.

Meer uit Middelburg

Eén persoon licht gewond na ongeval op N57 bij Middelburg

MIDDELBURG - Een eenzijdig ongeluk op de N57 ter hoogte van Middelburg zorgt zaterdagmiddag voor aanzienlijke verkeersoverlast. Bij het ongeluk raakte één inzittende licht gewond.

7 uur geleden
Terra Maris begint de zomer met leuke activiteiten

OOSTKAPELLE - Het natuur- en landschapsmuseum Terra Maris komt in juni een gevarieerd programma voor jong en oud. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de verborgen schatten van het ‘Open depot’, meer leren over de fascinerende wereld van bijen en een exclusieve blik werpen achter de schermen van het zeeaquarium.

9 uur geleden
Middelburgse reddingsbrigade stelt een reddingsboot beschikbaar aan Oekraïne

MIDDELBURG - De reddingsbrigade in Middelburg, genaamd de Van Dixhoornbrigade, zal een reddingsboot ter beschikking stellen aan Oekraïne. Deze donatie is een reactie op de verwoestende overstromingen die zijn ontstaan na de doorbraak van de dam bij Cherson. Op donderdag heeft Reddingsbrigade Nederland, de koepelorganisatie, opgeroepen om boten te leveren aan Oekraïne. Verschillende reddingsbrigades, waaronder die in Middelburg, hebben gehoor gegeven aan deze oproep.

10 uur geleden
Performancemiddag in Vleeshal Middelburg met Emma Jääskeläinen, Verneri Pohjola, Joonas Riippa & Even Minn

MIDDELBURG - Op zaterdag 17 juni vinden er in de Vleeshal in Middelburg bijzondere eenmalige performances plaats in de huidige tentoonstelling ‘Slo Mo Mother’ van Emma Jääskeläinen. Voor deze middag zijn musici Verneri Pohjola en Joonas Riippa en schrijver en dramaturg Even Minn uitgenodigd door Jääskeläinen om haar sculpturen tot leven te wekken. De performances zijn een zoektocht naar ritme, geluid, beweging en tekst in het werk van Jääskeläinen. Voor de eerste performance heeft Jääskeläinen de trompettist Pohjola en percussionist Riippa uitgenodigd. Zij zullen tijdens een improvisatiesessie de kettingen van het sculptuur ‘At Her Fingertips’ gebruiken als instrument. De geluiden die Jääskeläinen hoort tijdens haar werkproces, zoals de ritmische slag van het beitelen en de eentonige hoge noot van de schuurmachine, zijn de aanleiding voor het idee om de stenen als instrument te gebruiken.Voor het tweede deel van de middag heeft Jääskeläinen kunstenaar, dramaturg en schrijver Minn uitgenodigd om hun essay ‘Alien Mother’ (2023) voor te dragen. De eerste voordracht ‘Aliens, mothers, gorillas’ was op het evenement ‘Veranda’ van Sorbus Art Space in Helsinki (2017). De tweede versie ‘Äitini on Alien’ is een audio-essay uitgezonden door Yle Radio (2018). Eén van de dingen die aan bod komt in het essay is een manier om met grote veranderingen om te gaan, zoals klimaatverandering en wetenschappelijke ontdekkingen. Gevoelig zijn en het onbekende omarmen is de juiste benadering volgens Minn. Jääskeläinen hoorde dit essay voor het eerst in 2019, toen ze net moeder was geworden en werkte aan een ensemble van sculpturen die te maken hadden met familie. Het opschalen van haar praktijk en het verse moederschap bracht veel gevoelens met zich mee die voor Jääskeläinen weerklinken in het essay, zoals je bewust zijn van het veranderende lichaam.De performance middag vindt plaats te midden van de sculpturen in de tentoonstelling in de Vleeshal op zaterdag 17 juni van 16.00 tot 18.00 uur.

1 dag geleden
Een Tiny Forest voor Koudekerke

KOUDEKERKE - Op donderdag 25 mei 2023 was er tijdens de dorpsraadvergadering in Koudekerke een presentatie te zien van de gemeente Veere in samenwerking met IVN Natuureducatie. Tijdens deze presentatie deelde de gemeente Veere mede waarom zij trots is op de komst van een Tiny Forest in Koudekerke.

1 dag geleden
Roze Limousine rijdt door Zeeland

ZEELAND - Op 9 juni komt de Roze Limo naar Zeeland om aandacht te vragen voor de lhbti+ community. De host van deze dag is auteur/fotograaf Eveline Van de Putte namens Roze 50+ Zeeland. De andere limo gasten zijn vertegenwoordigers van Anti Discriminatie Bureau Zeeland, LFB, Roze 50+ Zeeland, GSA en Gekozen Familie Zeeland.

2 dagen geleden
Een avond vol spanning tijdens het Zeeuws Thriller Festival in Middelburg

MIDDELBURG - Op vrijdag 9 juni 2023 van 19.00 tot 23.30 uur is het zover: in de gotische sferen van de Wandelkerk in Middelburg kun je als thrillerfan je hart sneller laten kloppen. Schrijvers Jeroen Windmeijer, Jet van Vuuren, Mark de Groot en Wim Hendrikse gaan onder leiding van presentator Myrthe Jansen in gesprek over de kunst van een sterke thriller en de kracht van Zeeland als decor. Een avond vol spanning, interviews, signeersessies en een sinistere wandeling.

2 dagen geleden