Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aanvullende corona-maatregelen van kabinet: geen evenementen tot 1 juni en boetes

Aanvullende corona-maatregelen van kabinet: geen evenementen tot 1 juni en boetes

VLISSINGEN - Het kabinet heeft maandagavond strengere maatregelen aangekondigd in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. De meest opvallende maatregelen:

Evenementen, ook onder de honderd personen, zijn verboden tot 1 juni. De horeca valt hier (vooralsnog) buiten. Cafés en restaurants blijven dicht tot 6 april. Daarna wordt bekeken of de sluiting wordt verlengd. Hetzelfde geldt voor scholen.  Burgemeesters krijgen via een noodverordening de mogelijkheid om te handhaven als (meer dan) drie personen zich niet houden aan de minimale afstand van anderhalve meter. Zij kunnen bovendien locaties zoals stranden, boulevards en natuurgebieden (tijdelijk) afsluiten. Er komen forse boetes voor ondernemers en particulieren die zich niet aan de aangescherpte regels houden. Deze kunnen al snel in de honderden (particulieren) of zelfs duizenden euro's (ondernemers) lopen.  Als één iemand van een gezin koorts heeft, blijft het hele gezin thuis, tenzij één van de ouders een vitaal beroep heeft. De weekmarkt mag blijven plaatsvinden, mits ook daar wordt voldaan aan de afspraken van een minimale afstand van anderhalve meter. Contactberoepen zoals kappers en nagelstylisten krijgen het advies de deuren te sluiten tot 6 april.  Winkels wordt geadviseerd deurbeleid te gaan voeren. Als het te druk wordt, moeten zij bijvoorbeeld mensen in een rij buiten laten wachten.  Er komt een landelijk coördinatiecentrum in Rotterdam, van waaruit wordt gekeken of patiënten moeten worden verdeeld over de ziekenhuizen in het land. Ook wordt er extra medische apparatuur besteld. 

Meer uit Vlissingen

Bunkercomplex Dishoek is open op bunkerdag 3 juni

DISHOEK - Het behoort weliswaar niet tot het grondgebied van Vlissingen, maar in de duinen van Dishoek bouwden de Duitsers een kustbatterij ter verdediging van het ‘Verteidigungsbereich Vlissingen’. Een deel van de bunkers is bewaard gebleven en kunnen tijdens de bunkerdag op zaterdag 3 juni worden bezichtigd.

19 uur geleden
Politie ingezet bij conflict Oost-Souburg

OOST-SOUBURG – De politie is woensdagmiddag met meerdere eenheden ingezet voor een conflict in Oost-Souburg.

1 dag geleden
Nieuw boek van Kees Bos over de 'Zeeuwse Rivièra'

VLISSINGEN - ‘De Zeeuwse Rivièra, actueel landschap in een zee van tijd’ is de titel van het nieuwe boek van Kees Bos. Het boek werd onlangs gepresenteerd in restaurant Hof aan Zee onderaan de duinen bij Valkenisse, gevestigd in een voormalige noodboerderij uit 1946. Het is een voor de hand liggende keuze voor Kees Bos aangezien deze locatie vaak het vertrekpunt is van zijn wandelingen langs de zuidwestkust van Walcheren.

1 dag geleden
Studenten HZ opnieuw meer dan gemiddeld tevreden

VLISSINGEN - Uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2023 blijkt dat HZ-studenten opnieuw tevreden zijn over hun opleiding en hogeschool. Op alle vijftig onderdelen van zeven landelijk getoetste thema’s geven de studenten de HZ een score die significant hoger ligt ten opzichte van het landelijk gemiddelde. De kwaliteit is hiermee zeer constant.Van januari tot en met maart 2023 gaven studenten hun oordeel over hun studie. Dit jaar was de HZ-respons 46%, ten opzichte van een landelijke respons van 34%. De NSE-resultaten laten een heel positief en constant beeld zien, met scores die significant boven het landelijk hbo-gemiddelde liggen. Punten waarop de HZ goed scoort zijn onder meer de studiebegeleiding, de aansluiting op de beroepspraktijk, de sfeer op de opleiding, studiefaciliteiten en docenten.“We waarderen de hoge betrokkenheid van onze studenten en dat ze hun ervaringen hebben gedeeld via de Nationale Studenten Enquête,“ vertelt Barbara Oomen, voorzitter van het College van Bestuur van de HZ. “De resultaten passen precies bij wat we nastreven: het zijn van een persoonlijke hogeschool, waar studenten in een prettige en bruisende omgeving worden opgeleid en begeleid tot de professionals van de toekomst. We zijn ook trots dat we met de resultaten op hetzelfde hoge niveau blijven als dat van vorig jaar. Dat is een groot compliment waard aan alle HZ-medewerkers die dit mogelijk maken.” De Nationale Studenten Enquête vormt een bron van informatie voor de HZ en toekomstige HZ-studenten. De resultaten worden gebruikt om de kwaliteit van het onderwijs en de organisatie te blijven verbeteren en om te innoveren. Studiekiezers zien de kwaliteit van de school door de ogen van de huidige student wat kan helpen bij het maken van de studiekeuze.

2 dagen geleden
Geslaagde moederdagactie: Honderden gratis taartjes over de toonbank

VLISSINGEN - Honderden moeders zijn afgelopen Moederdag verrast met een gratis taartje van hun lokale bakker, dankzij de Moederdag-actie van de Bode. Alle Vrienden van de Bode mochten kosteloos een taartje ophalen!

2 dagen geleden
Wederom cocaïne aangetroffen tussen de bananen

VLISSINGEN - Tijdens een reguliere douanecontrole in de haven van Vlissingen is op dinsdagmiddag 30 mei 600 kilogram cocaïne aangetroffen in een lading bananen.

3 dagen geleden
Auto te water bij rotonde Sloeweg

VLISSINGEN - Een automobiliste is dinsdagmiddag met haar auto te water geraakt bij de rotonde op de kruising van de Sloeweg en de Hercules Segherslaan in Vlissingen.

3 dagen geleden