Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ABN AMRO zet spaarrente op nul, rijke spaarders moeten betalen

ABN AMRO zet spaarrente op nul, rijke spaarders moeten betalen

AMSTERDAM (ANP) - Spaarders krijgen bij ABN AMRO vanaf april geen rente meer over tegoeden op hun rekening. Klanten die meer dan 2,5 miljoen euro op de bank hebben staan, gaan dan zelfs 0,5 procent rente betalen. Dat maakte de bank maandag bekend. Daarmee is het de eerste grote bank die geen rente meer geeft aan spaarders.

ABN AMRO rekende tot nu toe een rente van 0,01 procent voor vrijwel alle spaarders. Dat rentetarief rekenen ING en Rabobank ook nog. Triodos Bank bracht de spaarrente wel eerder naar nul en ook vermogensbeheerder Evi van Lanschot gaf geen rente meer over niet belegde tegoeden.

ABN AMRO hanteert per april drie klassen om klanten in te delen. De eerste groep omvat spaarders met tegoeden tot 100.000 euro. Voor die groep beloofde de bank eerder al dat er nooit negatieve rente zal worden gerekend. De tweede groep bevat alle spaarders met tegoeden van tussen de 100.000 euro en 2,5 miljoen euro. Die groep krijgt ook geen rente meer.

De groep die meer dan 2,5 miljoen euro op de rekening heeft staan, gaat dus rente betalen over het tegoed. Volgens de bank ging het eind vorig jaar om ongeveer 5200 klanten, waarvan 3000 particulieren. Veel bedrijven en vermogende particulieren hadden volgens de ABN AMRO al maatwerkafspraken en daar was vaak al een negatieve rente in meegenomen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Wall Street gaat rustig Thanksgiving vieren

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag overwegend lager gesloten. Daarmee werd een stapje terug gedaan na de records een dag eerder. Beleggers op Wall Street deden het vrij rustig aan in aanloop naar Thanksgiving Day op donderdag. Dan zijn de Amerikaanse beurzen dicht.

1 uur geleden
Oud-president Wolfensohn van Wereldbank overleden

WASHINGTON (ANP) - Voormalig president James Wolfensohn van de Wereldbank is overleden. De Amerikaan was tussen 1995 en 2005 president van het instituut voor ontwikkelingssamenwerking.

2 uur geleden
ING-baas: ook na corona kan helft van werk vanuit huis

AMSTERDAM (ANP) - De ruim 53.000 werknemers van ING kunnen ook na het einde van de coronapandemie de helft van hun werk vanuit huis doen. Dat zei topman Steven van Rijswijk in een gesprek met media. "Het is duidelijk dat er een andere balans zal zijn dan voor corona", schetst hij de toekomst voor zijn personeel.

4 uur geleden
Licht verlies voor beurs Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag met een klein verlies gesloten. Elders in Europa was een wisselend beeld te zien. Beleggers deden het wat rustiger aan na de recente sterke opmars. De hoop dat het einde van de coronacrisis in zicht is met de komst van vaccins tegen het virus zorgde eerder voor optimisme op de beursvloeren.

6 uur geleden
FrieslandCampina schrapt bijna 200 banen in Duitsland

AMERSFOORT (ANP) - Zuivelconcern FrieslandCampina schrapt in Duitsland 195 banen. De arbeidsplaatsen verdwijnen op de productielocaties in Heilbronn en Keulen. Daarbij probeert het bedrijf voor de getroffen werknemers ander werk binnen of buiten FrieslandCampina te zoeken, maar gedwongen ontslagen zijn niet uitgesloten.

6 uur geleden
Veel winkels Albert Heijn open tot middernacht voor kerst

ZAANDAM (ANP) - Supermarktketen Albert Heijn gaat in aanloop naar kerst op drukke dagen ongeveer 250 winkels tot middernacht openen om zo klanten nog beter verspreid boodschappen te laten doen in verband met het coronavirus.

7 uur geleden
Overwegend lagere opening Wall Street na records

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag overwegend lager geopend. Daarmee wordt weer wat ingeleverd na de records van een dag eerder. Beleggers verwerken een keur aan Amerikaanse macro-economische cijfers. Wall Street blijft donderdag dicht voor Thanksgiving.

8 uur geleden