Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ABN AMRO zet spaarrente op nul, rijke spaarders moeten betalen

ABN AMRO zet spaarrente op nul, rijke spaarders moeten betalen

AMSTERDAM (ANP) - Spaarders krijgen bij ABN AMRO vanaf april geen rente meer over tegoeden op hun rekening. Klanten die meer dan 2,5 miljoen euro op de bank hebben staan, gaan dan zelfs 0,5 procent rente betalen. Dat maakte de bank maandag bekend. Daarmee is het de eerste grote bank die geen rente meer geeft aan spaarders.

ABN AMRO rekende tot nu toe een rente van 0,01 procent voor vrijwel alle spaarders. Dat rentetarief rekenen ING en Rabobank ook nog. Triodos Bank bracht de spaarrente wel eerder naar nul en ook vermogensbeheerder Evi van Lanschot gaf geen rente meer over niet belegde tegoeden.

ABN AMRO hanteert per april drie klassen om klanten in te delen. De eerste groep omvat spaarders met tegoeden tot 100.000 euro. Voor die groep beloofde de bank eerder al dat er nooit negatieve rente zal worden gerekend. De tweede groep bevat alle spaarders met tegoeden van tussen de 100.000 euro en 2,5 miljoen euro. Die groep krijgt ook geen rente meer.

De groep die meer dan 2,5 miljoen euro op de rekening heeft staan, gaat dus rente betalen over het tegoed. Volgens de bank ging het eind vorig jaar om ongeveer 5200 klanten, waarvan 3000 particulieren. Veel bedrijven en vermogende particulieren hadden volgens de ABN AMRO al maatwerkafspraken en daar was vaak al een negatieve rente in meegenomen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Amerikaanse staalheffing voor Tata deels geschrapt

DEN HAAG (ANP) - De Amerikaanse heffing op staal van Tata Steel uit IJmuiden wordt deels geschrapt. Dat zegt minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel). Het gaat om staal dat wordt gebruikt voor de productie van blikjes. Daarop had Washington een importheffing van 25 procent gezet.

over 39 minuten
Oud-voorzitter vakbond CNV Henk Hofstede overleden

UTRECHT (ANP) - Oud-voorzitter van vakbond CNV, Henk Hofstede, is afgelopen zaterdag op 82-jarige leeftijd overleden. Dat meldde de vakbond maandag. Hofstede was de negende voorzitter van het CNV en bekleedde die functie tussen 1986 en 1992.

over 14 minuten
Amsterdamse AEX-index zakt onder 600 punten

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index van de beurs in Amsterdam is maandag rond het middaguur onder de grens van 600 punten gezakt, onder druk van de toenemende zorgen rond het coronavirus. Het is voor het eerst sinds 12 december dat de graadmeter onder die grens is beland. Ook elders in Europa toonden de beurzen dieprode cijfers.

2 uur geleden
Financiële buffer niet voor iedereen weggelegd

AMSTERDAM (ANP) - Een op de zeven Nederlanders heeft in geval van financiële nood geen beschikking over een reservepotje van 2000 euro. Dat meldt De Nederlandsche Bank (DNB) op basis van eigen onderzoek. Ruim de helft van die groep geeft aan niet in staat te zijn 500 euro bij elkaar te brengen.

2 uur geleden
Vakbond dreigt met acties bij facilitaire dienst KLM

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV voert de druk op bij KLM in de strijd voor baanbehoud bij de facilitaire diensten. Medewerkers van het bedrijf dat de facilitaire zaken voor de luchtvaartmaatschappij uitvoert, overhandigen de KLM-directie in Amstelveen hierover maandag een petitie. "Als KLM niet voor dinsdag om 17.00 uur aan de eisen voldoet, gaan we met onze leden kijken welke acties we gaan voeren", stelt vakbondsbestuurder Jan van den Brink. Daarbij wordt een staking niet uitgesloten.

3 uur geleden
Beurzen onderuit door virusvrees

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging maandag hard onderuit. Ook de andere Europese beurzen lieten flinke verliezen zien aan het begin van een drukke week met veel bedrijfsresultaten en rentebesluiten van de Amerikaanse en Britse centrale banken. De handel werd echter gedomineerd door de snelle verspreiding en het oplopende dodental van het coronavirus, dat nu ook in Europa is gesignaleerd.

4 uur geleden
Nieuw fonds moet scheepsbouw in het noorden impuls geven

DEN HAAG (ANP) - Een nieuw kredietfonds van 250 miljoen euro moet de scheepsbouw in Noord-Nederland een stimulans geven. Die heeft het moeilijk omdat het is voor veel reders lastig is om geld te lenen voor nieuwe of de modernisering van schepen.

4 uur geleden